Ухвала
від 13.06.2017 по справі 522/3761/17
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/3761/17 Провадження№1-кс/522/10276/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 червня 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , розглянувши клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, про надання тимчасового доступу до речей і документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 .

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

Слідчим відділом Управління СБ України в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, у кримінальному провадженні №22017160000000024 від 10.02.2017 року.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час проведення ревізії фінансово-господарської діяльності ДП « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , юридична та фактична адреса - АДРЕСА_2 ) за період з 01.04.2014 року по 31.05.2016 року, працівниками ІНФОРМАЦІЯ_3 (акт № 05-11/01 від 04.11.2016 року) виявлені численні факти зловживання з боку посадових осіб державного підприємства своїм службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді нанесення матеріальної шкоди (збитків) державі.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що у кінці 2016 року, на станції « ІНФОРМАЦІЯ_4 » регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » під час виконання робіт з врізання стрілочних переводів в колії, відповідно до робочого проекту «Переобладнання непарної горловини станції Ксеньєво Одеської залізниці, Загальна пояснювальна записка 438 ПЗ, від 27.05.2016 року», які знаходяться на балансі Регіональної філії стався злам контр рейки на стрілочному переводі № 9. Під час послідуючого розслідування було виявлено, що усі стрілочні переводи, які було укладено на цій станції (№ 9, 17, 19, 21, 23, 25, 27) та примикання рейок до них, повинні бути укладені новими, по факту укладені старопридатними. Вищевказаний робочий проект було розроблено ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 ».

Відповідно до вищевказаного проекту замовником робіт є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (далі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 »), генеральним підрядником, у результаті проведення тендеру є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 ».

Далі, на підставі листа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (далі - генеральний підрядник) було укладено договір підряду № ОД/П-16-631/дНЮ від 20.10.2016 з ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » в особі начальника служби колії регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ОСОБА_5 та начальника служби електропостачання ОСОБА_6 (далі - Субпідрядник). В договорі, п.1.1. вказано, що Субпідрядник зобов`язується своїми силами і механізмами, з матеріалів поставки Генерального підрядника виконати роботи з перевлаштування непарної горловини, у відповідності до проекту, а Замовник зобов`язується прийняти результати роботи і оплатити їх.

21.04.2017 було направлено запит до ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », в якому просилося надати копії документів щодо перебудови непарної горловини станції « ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме: документацію відповідно якої було проведено та виграно тендер генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »; договір № 3С/16 від 27.09.2016 з додатками; документацію, яка підтверджує розрахунок з генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та регіональною філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відповідно до договорів; підтверджуючі документи щодо джерела фінансування, а саме вказати інвестора; усі договори за вказаним фактом, укладені з підприємствами для проведення робіт; акти здачі-приймання виконаних робіт та передачу колій і стрілочних переводів на баланс залізниці, повідомлення про готовність до здачі результату виконаних робіт; погоджувальна документація з регіональною філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; перелік відповідальних осіб за проведення вказаних робіт. На вказаний запит ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » документи не надало, що підтверджується наданою відповіддю.

30.05.2017 слідчим було проведено фактичний огляд робіт, які виконані в непарній горловині станції Ксеньєво, а саме стрілочні переводи № 9, 13, 19, 21, 23, 25, скидальний вістряк № 27 та рейки які примикають до них. В ході огляду, починаючи з межі під`їзної колії ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » було встановлено, що стрілочні переводи укладені в колію, як старопридатні замість нових, чим порушено проект, крім того рамні рейки, вістряки, хрестовини укладені з різних проектів стрілочних переводів, різних заводів виготовлювачів, різних років виготовлення, починаючи з 1986 року по 2015 рік. Деякі рамні рейки, хрестовини тощо є дефектними, що підтверджується позначками на них, і не повинні були укладатися. На деяких рейках існує залізничне маркування фарбою це може вказувати на експлуатацію цих рейок раніше на залізничних підприємствах.

Таким чином, в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 знаходяться оригінали документів, а саме документація відповідно якої було проведено та виграно тендер генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »; договір № 3С/16 від 27.09.2016 з додатками; документація, яка підтверджує розрахунок з генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та регіональною філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відповідно до договорів; підтверджуючі документи щодо джерела фінансування, а саме інвестор; усі договори за вказаним фактом, укладені з підприємствами для проведення робіт; акти здачі-приймання виконаних робіт та передачу колій і стрілочних переводів на баланс залізниці, повідомлення про готовність до здачі результату виконаних робіт; погоджувальна документація з регіональною філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; перелік відповідальних осіб за проведення вказаних робіт та інша документація важлива для слідства за вказаним фактом.

Отримана інформація має важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, так як на підставі даних документів було виконано переобладнання непарної горловини станції Ксеньєво. Отримана інформація може бути використана як доказ у кримінальному провадженні та слугуватиме засобом для викриття осіб, винних у вчиненні злочинів.

Необхідність вилучення оригіналів документів, обґрунтовується тим, що органом досудового розслідування після вилучення даних документів планується проведення ряду судових експертиз, в тому числі почеркознавчих та економічно-бухгалтерських, з метою встановлення їх чинності та викриття осіб, які можливо здійснили підроблення документів.

Тому слідчий просить надати тимчасовий доступ до зазначених документів.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали клопотання, просили його задовольнити з наведених підстав.

Заслухавши слідчого та прокурора, а також дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 КПК України завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З наданих матеріалів вбачається, що слідчим відділом Управління СБ України в Одеській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.364 КК України, у кримінальному провадженні №22017160000000024 від 10.02.2017 року.

В судовому засіданні слідчим доведено, що зазначені документи, які перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, відомості, які в ній містяться можуть бути використані як докази, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу задовольнити.

Надати старшому слідчому слідчого відділу Управління Служби безпеки України в Одеській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: документації відповідно якої було проведено та виграно тендер генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »; договору № 3С/16 від 27.09.2016 з додатками; документації, яка підтверджує розрахунок з генеральним підрядником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » та регіональною філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 » відповідно до договорів; підтверджуючих документів щодо джерела фінансування, а саме вказати інвестора; усіх договорів за вказаним фактом, укладені з підприємствами для проведення робіт; актів здачі-приймання виконаних робіт та передачу колій і стрілочних переводів на баланс залізниці, повідомлень про готовність до здачі результату виконаних робіт; погоджувальної документації з регіональною філією « ІНФОРМАЦІЯ_2 »; переліку відповідальних осіб за проведення вказаних робіт та іншої документації, яка важлива для слідства за вказаним фактом.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

13.06.2017

Дата ухвалення рішення13.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67128228
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу

Судовий реєстр по справі —522/3761/17

Ухвала від 29.12.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 20.09.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 15.09.2017

Кримінальне

Апеляційний суд Одеської області

Кадегроб А. І.

Ухвала від 29.08.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 12.07.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 13.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 10.03.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні