Ухвала
від 02.06.2017 по справі 200/9127/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/9127/17

Ім`ям України Провадження № 1-кс/200/5379/17

02 червня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю слідчої ОСОБА_2 ,

розглянувши у приміщенні суду у м. Дніпрі клопотання по кримінальному провадженню

№ 12016040670000096 про проведення огляду, -

В С Т А Н О В И В:

02 червня 2017 року слідча СУ ГУ НП України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 звернулась до суду із клопотанням, погодженим із прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення огляду системи мікропроцесорної електричної централізації і автоблокування на базі управління обчислювального комплексу УВК РА з інтегрованою системою автоматичного блокування (ЭЦ-ЕМ/АБТЦ-ЕМ) (комплект обладнання в змонтованому виді), яке перебуває на балансі виробничого підрозділу «Полтавська дистанція сигналізації та зв`язку» філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та знаходиться на станції (перегон) К/п 8 км, (модульний блок контейнер) станція Микильське с. Марківка Полтавського району Полтавської області.

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що нею проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12016040670000096, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України.

Згідно з матеріалами, наданого слідчим клопотання, службові особи ТОВ «НВП «Трансавтоматика» (ЄДРПУ 20257178) спільно з службовими особами ДП «Укразалізничпостач» (ЄДРПУ 19014832), зловживаючи службовим становищем, діючи умисно, з корисливих мотивів, за попередньою змовою, привласнили бюджетні грошові кошти шляхом внесення недостовірних даних до документів щодо фактичного придбання обладнання, яке використовувалося для керування рухом потягів на залізниці, що призвело до суттєвого завищення вартості вказаного обладнання, чим здійснили розкрадання бюджетних коштів в особливо великих розмірах.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження встановлено, що ДП «Укразалізничпостач» у 2012 році придбало у ТОВ «НВП «Трансавтоматика» обладнання, яке використовувалося для керування рухом потягів на залізниці на загальну суму 405 157 481 гривень. В той же час, ТОВ «НВП «Трансавтоматика» придбало вказане обладнання у ТОВ «Укрметалопром» за ціною 391 774 865 гривень. Однак, обладнання, яке використовувалося для керування рухом потягів на залізниці імпортовано ТОВ «Укрметалопром» за ціною 27 149 166 гривень. Підставою суттєвого завищення вартості вказаного обладнання службовими особами ТОВ «Укрметалопром» стали видатки на залучення до виконання субпідрядних робіт суб`єктів господарюванням з ознаками фіктивності, а саме Товариства з обмеженою відповідальністю «Б`юті Інвест Систем» код ЄДРПОУ 33115754, Товариство з обмеженою відповідальністю «Тантал» код ЄДРПОУ 32882377 та Товариство з обмеженою відповідальністю «Стройкомплекс Н» код ЄДРПОУ 33249277.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до договору поставки № ЦХП-06-00912-01 та сертифікаціям №№ 1,2 між Державним підприємством матеріально-технічного забезпечення залізничного транспорту України «Укрзалізничпостач» (ДП «Укрзалізничпостач» та ТОВ «Науково-виробниче об`єднання «Трансавтоматика» було поставлено систему мікропроцесорного комплексу УВК РА з інтегрованою системою автоматичного блокування (ЄЦ-ЕМ/АБТМЦ-ЕМ) (комплект обладнання в змонтованому виді) на станцію (перегон) К/п 8 км, (модульний блок контейнер) станція Микильське с. Марківка Полтавського району Полтавської області.

З метою збирання доказів та встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні слідчим направлено лист до Регіональної філії «Південна залізниця» з метою повідомлення про місцезнаходження системи мікропроцесорної електричної централізації і автоблокування на базі управління обчислювального комплексу УВК РА з інтегрованою системою автоматичного блокування (ЄЦ-ЕМ/АБТМЦ-ЕМ) (комплект обладнання в змонтованому виді) та надання доступу для проведення огляду.

17.05.2017 отримано відповідь з Регіональної філії «Південна залізниця» відповідно до якої встановлено, що система мікропроцесорного комплексу УВК РА з інтегрованою системою автоматичного блокування (ЄЦ-ЕМ/АБТМЦ-ЕМ) (комплект обладнання в змонтованому виді) знаходиться на балансі виробничого підрозділу «Полтавська дистанція сигналізації та зв`язку» філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», місцезнаходження зазначеного об`єкту - станція (перегон) К/п 8 км, (модульний блок контейнер) станція АДРЕСА_1 .

Так, з метою проведення товарознавчої експертизи системи мікропроцесорної електричної централізації і автоблокування на базі управління обчислювального комплексу УВК РА з інтегрованою системою автоматичного блокування (ЄЦ-ЕМ/АБТМЦ-ЕМ) (комплект обладнання в змонтованому виді), яка перебуває на балансі виробничого підрозділу «Полтавська дистанція сигналізації та зв`язку» філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», необхідно провести огляд зазначеного обладнання, яке знаходиться на станції (перегон) К/п 8 км, (модульний блок контейнер) станція АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, прохав задовольнити. Пояснення надав аналогічні тексту клопотання.

Відповідно до вимог ст. 237 КПК України, з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів. При проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Усі вилучені речі і документи підлягають негайному огляду і опечатуванню із завіренням підписами осіб, які брали участь у проведенні огляду. У разі якщо огляд речей і документів на місці здійснити неможливо або їх огляд пов`язаний з ускладненнями, вони тимчасово опечатуються і зберігаються у такому вигляді доти, доки не буде здійснено їх остаточні огляд і опечатування. При огляді слідчий, прокурор або за їх дорученням залучений спеціаліст має право проводити вимірювання, фотографування, звуко - чи відеозапис, складати плани і схеми, виготовляти графічні зображення оглянутого місця чи окремих речей, виготовляти відбитки та зліпки, оглядати і вилучати речі і документи, які мають значення для кримінального провадження. Предмети, які вилучені законом з обігу, підлягають вилученню незалежно від їх відношення до кримінального провадження. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Розглянувши клопотання, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає задоволенню з наведених у ньому доводів, оскільки, з метою проведення товарознавчої експертизи системи мікропроцесорної електричної централізації і автоблокування на базі управління обчислювального комплексу УВК РА з інтегрованою системою автоматичного блокування (ЄЦ-ЕМ/АБТМЦ-ЕМ) (комплект обладнання в змонтованому виді), яка перебуває на балансі виробничого підрозділу «Полтавська дистанція сигналізації та зв`язку» філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця», необхідно провести огляд зазначеного обладнання, яке знаходиться на станції (перегон) К/п 8 км, (модульний блок контейнер) станція АДРЕСА_1 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 237, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити.

Дозволити слідчій СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , один раз, протягом одного місяця зо дня винесення цієї ухвали, проведення огляду системи мікропроцесорної електричної централізації і автоблокування на базі управління обчислювального комплексу УВК РА з інтегрованою системою автоматичного блокування (ЭЦ-ЕМ/АБТЦ-ЕМ) (комплект обладнання в змонтованому виді), яке перебуває на балансі виробничого підрозділу «Полтавська дистанція сигналізації та зв`язку» філії «Південна залізниця» ПАТ «Укрзалізниця» та знаходиться на станції (перегон) К/п 8 км, (модульний блок контейнер) станція АДРЕСА_1 , з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення - з метою проведення товарознавчої експертизи у подальшому.

Строк дії ухвали до 02 липня 2017 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67132208
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення огляду

Судовий реєстр по справі —200/9127/17

Ухвала від 02.06.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні