Ухвала
від 21.06.2017 по справі 757/28731/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/28731/17-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

21 червня 2017 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 за участі секретаря ОСОБА_2 розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Києві клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «УСПІХ ГРУП» про скасування арешту майна,

В С Т А Н О В И В :

Заявник TOB «УСПІХ ГРУП» звернувся із клопотання про скасування арешту накладеного ухвалою слідчого судді на розрахункові рахунки, вказуючи на те, що необхідність у здійсненні такого заходу відпала потреба.

Представник заявника ОСОБА_3 вимоги підтримала, просила клопотання задовольнити з наведених у ньому обставин.

Слідчий прокуратури м. Києва ОСОБА_4 проти задоволення клопотання не заперечував , вказуючи на те, що потреба в арешті відпала.

Дослідивши надані матеріали, слід дійти наступного висновку.

Згідно ст. 2 КПК України завданнями кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Згідно ст. 174 КПК України підозрюваний, обвинувачений, їх захисник, законний представник, інший власник або володілець майна, представник юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково. Таке клопотання під час досудового розслідування розглядається слідчим суддею, а під час судового провадження - судом.

Арешт майна також може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Встановлено, що в провадженні прокуратури м. Києва знаходилось кримінальне провадження, внесене до ЄРДР за №42017100000000028 про вчинення кримінального правопорушення за ч2 ст.364, ч3 ст.191, ч3 ст.212 КК України.

25 квітня 2017 року на рахунки заявника було накладено арешт ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва.

Із пояснень слідчого з`ясовано, що необхідність у арешті відпала.

За таких обставин клопотання є повністю обґрунтованим, а тому підлягає задоволенню.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 2, 169, 174, 309 КПК України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити. Скасувати арешт, накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 25 квітня 2017 року у справі №757/23387/17-к на грошові кошти у безготівковому вигляді, а саме: грошові кошти, що знаходяться на рахунку ТОВ «УСПІХ ГРУП» (код ЄДРПОУ 41049868) № НОМЕР_1 , відкритого в ПАТ "Сбербанк" (МФО 320627) та грошові кошти, які в подальшому надходитимуть на зазначені рахунки, у тому числі в частині заборони розпоряджатися грошовими коштами, та зупинення видаткових операцій з грошовими коштами.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67271000
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/28731/17-к

Ухвала від 21.06.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Цокол Л. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні