Ухвала
від 16.06.2017 по справі 757/34400/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/34400/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 червня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах п`ятого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України старшого радника юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий в особливо важливих справах п`ятого відділу з розслідування кримінальних проваджень управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України старший радник юстиції ОСОБА_3 , розглянувши матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42016000000001833 від 14.07.2016 за фактом протиправних дій службових осіб ПАТ «Укрзалізниця», Тарифної комісії ПАТ «Укрзалізниця», філії «Центр транспортної логістики» ПАТ «Українська залізниця», які, вступивши у змову з представниками гірничо-збагачувальних холдингів, в їх, а також експедиторських компаній ТОВ «Друга Вантажна Компанія в Україні», ТОВ «Лемтранс Транзит» та Дочірньої Фірми «Галь-Дженералтранс» інтересах, безпідставно здійснили перегляд тарифних умов, значно занизивши їх, внаслідок чого державі заподіяно шкоду в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України, звернувся до слідчого судді із клопотанням, погодженим прокурором першого відділу процесуального керівництва Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про проведення обшуку у службових кабінетах Департаменту комерційної роботи та Департаменту безпеки ПАТ «Укрзалізниця» за адресою: м. Київ, вул. Тверська, буд. 7.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що на засіданні Тарифної комісії ПАТ «Укрзалізниця» від 18.02.2016 було розглянуто звернення ТОВ УК «Металоінвест», ТОВ «Метал-Груп», ВАТ «Стойленський гірничо-збагачувальний комбінат» щодо перегляду тарифних умов та обсягів виконання перевезень залізної руди, ЗРС (ГНВ 2601, 7203) з Російської Федерації, що слідують транзитом територією України, та прийнято рішення встановити на перевезення залізної руди, ЗРС (ГНВ 2601, 7203) з Російської Федерації пільгові тарифи.

Аналогічні рішення прийнято на засіданнях Тарифної комісії ПАТ «Укрзалізниця» від 01.03.2016 та від 22.06.2016, які були розглянуті правлінням ПАТ «Укрзалізниця» та введені в дію відповідними наказами ПАТ Укрзалізниця».

Внаслідок прийняття вказаних рішень членами Тарифної комісії ПАТ «Укрзалізниця» було безпідставно знижено тариф на транзит залізничним транспортом зазначених видів продукції територією України.

Організацію транзитних перевезень залізної руди, залізорудної сировини та обкотишів, експедирування вказаних вантажів здійснюють ТОВ «Друга Вантажна Компанія в Україні», ТОВ «Лемтранс Транзит» та Дочірня Фірма «Галь-Дженералтранс», які отримують надприбутки внаслідок застосування безпідставно встановлених пільгових тарифів.

З метою встановлення осіб, які вчинили та причетні до вчинення вказаного правопорушення та обставин злочину до Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України спрямовано доручення слідчого в порядку ст. 40 КПК України.

Згідно отриманої інформації оперативного підрозділу встановлено, що до скоєння вказаного злочину може бути причетний колишній виконувач обов`язків голови правління ПАТ «Укрзалізниця» ОСОБА_5 , під головування якого вводились в дію протоколи Тарифної комісії.

На цей час у провадженні є підстави вважати, що ОСОБА_5 у своїй діяльності використовує в якості житлового приміщення квартиру АДРЕСА_1 , де можуть зберігатись речі та документи, що мають значення для кримінального провадження.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборони відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна, квартира АДРЕСА_1 , належить на праві власності ОСОБА_6 .

Обшук, у відповідності до ст. 234 ч.1 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення сторони кримінального, дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки обставини викладені в клопотанні знайшли своє підтвердження в наданих матеріалах.

На підставі викладеного і керуючись ст. 159,162,163, 234, 235, ст. 309, 372 КПК України слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Надати дозвіл на проведення обшуку квартири АДРЕСА_1 , де проживає ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення первинних фінансово-господарських документів (податкових накладних, видаткових накладних, актів виконаних робіт, договорів, угод, рахунків фактур, специфікацій, товарно-транспортних накладних, актів прийому-передачі товарів, робіт, послуг та ін.), які стосуються діяльності Тарифної комісії ПАТ «Укрзалізниця», взаємовідносин ТОВ «Друга Вантажна Компанія в Україні», код ЄДРПОУ 36676410, ТОВ «Лемтранс Транзит», код ЄДРПОУ 38865713, ДФ «Галь-Дженералтранс», код ЄДРПОУ 23510672 з структурними підрозділами ПАТ «Укрзалізниця», ТОВ УК «Металоінвест», ТОВ «Метал-Груп», ВАТ «Стойленський гірничо-збагачувальний комбінат».

Визначити строк дії ухвали тривалістю один місяць, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник №1 справа № 757/34400/17-к

Примірник №2 слідчий ОСОБА_3

Копія ухвали ОСОБА_5

Виконавець ОСОБА_1 16.06.2017

Дата ухвалення рішення16.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67229948
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/34400/17-к

Ухвала від 16.06.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні