Постанова
від 20.06.2017 по справі 818/798/17
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

          20 червня 2017 р.                                                             Справа №818/798/17

Сумський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Соп'яненка О.В.,

за участю секретаря судового засідання - Усенко І.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом Шосткинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області до Публічного акціонерного товариства "Шосткинське автотранспортне підприємство 15909" про стягнення боргу з відшкодування пільгових пенсій,-

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, мотивуючи вимоги тим, що відповідач перебуває на обліку як платник єдиного внеску в Шосткинському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Сумської області. Всупереч вимогам Інструкції “Про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України”, відповідач не вніс до органів Пенсійного фонду України суму витрат у строки та в порядку, передбаченому цією Інструкцією. В зв'язку з цим сума заборгованості на виплату і доставку пільгових пенсій за списком №2 за травень 2017 року становить 2 141,34 грн. Просив стягнути з відповідача на свою користь вказану суму заборгованості.

Сторони у судове засідання не з'явилися. Представник позивача подав до суду клопотання про розгляд справи без його участі. Відповідач був належним чином повідомлений про час, дату та місце розгляду справи, про причини неявки, всупереч вимог ч.2 ст.40 КАС України, суд не повідомив, заперечень стосовно позовних вимог не надсилав.

Враховуючи неявку в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового засідання по справі за допомогою звукозаписувального технічного засобу згідно зі ст.ст.12, 41 КАС України не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню. Судом встановлено, що відповідач зареєстрований як юридична особа, включений до Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України та перебуває на обліку в Шосткинському об'єднаному управлінні Пенсійного фонду України Сумської області (а.с.5-7).

Відповідно до п.1 ст. 2 Закону України “Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування” одним з об'єктів оподаткування для платників збору є фактичні витрати на виплату і доставку пенсій, призначених відповідно до пунктів “б”–“з” статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення" до досягнення працівниками пенсійного віку, передбаченого статтею 12 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Порядок відшкодування підприємством витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах, визначено Інструкцією про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України, яка затверджена Постановою правління Пенсійного фонду України від 19.12.2003 №21-1 (далі - Інструкція).

Згідно із пунктом 6.1. Інструкції, відшкодуванню підлягають витрати Пенсійного фонду на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Пунктами 6.4-6.8 Інструкції встановлено, що розмір сум до відшкодування на поточний рік визначається відділами надходження доходів органів Пенсійного фонду щорічно в розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах відповідно до частини 2 Прикінцевих положень цього Закону 1058-ІV (згідно з додатками 6 та 7), які надсилаються підприємствам до 20-го січня поточного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії. Розрахунки складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фонду, які подаються згідно з додатком 8 до 1 січня поточного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії. Підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в повідомленні місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Як свідчать матеріали справи, сума витрат, що підлягає відшкодуванню відповідачем за списком №2 за травень 2017 року визначена в розрахунках фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій і складає 2 141,34 грн. Розрахунок був отриманий відповідачем (а.с.11-16).

Станом на день розгляду справи заборгованість залишається не погашеною в повному обсязі та становить 2 141,34 грн., що підтверджується розрахунком суми позову та письмовими поясненями представника позивача (а.с.4, 20). Виходячи з викладеного, суд вважає необхідним стягнути з відповідача на користь Шосткинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пенсій, призначених на пільгових умовах згідно зі списком №2 за травень 2017 року в сумі 2 141,34 грн.

Керуючись ст. ст. 86, 94, 98, 158-163, 167, 186, 254 КАС України, суд, -

П О С Т А Н О В И В:

Адміністративний позов Шосткинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області до Публічного акціонерного товариства "Шосткинське автотранспортне підприємство 15909" про стягнення боргу з відшкодування пільгових пенсій – задовольнити.

Стягнути з публічного акціонерного товариства "Шосткинське автотранспортне підприємство-15909" (вул. Урицького, буд. 36, м. Шостка, Сумська область, 41100, код ЄДРПОУ 03118653) на користь Шосткинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Сумської області (41100, Сумська область, м. Шостка, вул.Депутатська, 1, код ЄДРПОУ 37512104, р/р 25606303097292, ТВБВ 10018/088 Сумського обласного відділення АТ "Ощадбанк", МФО 337568) заборгованість з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за списком №2 за травень 2017 року в розмірі 2 141,34 грн. (дві тисячі сто сорок одна грн. 34 коп.)

Постанова може бути оскаржена до Харківського апеляційного адміністративного суду через Сумський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги на постанову суду протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                   О.В. Соп'яненко

          

                                                                                

Дата ухвалення рішення20.06.2017
Оприлюднено27.06.2017
Номер документу67305603
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —818/798/17

Постанова від 20.06.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

Ухвала від 07.06.2017

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

О.В. Соп'яненко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні