Ухвала
від 20.06.2017 по справі 369/6519/17
КИЄВО-СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 369/6519/17

Провадження № 1-кс/369/1730/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 червня 2017 року м. Київ

Слідчий суддя Києво-Святошинського районного суду Київської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві клопотання прокурора Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області юриста 1 класу ОСОБА_3 про проведення обшуку, за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110200001982 від 04.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 229 КК України,-

В С Т А Н О В И В:

У червні 2017 року прокурор Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області юрист 1 класу ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку.

Свої вимоги прокурор мотивує тим, що у ході проведення досудового розслідування встановлено, що 06.03.2017 ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 через Веб-сайт, Інтернет магазину «ispace.com.ua», замовив навушники з мікрофоном марки Apple EarPods with Remote and Mic White (MD827LL/HC), код товару (66241), які вирішив придбати для власного користування, за ціною 245 грн. 10.03.2017 близько о 17.10 год. кур`єр Інтернет магазину «ispace.com.ua», здійснив доставку вказаних навушників за попередньо домовленою з ОСОБА_4 адресою: АДРЕСА_1 , після чого останній передав йому грошові кошти в розмірі 315 грн. (245 грн. ціна навушників, 70 грн. ціна доставки).

Відповідно до висновку сертифікованого сервісного центру «ERC» (Іноземне підприємство І-АР-СІ), що являються офіційними імпортерами продукції Apple в Україні, №11365 від 16.03.2017 навушники з мікрофоном марки Apple EarPods with Remote and Mic White (MD827LL/HC) - не є оригінальними, тобто являються підробленими (контрафактними).

Відповідно до даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, а саме коду ЄРДПОУ 2967503052, зазначеному в товарному чекові №РН-0310/0016 від 10 березня 2017 року на навушники з мікрофоном марки Apple EarPods with Remote and Mic White (MD827LL/HC), власником Інтернет магазину «ispace.com.ua» являється ФОП ОСОБА_5 ( АДРЕСА_2 ( НОМЕР_1 )).

Слідчим СВ Києво-Святошинського ВП ГУ НП в Київській області 04.04.2017 відомості про вчинений злочин внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12017110200001982 із правовою кваліфікацією ч.1 ст.229 КК України та розпочато досудове розслідування.

Проведеними під час досудового розслідування оперативно розшуковими заходами, спрямованими на встановлення всіх обставин кримінального правопорушення, показаннями свідків, оглядами Інтернет сайтів iSPACE та Maclove встановлено, що фактичним власником Інтернет магазину ІНФОРМАЦІЯ_2 являється ФОП ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_2 ), у власності якого перебувать також Інтернет магазин « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та роздрібні магазини Maclove, де може зберігатись та пропонується до продажу значна кількість підробленої (контрафактної) продукції, позначеної торговельними марками APPLE, iPad, iPhone, iPod, MacBook, iMac, (стилізована), логотипом Apple та такої, що переміщена через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності компанії-правовласника, митних правил та без сплати передбачених законодавством платежів, тобто ввезена в Україну незаконним шляхом. В ході проведення досудового розслідування також встановлено, що приміщення Інтернет магазинів, складів та підсобні приміщення Maclove, користувачем яких являється ФОП ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_2 ) знаходяться за адресами: АДРЕСА_3 нежилі приміщення з №6 по №16 (група приміщень №1, літ В), нежилі приміщення з №1-2 (група приміщень №2, літ В) першого поверху та нежилі приміщення з №40 по №43 (група приміщень №1, літ В) другого поверху; АДРЕСА_4 ; АДРЕСА_5 , приміщення Інтернет магазину, складів та підсобні приміщення iSPACE, користувачем яких являється ФОП ОСОБА_6 (ІПН НОМЕР_2 ) знаходяться за адресою: АДРЕСА_6 нежилі приміщення з №1 по №8 (група приміщень №119, літ А). Згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна, відповідей Комунального підприємства Київської міської ради «Київського міського бюро технічної інвентаризації», планів з будівельних паспортів, нежилі приміщення, що розташовані за адресою: АДРЕСА_3 нежилі приміщення з №6 по №16 (група приміщень №1, літ В), нежилі приміщення з №1-2 (група приміщень №2, літ В) першого поверху та нежилі приміщення з №40 по №43 (група приміщень №1, літ В) другого поверху, на праві приватної власності належать: ТОВ «ПОЛЕПРОМХІМ», Код ЄДРПОУ: 33227908.

Посилаючись на вищевикладене прокурор просив суд надати дозвіл на проведення обшуку приміщень Інтернет-магазину Maclove нежилі приміщення, що розташовані за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька,59 нежилі приміщення з №6 по №16 (група приміщень №1, літ В), нежилі приміщення з №1-2 (група приміщень №2, літ В) першого поверху та нежилі приміщення з №40 по №43 (група приміщень №1, літ В) другого поверху, на праві приватної власності належать: ТОВ «ПОЛЕПРОМХІМ», Код ЄДРПОУ: 33227908 із метою відшукання підробленої (контрафактної) продукції, позначеної торговельними марками APPLE, iPad, iPhone, iPod, MacBook, iMac, (стилізована), логотипом Apple та такої, що переміщена через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності компанії-правовласника, митних правил та без сплати передбачених законодавством платежів, тобто ввезена в Україну незаконним шляхом, чорнових записів, комп`ютерної техніки та магнітних носіїв, на яких містяться електронні документи чорнової бухгалтерії, які фіксують факт продажу контрафактної техніки APPLE і може бути доказом під час судового розгляду.

Клопотань, щодо фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час досудового розслідування від учасників не надходило.

Враховуючи припис ст. 107 КПК України, суд вважає за можливе розглянути вказане клопотання без фіксації технічними засобами.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до ч. 2 ст. 233 КПК України під житлом особи розуміється будь-яке приміщення, яке знаходиться у постійному чи тимчасовому володінні особи, незалежно від його призначення і правового статусу, та пристосоване для постійного або тимчасового проживання в ньому фізичних осіб, а також всі складові частини такого приміщення. Під іншим володінням особи розуміються транспортний засіб, земельна ділянка, гараж, інші будівлі чи приміщення побутового, службового, господарського, виробничого та іншого призначення тощо, які знаходяться у володінні особи.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України, обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Як вбачається з матеріалів клопотання в органу досудового розслідування є підстави вважати, що підставами для обшуку приміщень Інтернет магазину Maclove, складів та підсобних приміщень, за адресою: АДРЕСА_3 нежилі приміщення з №6 по №16 (група приміщень №1, літ В), нежилі приміщення з №1-2 (група приміщень №2, літ В) першого поверху та нежилі приміщення з №40 по №43 (група приміщень №1, літ В) другого поверху є наявність обґрунтованих підозр вважати, що там може знаходитись та пропонуватись до продажу значна кількість підробленої (контрафактної) продукції, позначеної торговельними марками APPLE, iPad, iPhone, iPod, MacBook, iMac, (стилізована), логотипом Apple та такої, що переміщена через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності компанії-правовласника, митних правил та без сплати передбачених законодавством платежів, тобто ввезена в Україну незаконним шляхом, зберігатися чорнові записи, комп`ютерна техніка на якій міститься інформація про кількість реально ввезеної продукції APPLE на територію України, назви юридичних та фізичних осіб підприємців, реквізити яких використовуються для прикриття незаконної діяльності осіб, які займаються незаконним переміщенням, контактні дані вказаних осіб в програмах спілкування через мережу Інтернет, яка є предметом злочину.

Слідчий суддя, вивчивши клопотання та додані до нього матеріали досудового розслідування, приходить до висновку, що клопотання прокурора підлягає до задоволення в проведенні обшуку приміщень Інтернет-магазину Maclove нежилі приміщення, що розташовані за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька,59 нежилі приміщення з №6 по №16 (група приміщень №1, літ В), нежилі приміщення з №1-2 (група приміщень №2, літ В) першого поверху та нежилі приміщення з №40 по №43 (група приміщень №1, літ В) другого поверху, на праві приватної власності належать: ТОВ «ПОЛЕПРОМХІМ», Код ЄДРПОУ: 33227908 із метою відшукання підробленої (контрафактної) продукції, позначеної торговельними марками APPLE, iPad, iPhone, iPod, MacBook, iMac, (стилізована), логотипом Apple та такої, що переміщена через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності компанії-правовласника, митних правил та без сплати передбачених законодавством платежів, тобто ввезена в Україну незаконним шляхом, чорнових записів, комп`ютерної техніки та магнітних носіїв, на яких містяться електронні документи чорнової бухгалтерії, які фіксують факт продажу контрафактної техніки APPLE і може бути доказом під час судового розгляду, яка згідно з інформаційною довідкою з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єктів нерухомого майна, відповідей Комунального підприємства Київської міської ради «Київського міського бюро технічної інвентаризації», планів з будівельних паспортів, нежилі приміщення, що розташовані за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька, 59 нежилі приміщення з №6 по №16 (група приміщень №1, літ В), нежилі приміщення з №1-2 (група приміщень №2, літ В) першого поверху та нежилі приміщення з №40 по №43 (група приміщень №1, літ В) другого поверху, на праві приватної власності належать: ТОВ «ПОЛЕПРОМХІМ», Код ЄДРПОУ: 33227908.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 233-235, 309 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати прокурору Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області юристу 1 класу ОСОБА_3 , або уповноваженим особам за її дорученням на проведення обшуку приміщень Інтернет-магазину Maclove нежилі приміщення, що розташовані за адресою: м. Київ, вул. Червоноткацька,59 нежилі приміщення з №6 по №16 (група приміщень №1, літ В), нежилі приміщення з №1-2 (група приміщень №2, літ В) першого поверху та нежилі приміщення з №40 по №43 (група приміщень №1, літ В) другого поверху, на праві приватної власності належать: ТОВ «ПОЛЕПРОМХІМ», Код ЄДРПОУ: 33227908 із метою відшукання підробленої (контрафактної) продукції, позначеної торговельними марками APPLE, iPad, iPhone, iPod, MacBook, iMac, (стилізована), логотипом Apple та такої, що переміщена через митний кордон України з порушенням прав інтелектуальної власності компанії-правовласника, митних правил та без сплати передбачених законодавством платежів, тобто ввезена в Україну незаконним шляхом, чорнових записів, комп`ютерної техніки та магнітних носіїв, на яких містяться електронні документи чорнової бухгалтерії, які фіксують факт продажу контрафактної техніки APPLE і може бути доказом під час судового розгляду.

Роз`яснити, що ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКиєво-Святошинський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення20.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67290586
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —369/6519/17

Ухвала від 20.06.2017

Кримінальне

Києво-Святошинський районний суд Київської області

Усатов Д. Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні