Ухвала
від 13.02.2017 по справі 593/207/17
БЕРЕЖАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-кс/593/63/2017

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"13" лютого 2017 р. м. Бережани

Слідчий суддя Бережанського районного суду

Тернопільської області ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

заступника начальника відділу начальника

СВ Бережанського ВП ГУНП в Тернопільській області ОСОБА_4

розглянувши клопотання заступника начальника відділу начальника СВ Бережанського ВП ГУНП України в Тернопільській області майора поліції ОСОБА_4 про отримання дозволу на проведення позапланової виїзної документальної ревізії, в межах досудового розслідування матеріалів, що внесені 10 листопада 2015 року до ЄРДР за №12015210040000311, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 146 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Заступник начальника відділу начальник СВ Бережанського ВП ГУНП України в Тернопільській області майор поліції ОСОБА_4 звернулася до суду із вказаним клопотанням.

Із клопотання вбачається, що 10 листопада 2016 року нею розпочате кримінальне провадження №12015210040000311, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10 листопада 2015, за фактом незаконного позбавлення волі людини, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 146 КК України.

Під час проведення досудового розслідування встановлено, що 09 листопада 2015 року під час здійснення координатором по зв`язках із громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Тернопільській області ОСОБА_5 та громадським монітором ОСОБА_6 моніторингу візиту до УТОР «Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат» в одній із кімнат житлового корпусу №2, двері якого були зачинені, виявлено підопічних ОСОБА_7 та ОСОБА_8 , що утримувались у цьому приміщенні впродовж місяця.. також встановлено, що підопічні установи Тернопільської обласної ради «Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат» проживали в незадовільних санітарних умовах, що не відповідає рівню фінансування установи, який складає понад 3 мільйони гривень.

Крім цього, до слідчого відділу надійшов депутатський запит народного депутата України ОСОБА_9 , з якого встановлено, що у нього є свідчення про факти корупційного характеру та зловживання посадовим становищем, що призвело до розкрадання державних коштів та неефективного використання землі, яка знаходиться у власності Бережанського психоневрологічного інтернату.

У зв`язку з викладеним, виникла необхідність у перевірці установи Тернопільської обласної ради «Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат» щодо цільового використання коштів для забезпечення належних матеріально побутових умов проживання підопічних, дотримання вимог законодавства при нарахуванні та виплаті заробітної плати працівникам та посадовим особам закладу, законності обліку, використання товаро-матеріальних цінностей, залучення та використання коштів утриманців інтернату та ін.

З метою повного, всебічного та неупередженого розслідування вказаного кримінального провадження та для перевірки зазначених питань виникла необхідність у проведенні позапланової виїзної документальної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності установи Тернопільської обласної ради «Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат» (ЄДРПОУ 03189506), що знаходиться за адресою: вул. Б. Хмельницького, 62, с. Краснопуща Бережанського району Тернопільської області.

Оскільки вказані питання належать до компетенції управління західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області, то необхідно отримати дозвіл на проведення її працівниками позапланової документальної виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності установи Тернопільської обласної ради «Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат».

Розглянувши матеріали клопотання, дослідивши докази по вказаних матеріалах, заслухавши думку прокурора ОСОБА_3 , заступника начальника відділу начальника СВ Бережанського ВП ГУНП в Тернопільській області майора поліції ОСОБА_4 , які підтримали клопотання із мотивів, що наведені в ньому, суд приходить до переконання, що дане клопотання підлягає до задоволення, оскільки під час проведення досудового розслідування по даному кримінальному провадженні виникли запитання, для вирішення яких необхідні спеціальні знання в галузі бухгалтерського обліку та звітності, проведення якої здійснюється на підставі дозволу суду.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 40, 93 КПК України, ст. 11 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні», суд,-

УХВАЛИВ:

Клопотання заступника начальника відділу начальника СВ Бережанського ВП ГУНП в Тернопільській області майора поліції ОСОБА_4 - задовольнити.

Надати дозвіл на проведення працівниками управління західного офісу Держаудитслужби в Тернопільській області позапланової документальної виїзної ревізії окремих питань фінансово господарської діяльності установи Тернопільської обласної ради «Бережанський психоневрологічний будинок-інтернат» (ЄДРПОУ 03189506), що знаходиться за адресою: 47510, вул. Б. Хмельницького, 62, с. Краснопуща Бережанського району Тернопільської області.

Термін проведення документальної ревізії встановити 15 робочих днів, з 27 лютого 2017 року по 20 березня 2017 року.

Ухвала суду остаточна та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

СудБережанський районний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення13.02.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67179036
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —593/207/17

Ухвала від 13.02.2017

Кримінальне

Бережанський районний суд Тернопільської області

Крамар В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні