Ухвала
від 15.11.2013 по справі 37/523
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-Б тел. 284-18-98

УХВАЛА

Справа № 37/523 15.11.13

За заявоюПублічного акціонерного товариства Готельний комплекс Ялта-Інтурист прозаміну сторони (боржника) виконавчого провадження правонаступником та заміну назви стягувача У справі

За позовомПублічного акціонерного товариства Готельний комплекс Ялта-Інтурист ДоМіністерства економіки України Треті особи,які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: 1) ОСОБА_1 управління Державного казначейства України в м. Києві 2) Державне казначейство України Простягнення 1 666,83 грн.

Суддя Гавриловська І.О.

Представники сторін не викликались

Обставини справи :

На розгляд господарського суду міста Києва передані позовні вимоги Відкритого акціонерного товариства Готельний комплекс Ялта-Інтурист до Міністерства економіки про стягнення 1 500,00 грн. основного боргу, 69,00 грн. інфляційних втрат, 22,50 грн. трьох відсотків річних та 75,33 грн. пені, у зв'язку з неналежним виконанням відповідачем своїх зобов'язань за договором № 58 від 16.11.09 р. щодо оплати наданих послуг.

Ухвалою суду від 28.10.10 р. було порушено провадження у справі № 37/523 та призначено її розгляд на 06.12.10 року, зобов'язано сторін надати певні документи.

У ході розгляду даної справи господарський суд міста Києва метою встановлення всіх обставин справи суд залучив до участі в даній справі третіми особами, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача ОСОБА_1 управління Державного казначейства України в м. Києві та Державне казначейство України

Рішенням господарського суду м. Києва від 16.02.11 р. у справі № 37/523 позов задоволено повністю: стягнено з Міністерства економіки України на користь Відкритого акціонерного товариства Готельний комплекс Ялта-Інтурист 1 500,00 грн. основного боргу, 69,00 грн. інфляційної складової боргу, 22,50 грн. трьох відсотків річних, 75,33 грн. пені, 102,00 грн. витрат по сплаті державного мита та 236,00 грн. витрат на інформаційно-технічне забезпечення судового процесу.

На виконання вищезазначеного рішення господарським судом м. Києва було видано наказ № 37/523 від 03.03.11 р.

12.11.13 р. Публічне акціонерне товариство Готельний комплекс Ялта-Інтурист звернулось до господарського суду м. Києва із заявою про заміну сторони (боржника) виконавчого провадження у справі № 37/523, а саме: Міністерство економіки України на його процесуального правонаступника - Міністерство економічного розвитку і торгівлі. Також у даній заяві ПАТ Готельний комплекс Ялта-Інтурист просило замінити назву стягувача Відкрите акціонерне товариство Готельний комплекс Ялта-Інтурист на Публічне акціонерне товариство Готельний комплекс Ялта-Інтурист .

Згідно з частиною 5 статті 11 Закону України від 28.11.2002, № 327-IV Про внесення змін до Закону України Про виконавче провадження , у разі вибуття однієї з сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду з заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, в якій вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

У відповідності до статті 25 Господарського процесуального кодексу України, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Усі дії, вчинені в судовому процесі до вступу у справу правонаступника, обов'язкові для нього так само, як вони були обов'язкові для особи, яку правонаступник замінив.

Про заміну або про відмову заміни сторони чи третьої особи її правонаступником господарський суд виносить ухвалу.

Таким чином, господарський суд м. Києва вважає за необхідне подану ПАТ Готельний комплекс Ялта-Інтурист заяву призначити до розгляду в судовому засіданні.

Керуючись ст. ст. 86, 25 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

1. Розгляд заяви ПАТ Готельний комплекс Ялта-Інтурист про заміну сторони (боржника) у виконавчому провадженні правонаступником та заміну назви стягувача у справі № 37/523 призначити на 02.12.13 р. о 09:50 год. Судове засідання відбудеться у приміщенні господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б, зал № 9.

2. Зобов'язати заявника надати суду оригінали документів, доданих до заяви про заміну сторони (боржника) у виконавчому провадженні та заміну назви стягувача у справі № 37/523, а також належні докази правонаступництва відповідача.

3. Зобов'язати заявника направити копію заяви про заміну сторони (боржника) у виконавчому провадженні та заміну назви стягувача у справі № 37/523 Міністерству економіки України та Міністерству економічного розвитку і торгівлі України, докази чого надати суду.

4. Зобов'язати Міністерство економічного розвитку і торгівлі України надати суду оригінали для огляду в судовому засіданні та належним чином засвідчені копії доказів правонаступництва боржника, в тому числі передавальний акт, за яким було передано зобов'язання відповідача (боржника) від Міністерства економіки України до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

5. Зобов'язати учасників судового процесу направити в судове засідання своїх повноважних представників, надавши їм відповідні довіреності, які будуть залучені до матеріалів справи.

6. Примірники даної ухвали направити учасникам судового процесу.

Звернути увагу учасників судового процесу, що документи, з метою залучення їх до матеріалів справи, учасникам процесу необхідно подавати в прошитому та пронумерованому вигляді з описом через канцелярію Господарського суду міста Києва або у судовому засіданні.

У разі недотримання даної вимоги подані документи можуть бути повернуті учасникам судового процесу на дооформлення.

Суддя Гавриловська І.О.

02.12.13 о 09:50

Дата ухвалення рішення15.11.2013
Оприлюднено16.06.2017
Номер документу67096905
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —37/523

Ухвала від 02.12.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гавриловська І.О.

Ухвала від 15.11.2013

Господарське

Господарський суд міста Києва

Гавриловська І.О.

Ухвала від 09.02.2009

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кондратова І.Д.

Рішення від 03.12.2007

Господарське

Господарський суд міста Києва

Кондратова І.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні