Ухвала
від 15.06.2017 по справі 552/3715/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №552/3715/17

Провадження № 1-кс/552/1100/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15.06.2017 року Київський районний суд м. Полтави в складі:

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання слідчого відділення поліції №1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В:

Слідчий відділення поліції №1 Полтавського відділу поліції ГУ НП в Полтавській області ОСОБА_3 звернувся в суд з клопотанням про проведення обшуку. В клопотанні просив надати дозвіл на проведення обшуку в будинку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 просив задовольнити клопотання в повному обсязі.

Відповідно до ч.1 ст.107 фіксування процесуальної дії за допомогою технічних засобів не здійснювалося.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали клопотання, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Слідчим суддею встановлено, що що 27.11.2014 року ОСОБА_4 та ОСОБА_5 , під приводом продажу квартири, заволоділи грошовими коштами ОСОБА_6 , чим завдали останній збитку, який встановлюється.

Допитана 24.05.2017 в якості потерпілої ОСОБА_6 , зазначила, що у власності її сина ОСОБА_7 перебувала квартира АДРЕСА_2 . В даній квартирі вона проживала разом зі своїм сином. В подальшому її знайомий, ОСОБА_8 , запропонував її синові наприкінці літа 2014 року придбати квартиру, що розташована в новому будинку в АДРЕСА_3 .

Даний будинок будував ОСОБА_8 зі своїм партнером ОСОБА_9 . Будівництво здійснювалось їх будівельними компаніями, а саме ТОВ «ОПТИМАЛЬНІ БУДІВЕЛЬНІ РІШЕННЯ» (м. Полтава, вул. Жовтнева 61-1, директор ОСОБА_9 ) та ТОВ «Термінал 1-М», (код ЄДРПОУ: 38502972, директор ОСОБА_8 ).

В подальшому, 25.11.2014 року потерпіла в офісному приміщенні № , що розташоване в АДРЕСА_4 , та яке орендувало ТОВ «ОПТИМАЛЬНІ БУДІВЕЛЬНІ РІШЕННЯ», в присутності ОСОБА_7 , ОСОБА_8 та інших осіб грошову суму в розмірі 300 (триста) тисяч грн. за обрану квартиру. ОСОБА_8 , в свою чергу пакет документів на вищевказаний об`єкт нерухомості, а саме на квартиру АДРЕСА_5 загальною площею 73,82 метри квадратні, яка знаходиться на 4-у поверсі даного будинку.

З боку продавця договір уклала ОСОБА_4 , яка діяла на підставі повноважень наданих ОСОБА_5 , оскільки земельна ділянка була у власності ОСОБА_5 . Таким чином, укладено договір купівлі-продажу майнових прав на об`єкт нерухомості, а саме на квартиру АДРЕСА_6 .

За вказаним договором термін введення будинку в експлуатацію становив 2-й квартал 2015 року.

В подальшому, восени 2015 року, з урахуванням збільшення поверховості будинку та площі її квартири, потерпілій запропоновано обміняти її три кімнатну квартиру на дві однокімнатні квартири в цьому ж будинку. Вартість та площа даних квартир майже співпадала з трикімнатною квартирою. На вказану пропозицію потерпіла погодилася.

Незадовго після цього, потерпіла дізналася, що директор забудовника помер.

В подальшому строки здачі в експлуатацію вказаного будинку постійно переносилися та потерпіла не могла належним чином оформити право власності на зазначені квартири.

Для врегулювання виниклої ситуації та подальшого оформлення свого права власності на придбані квартири потерпіла неодноразово зверталися до ОСОБА_4 , але та всі питання пере направила на представника інвестора з м. Кременчука, які продовжили будівництво об`єкта та після звернення мені запропонували сплатити повну вартість квартир.

Крім цього, потерпіла повідомила, що трикімнатну квартиру, які вона придбала раніше, ОСОБА_4 вже продала іншим особам, а договір купівлі-продажу на квартиру АДРЕСА_7 вона розірвала в односторонньому порядку.

Крім цього, зі слів потерпілої, ОСОБА_4 заявила, що ніяких грошей повертати не збирається та відмовляється виконувати умови договору.

Крім того, потерпла стверджує, що договори купівлі-продажу на квартири АДРЕСА_8 та АДРЕСА_9 , журнал по будівництву об`єкту, який вела особисто ОСОБА_4 та інші документи, які підтверджують виникнення договірних відносин між ОСОБА_6 та ТОВ «ОПТИМАЛЬНІ БУДІВЕЛЬНІ РІШЕННЯ» може міститися за адресою місця проживання ОСОБА_4 або за місцезнаходженням її офісу.

Окрім цього, в ході проведення досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що місцезнаходження офісу № 2 ТОВ «ОПТИМАЛЬНІ БУДІВЕЛЬНІ РІШЕННЯ» знаходиться за адресою: АДРЕСА_4 . Також установлено, що ОСОБА_4 проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно з відомостями вміщеними в Інформаційній довідці з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 89646028 від 15.06.2017 року, нежитлове приміщення в житловому будинку (офіс) АДРЕСА_10 , належить гр. ОСОБА_10 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Згідно з відомостями вміщеними в Інформаційній довідці з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 89645043 від 15.06.2017, відомості про власника квартири АДРЕСА_11 , відсутні.

Згідно з відомостями вміщеними в Інформаційній довідці з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно № 89645330 від 15.06.2017, квартира АДРЕСА_12 , у формі приватної власності належить гр. ОСОБА_5 .

Згідно ч.1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Враховуючи вищевикладене, а також те, що за адресою: АДРЕСА_1 , може знаходитися привласнене майно, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст. 107,234 -236 КПК України, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання, виявлення та вилучення наступних речей та документів:

- інвестиційних договорів, договорів (купівліпродажу) або попередніх договорів про наміри купити квартири АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 та АДРЕСА_5 .

- платіжні документи, розписки, чеки, квитанції та інші розрахункові та бухгалтерські документи, що підтверджують оплату за квартири АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 та АДРЕСА_5 .

- зошити, щоденники та інші записники, в яких маються записи відносно руху коштів та власників, що стосуються вищевказаних квартир.

Надати дозвіл на проведення обшуку в офісі № 2 ТОВ «ОПТИМАЛЬНІ БУДІВЕЛЬНІ РІШЕННЯ»; ідентифікаційний код юридичної особи: 39645275; місцезнаходження юридичної особи: 36020, Полтавська обл., місто Полтава, ВУЛИЦЯ НЕБЕСНОЇ СОТНІ, будинок 13),за адресою: вул. Соборності (попередня назва Жовтнева), 61-А, м. Полтава , з метою відшукання, виявлення та вилучення наступних речей та документів:

- інвестиційних договорів, договорів (купівліпродажу) або попередніх договорів про наміри купити квартири АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 та АДРЕСА_5 .

- платіжні документи, розписки, чеки, квитанції та інші розрахункові та бухгалтерські документи, що підтверджують оплату за квартири АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 та АДРЕСА_5 .

- зошити, щоденники та інші записники, в яких маються записи відносно руху коштів та власників, що стосуються вищевказаних квартир.

Виконання ухвали про надання дозволу на проведення обшуку доручити старшому слідчому СВ Відділення №1 Полтавського ВП ГУ НП в Полтавській області старшому лейтенанта поліції ОСОБА_3 чи іншій посадовій особі за його дорученням.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення15.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67215064
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —552/3715/17

Ухвала від 15.06.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Турченко Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні