Ухвала
від 19.06.2017 по справі 756/7816/17
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

19.06.2017 Справа № 756/7816/17

№ 756/7816/17

№ 1-кс/756/1110/17

У Х В А Л А

Іменем України

19 червня 2017 року слідчий суддя Оболонського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участі секретаря ОСОБА_2 , прокурора Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до речей та документів,

в с т а н о в и в:

Прокурор Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів.

На обґрунтування клопотання прокурор посилається на те, що в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32017110200000017 від 28.03.2017 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, з посиланням на те, що невстановлені особи протягом 2014-2016 років створили ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПО НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ) з метою прикриття незаконної діяльності.

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » зареєстровано в ІНФОРМАЦІЯ_7 , на підставі облікових даних та даних інформаційних баз АРМ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ЄДРЮФО.

Для встановлення даних щодо реєстрації (перереєстрації) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » прокурор звернувся з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів установчих та реєстраційних документів вказаних підприємств, які зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Крім того, прокурор зазначив, що тимчасовий доступ до документів у формі вилучення оригіналів вказаних документів необхідний для проведення в ході здійснення досудового розслідування по кримінальному провадженню №32017110200000017 почеркознавчих експертиз, які призначені з метою встановлення факту виконання засновниками (учасниками) ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », підписів в установчих та реєстраційних документах.

У судовому засіданні прокурор підтримав дане клопотання та просив для об`єктивного з`ясування дійсних фактичних обставин справи його задовольнити.

Заслухавши думку прокурора, дослідивши клопотання, копії матеріалів, якими прокурор обґрунтовує доводи клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитись з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно з ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження вбачається, що 28 березня 2017 року внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України.

Документи, до яких прокурор просить надати тимчасовий доступ, зберігаються в ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Відповідно до ст.ст. 161, 162 КПК України, документи, до яких слідчий просить надати тимчасовий доступ, не є документами, до яких заборонено доступ, але містять охоронювану законом таємницю.

Враховуючи те, що слідчим, крім обставин, передбачених ч. 5 ст. 163 КПК України, доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться у вказаних у клопотанні документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, вважаю за необхідне надати слідчому тимчасовий доступ до вказаних документів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 159, 160, 162, 163, 164, 166, п.10 ч. 1 ст. 309 КПК України, слідчий суддя, -

у х в а л и в:

Клопотання прокурора Київської місцевої прокуратури № 5 ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу до документів задовольнити.

Надати прокурору Київської місцевої прокуратури №5 ОСОБА_3 та членам слідчої групи у кримінальному провадженні №32017110200000017, а саме: слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві лейтенанту податкової міліції ОСОБА_5 , старшому слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві підполковнику податкової міліції ОСОБА_6 , слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_7 , старшому слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві майору податкової міліції ОСОБА_8 , старшому слідчому СУ ФР ДПІ в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_9 , начальнику 1-го ВРКП СУ ФР ДПІ в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві майору податкової міліції ОСОБА_10 , начальнику 2-го ВРКП СУ ФР ДПІ в Оболонському районі Головного управління ДФС у м. Києві підполковнику податкової міліції ОСОБА_11 , або/та за їх письмовим дорученням в порядку ст. 41 КПК України ІНФОРМАЦІЯ_9 , та в порядку ч. 6 ст. 218 КПК України співробітникам відповідного територіального підрозділу ДФС України дозволу на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення оригіналів, а за відсутності, завірених належним чином їх копій у: ІНФОРМАЦІЯ_10 за адресою: АДРЕСА_1 оригіналів установчих та реєстраційних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме: описів документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії; довіреностей на представлення інтересів підприємства; реєстраційних карток; повідомлень державного реєстратора; листів та кореспонденції; протоколів загальних зборів засновників (учасників); наказів про призначення службових осіб; статутів; квитанцій про здійснення оплати вчинення реєстраційних дій та інших документів, на підставі яких було проведено реєстрацію підприємства.

При відсутності у ІНФОРМАЦІЯ_10 вказаних документів, надати тимчасовий доступ до документів, на підставі яких вказані документи були вилучені у ІНФОРМАЦІЯ_10 .

Строк дії ухвали встановити тридцять днів з дня її постановлення.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 166 КПК України, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, набирає законної сили після її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення19.06.2017
Оприлюднено03.03.2023

Судовий реєстр по справі —756/7816/17

Ухвала від 19.06.2017

Кримінальне

Оболонський районний суд міста Києва

Жежера О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні