Ухвала
від 27.04.2017 по справі 757/24021/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/24021/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 квітня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016000000000612 від 29.02.2016,

В С Т А Н О В И В :

у провадження слідчого судді Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 надійшло клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях Генеральної прокуратури України, про надання дозволу на проведення обшуку в приміщеннях ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754) за адресою м. Київ, вулиця Велика Васильківська (колишня Червоноармійська), буд. 72, літера А, групи приміщень №177.

За змістом клопотання, Слідчим відділом управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000612 від 29.02.2016, за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Установлено, що службові особи ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг», ТОВ «Станіслав Інвест», ТОВ «Енергосолар Про», ТОВ «Праймвуд» внесли до офіційних документів завідомо неправдиві відомості щодо дати введення фотогальванічних електростанцій в експлуатацію, що після початку виробництва електричної енергії призведе до заволодіння коштами ДП «Енергоринок» у сумі понад 20 млн. грн. на рік.

В ході досудового розслідування отримані дані, що службовими особами ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг» (ЄДРПОУ 36830374) спільно із керівниками ТОВ «Станіслав Інвест» (ЄДРПОУ 38254103), ТОВ «Енергосолар Про» (ЄДРПОУ 39046236), ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754) надано до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (ЄДРПОУ 39369133, далі - НКРЕКП), документальні матеріали на встановлення зеленого тарифу для:

- фотогальванічної електростанції ТОВ «Праймвуд» потужністю 7 МВт на землях Войнашівської сільської ради (за межами населених пунктів), Барського р-ну Вінницької області;

- фотогальванічної електростанції ТОВ «Станіслав Інвест» потужністю 8 МВт на землях Станіславчицької сільської ради (за межами населених пунктів) Жмеринського р-ну Вінницької області;

- фотогальванічної електростанції ТОВ «Енергосолар Про» потужністю 7,2 МВт на землях Копайгородської сільської ради Барського р-ну Вінницької області.

При цьому встановлено, що до поданих в НКРЕКП документальних матеріалів внесені недостовірні дані щодо дати готовності об`єктів до експлуатації з метою отримання завищеного коефіцієнту «зеленого» тарифу.

Слідчий вказує, що в приміщеннях ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754) за адресою м. Київ, вулиця Велика Васильківська (колишня Червоноармійська), буд. 72, літера А, групи приміщень №177, зберігаються документи щодо вказаних незаконних дій, у т.ч. й ті, які приховуються службовими особами цього товариства.

Згідно даних з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо суб`єкта, на підставі права власності власником приміщень за адресою м. Київ, вулиця Велика Васильківська (колишня Червоноармійська), буд. 72, літера А, є ОСОБА_4 .

Орган досудового розслідування вказує, що на даному етапі досудового розслідування з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, а також містять відомості, які будуть використані як докази у розслідуваному кримінальному провадженні та під час судового розгляду, виникла потреба у проведенні обшуку за вищевказаною адресою, в зв`язку з чим, клопотання просить задовольнити.

Згідно норми ч. 1 ст. 107 КПК України фіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

В судовому засіданні слідчий, яким внесене клопотання, клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи та на долучені до матеріалів клопотання документи.

Судовим розглядом встановлено, що Слідчим відділом управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42016000000000612 від 29.02.2016, за ознаками вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Обшук, у відповідності з ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведене наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке наряду з іншими відомостями, повинно містити відомості про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Заслухавши пояснення сторони кримінального провадження, дослідивши матеріали клопотання, яким обґрунтовується внесене клопотання, враховуючи правову кваліфікацію правопорушення, відомості за яким внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчий суддя дійшов висновку, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, та можуть знаходитися в приміщеннях ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754) за адресою м. Київ, вулиця Велика Васильківська (колишня Червоноармійська), буд. 72, літера А, групи приміщень №177, а відтак, слідчий суддя приходить до висновку про наявність підстав для задоволення даного клопотання.

Разом з цим, слідчий суддя не вбачає підстав для надання дозволу на відшукання та вилучення «комп`ютерної техніки», оскільки, метою проведення обшуку, в першу чергу, є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, і вказаної мети можливо досягти без вилучення комп`ютерної техніки, а з вилученням носіїв інформації з такої техніки.

Крім того, слідчий суддя не вбачає підстав для надання дозволу на відшукання та вилучення «грошових коштів, матеріальних цінностей», оскільки, слідчим, яким подане клопотання не вказано родових ознак останніх, що позбавляє можливості перевірити значення цих речей та документів для цілей досудового розслідування у даному кримінальному провадженні, а відтак, слідчий суддя приходить до висновку про необхідність залишення без задоволення клопотання слідчого в цій частині.

Наряду з цим, вважаю виправданим обмеження прав власника житла чи іншого володіння на його недоторканість в межах даного кримінального провадження.

Таким чином, подане клопотання підлягає задоволенню частково.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234-236, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016000000000612 від 29.02.2016 задовольнити частково.

Надати старшому слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку в приміщеннях ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754) за адресою м. Київ, вулиця Велика Васильківська (колишня Червоноармійська), буд. 72, літера А, групи приміщень №177, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів, їх копій та чорнових записів, примірників, а саме:

- проекти будівництва фотогальванічних станцій ТОВ «Станіслав Інвест» (ЄДРПОУ 38254103), ТОВ «Енергосолар Про» (ЄДРПОУ 39046236), ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754);

- документальні матеріали щодо проведення будівельних, монтажних, випробувальних та пусконалагоджувальних робіт (договори з додатками, угоди, додатки до них, графіки виконання робіт, календарні плани виконання робіт, довідки про вартість виконаних робіт (форма КБ-3), акти приймання виконаних будівельних робіт (форма КБ-2В), акти на приховані роботи та конструкції, товарно-транспортні накладні, сертифікати та паспорти на обладнання і ресурси, платіжні документи тощо);

- податкові на видаткові накладні щодо взаємовідносин ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг» (ЄДРПОУ 36830374), ТОВ «Станіслав Інвест» (ЄДРПОУ 38254103), ТОВ «Енергосолар Про» (ЄДРПОУ 39046236), ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754), а також іншими комерційними структурами, пов`язаних із проектуванням, будівництвом, монтажем, проведенням випробувальних та пусконалагоджувальних робіт, а також переписка;

- первинні бухгалтерські документальні матеріали (журнали виконання робіт, акти випробування устаткування, акти введення в експлуатацію, журнали допуску до робіт, платіжні доручення, тощо);

- інші матеріали, пов`язані із будівництвом фотогальванічних станцій ТОВ «Станіслав Інвест» (ЄДРПОУ 38254103), ТОВ «Енергосолар Про» (ЄДРПОУ 39046236), ТОВ «Праймвуд» (ЄДРПОУ 37772754);

- носіїв інформації з комп`ютерної техніки та електронних носіїв інформації (флеш-карти, жорсткі диски, компакт-диски тощо), інші документи, предмети, речі, що були об`єктом кримінально-протиправних дій, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду кримінального провадження.

В задоволенні решти вимог клопотання відмовити.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Виготовлено в 2-ох оригінальних примірниках

Прим. № 1 - зберігається у справі №757/24021/17-к

Прим. № 2 та належним чином завірена копія ухвали видано старшому слідчому в особливо важливих справах слідчого відділу управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України ОСОБА_3 .

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.04.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67113212
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні за № 42016000000000612 від 29.02.2016

Судовий реєстр по справі —757/24021/17-к

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Гладун Х. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні