Ухвала
від 15.06.2017 по справі 908/1225/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про повернення заяви про порушення справи про банкрутство

15.06.2017 Справа № 908/1225/17

м. Запоріжжя

Господарський суд Запорізької області у складі судді Кричмаржевського Володимира Анатолійовича, розглянувши заяву (вх. № 1391/08-07/17 від 14.06.2017р.) Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВА-ІНЖИНІРІНГОВА КОМПАНІЯ» (код з ЄДР - 35826142), м.Запоріжжя, та додані до неї матеріали, про порушення провадження у справі про банкрутство, вважає їх такими що підлягають поверненню без розгляду з наступних підстав.

Відповідно до ч. 2 статті 41 Господарського процесуального кодексу України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом, з урахуванням особливостей, встановлених Законом України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Частиною 1 статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо не подано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Належним доказом сплати судового збору являється оригінал платіжного документу, який долучається до матеріалів справи.

Відповідно до п.2.21 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 21.02.2013р. № 7 “Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України” платіжне доручення на безготівкове перерахування судового збору, квитанція установи банку про прийняття платежу готівкою додаються до позовної заяви (заяви, скарги) і мають містити відомості про те, яка саме позовна заява (заява, скарга, дія) оплачується судовим збором. Відповідні документи подаються до господарського суду тільки в оригіналі; копії, у тому числі виготовлені із застосуванням технічних засобів (фотокопії тощо), цих документів не можуть бути належним доказом сплати судового збору.           

В порушення вимог статей 34, 36 ГПК України боржником не надано належних документальних доказів сплати судового збору, а саме, оригіналу платіжного документа про сплату судового збору у встановлених порядку та розмірі.

Оскільки заява про порушення провадження у справі про банкрутство повинна бути подана з додержанням вимог, встановлених вищезазначеними нормами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, відсутність доказів про сплату судового збору у встановленому порядку та розмірі є підставою для повернення заяви без розгляду у відповідності до ч. 1 статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.                                                   Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про повернення заявнику заяви без розгляду з зазначених вище підстав.

Керуючись абзацом 4 частини 1 статті 15 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд –

Ухвалив:

Повернути без розгляду заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВА-ІНЖИНІРІНГОВА КОМПАНІЯ» (код з ЄДР - 35826142), м.Запоріжжя, та додані до неї матеріали, про порушення справи про банкрутство.

Копію ухвали надіслати заявнику.

Додаток на адресу заявника: заява з додатками на 5 арк.

Суддя В.А. Кричмаржевський

Дата ухвалення рішення15.06.2017
Оприлюднено20.06.2017
Номер документу67155858
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, господарський суд

Судовий реєстр по справі —908/1225/17

Ухвала від 15.06.2017

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Кричмаржевський В.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні