Ухвала
від 09.06.2017 по справі 817/2111/15
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

ПРО ЗАМІНУ СТОРОНИ ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ

09 червня 2017 року Рівне №817/2111/15

Рівненський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Комшелюк Т.О., розглянувши заяву Костопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі до ПП "Березне - Агропром" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

29.05.2017 року Костопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області звернулося до Рівненського окружного адміністративного суду із заявою про зміну сторони виконавчого провадження.

Вказану заяву обґрунтовує, тим що на момент здійснення виконавчих дій, позивача - Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі було припинено шляхом злиття та утворення Костопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області, а відтак просив замінити сторону виконавчого провадження, відповідно.

Розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження просив провести без участі представника управління.

У судове засідання представник відповідача не з'явився, про дату, час та місце розгляду був належним чином повідомлений.

Відповідно до ч.2 ст.264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

За таких обставин, розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження можливий за відсутності заявника та відповідача.

Дослідивши наявні в матеріалах справи письмові докази, суд прийшов до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження належить до задоволення, виходячи з наступного.

Так, постановою Рівненського окружного адміністративного суду від 18.08.2015 року задоволено позов Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі та стягнуто з ПП "Березне - Агропром" (код ЄДРПОУ 31435952) на користь Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі заборгованість по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгової пенсії за лютий - червень 2015 року в сумі 5379,90 грн.

3 вересня 2015 року позивачу був виданий виконавчий лист по даній адміністративній справі.

Судом встановлено, що на виконанні у Березнівському районному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Рівненській області знаходиться виконавче провадження №53378159 з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду №817/2111/15 виданого 03.09.2015 року про стягнення з ПП "Березне - Агропром" (код ЄДРПОУ 31435952) на користь Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгової пенсії за лютий - червень 2015 року в сумі 5379,90 грн.

Відповідно до частини 1 статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Процесуальним правонаступництвом є заміна у справі сторони у разі переходу повноважень (для суб'єкта владних повноважень), прав і обов'язків від однієї особи до іншої (правонаступника) у відносинах щодо яких виник спір.

Аналогічні положення закріплені у частині п'ятій статті 15 Закону України Про виконавче провадження .

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21.12.2016 №988 Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України , Костопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області є правонаступником всіх прав та обов'язків Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі.

Як слідує з даних витягу із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 09.06.2017 року, сформованого на запит суду, Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі припинено 30.03.2017.

Отже, на момент подачі заяви про заміну сторони виконавчого провадження Костопільке об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області є належним стягувачем у вказаному виконавчому провадженні.

Оскільки Костопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області є правонаступником всіх прав та обов'язків Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі, а рішення суду про стягнення з ПП "Березне - Агропром" (код ЄДРПОУ 31435952) на користь Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пільгової пенсії за лютий - червень 2015 року в сумі 5379,90 грн. на даний час не виконане, тому суд приходить до висновку, що слід замінити сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду №817/2111/15 виданого 03.09.2015 року, а саме стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі на правонаступника - Костопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області.

Керуючись статтями 160, 165, 264 КАС України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву Костопільського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Рівненської області про зміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити у виконавчому провадженні з примусового виконання виконавчого листа Рівненського окружного адміністративного суду №817/2111/15 виданого 03.09.2015 року, стягувача - Управління Пенсійного фонду України в Березнівському районі на правонаступника - Костопільське об'єднане управління Пенсійного фонду України Рівненської області.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Апеляційна скарга подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Рівненський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Житомирського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 КАС України, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 КАС України, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

Суддя Комшелюк Т.О.

Дата ухвалення рішення09.06.2017
Оприлюднено15.06.2017
Номер документу67089562
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —817/2111/15

Ухвала від 09.06.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 30.05.2017

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Комшелюк Т.О.

Ухвала від 02.12.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Ухвала від 25.11.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

Постанова від 18.08.2015

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

Сало А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні