Ухвала
від 15.06.2017 по справі 2а-1670/4182/12
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

15 червня 2017 року м. ПолтаваСправа № 2а-1670/4182/12

Полтавський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Довгопол М.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-1670/4182/12 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення боргу, -

В С Т А Н О В И В:

25 червня 2012 року Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області звернулось до Полтавського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у розмірі 4010,30 грн.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 20 липня 2012 року адміністративний позов задоволено .

03 серпня 2012 року у справі № 2а-1670/4182/12 Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист.

22 травня 2017 року до суду надійшла заява Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну стягувача у виконавчому провадженні з Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області на Гребінківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області.

Заява обґрунтована тим, що Гребінківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області є правонаступником усіх прав та обов'язків Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі, оскільки утворене у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" від 21 грудня 2016 року № 988 у зв'язку з реорганізацією шляхом злиття управлінь Пенсійного фонду України у Пирятинському та Гребінківському районах Полтавської області.

У судове засідання з розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження заявник, особи, які беруть участь у справі, не з'явилися, про час, дату та місце проведення судового засідання повідомлялися належним чином.

В силу положень частини другої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене, суд вважав за можливе розгляд заяви про заміну сторони виконавчого провадження здійснювати за відсутності заінтересованої особи, що звернулася із заявою, та осіб, які беруть участь у справі.

Відповідно до приписів частини першої статті 41 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Враховуючи положення частини 6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вирішив розглядати заяву Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області в порядку письмового провадження.

Розглянувши заяву про заміну сторони виконавчого провадження, суд дійшов наступних висновків.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 20 липня 2012 року адміністративний позов Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення боргу зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування задоволено повністю.

Стягнуто з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області на р/р 37197076001604 в ГУДКСУ в ПО м. Полтави, МФО 831019, код ЄДРПОУ 22534558 борг зі сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 4010,30 грн.

03 серпня 2012 року у справі № 2а-1670/4182/12 Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист.

Постановою старшого державного виконавця Гребінківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області ОСОБА_2 від 06 березня 2017 року відкрито виконавче провадження ВП №53519229 з примусового виконання виконавчого листа № 2а-1670/4182/12 від 03 серпня 2012 року /а.с. 38 - 39/.

За змістом листа Гребінківського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області від 26.05.2017 № 3217/11.4-16 на даний час виконавче провадження ВП №53519229 перебуває на виконанні відділу /а.с. 60/.

Суд бере до уваги, що постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" від 21 грудня 2016 року № 988, встановлено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

Згідно із Переліком територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття (додаток 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 21 грудня 2016 року № 988) Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області та Управління Пенсійного фонду України в Пирятинському районі Полтавської області реорганізуються шляхом злиття та утворюється Гребінківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області.

Відповідно до частини 1 статті 104 Цивільного кодексу України юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Судом встановлено, що Гребінківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247253) зареєстроване як юридична особа 30 березня 2017 року, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 30 березня 2017 року /а.с. 56 - 58/.

При цьому Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі (ідентифікаційний код 22534558) припинено 18.04.2017, запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи № 15621120016000129, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 18.05.2017 /а.с.41 - 43/.

У відповідності до положень частини першої статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною п'ятою статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" також передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Суд враховує, що правонаступництвом у виконавчому провадженні є заміна однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Правонаступництво можливе на всіх стадіях виконавчого провадження - з моменту відкриття виконавчого провадження до його закінчення. Підставою правонаступництва може бути смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги або переведення боргу.

Гребінківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області утворене шляхом реорганізації (злиття) управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області та управління Пенсійного фонду України в Приятинському районі Полтавської області, та у зв'язку з цим є правонаступником прав та обов'язків, зокрема, управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі.

За таких обставин суд вважає за можливе задовольнити заяву Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області та допустити заміну стягувача у виконавчому провадженні ВП 53519229 Управління Пенсійного фонду України в Гребынкывському районі на його правонаступника Гребінківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області.

На підставі викладеного, керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву Гребінківського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Полтавської області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 2а-1670/4182/12 за адміністративним позовом Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі Полтавської області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення боргу - задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження ВП 53519229 - стягувача Управління Пенсійного фонду України в Гребінківському районі на його правонаступника - Гребінківське об'єднане управління Пенсійного фонду України Полтавської області (ідентифікаційний код 41247253, пров. Євгена Гребінки, 13, м. Гребінка, Полтавська область, 37400).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Полтавський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали з одночасним надісланням копії апеляційної скарги до суду апеляційної інстанції.

Суддя М.В. Довгопол

Дата ухвалення рішення15.06.2017
Оприлюднено20.06.2017
Номер документу67191762
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-1670/4182/12

Ухвала від 15.06.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Ухвала від 23.05.2017

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

М.В. Довгопол

Постанова від 20.07.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

Ухвала від 26.06.2012

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

А.Б. Головко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні