Ухвала
від 22.06.2017 по справі 911/1885/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"22" червня 2017 р. Справа № 911/1885/17

Суддя Наріжний С.Ю., розглянувши матеріали

за заявою Голови ліквідаційної комісії ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Коло Трейдінг , Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе (код ЄДРПОУ 40074151) - заявник

до ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Коло Трейдінг , Київська обл., Києво-Святошинський р-н, м. Вишневе (код ЄДРПОУ 40074151) - боржник

про порушення справи про банкрутство

ВСТАНОВИВ:

до господарського суду Київської області звернувся Голова ліквідаційної комісії ТОВ Коло Трейдінг із заявою про порушення провадження у справі про банкрутство Боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Коло Трейдінг , з підстав, як вказує заявник, з нездатністю останнього задовольнити вимоги кредиторів за грошовими зобов'язаннями на загальну суму 377271,81 грн. та на підставі ст. 95 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (надалі також Закон про банкрутство ).

Подана заява не відповідає вимогам ГПК України та Закону про банкрутство з огляду на наступне.

Так, ст. 11 вказаного Закону визначає перелік документів, які додаються до заяви про порушення справи про банкрутство.

Згідно ст. 36 ГПК України, письмовими доказами є документи і матеріали, які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору. Письмові докази подаються в оригіналах або в належним чином засвідченій копії.

Копії, які видаються органами державної влади України, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями та їх об'єднаннями усіх форм власності, повинні бути засвідчені з додержанням вимог пункту 5.27 Національного стандарту України Державна уніфікована система організаційно-розпорядчої документації. Вимоги до оформлення документів. ДСТУ 4163-2003 , затвердженого наказом Державного комітету України з питань технічного регулювання та споживчої політики від 07.04.2003 р. № 55, а разі якщо інструкціями з діловодства, які діють у відповідних органах, підприємствах, установах і організаціях установлено додаткові вимоги щодо оформлення копій, - також і цих вимог. (аналогічна правова позиція викладена в Постанові Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 18 Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції ).

Відповідно до п. 5.27 Національного стандарту України Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації Вимоги до оформлювання документів (ДСТУ 4163-2003), затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 року № 55, відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів Згідно з оригіналом , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документа з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Заява про порушення справи про банкрутство подана з порушення вищезазначених норм, оскільки заявником подано копії документів, які є незасвідченими в установленому порядку, отже, як наслідок, надані документи не можуть вважатись належними та допустимими доказами у справі.

Частиною 1 статті 15 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом визначено, що господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду з інших підстав, передбачених ст. 63 ГПК України, з урахуванням вимог цього Закону.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 63 ГПК України, суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду, якщо у позовній заяві не вказано обставин, на яких ґрунтується позовна вимога, доказів, що підтверджують викладені в заяві обставини, обґрунтований розрахунок стягуваної чи оспорюваної суми.

Таким чином, заява про порушення справи про банкрутство з вказаної підстави підлягає поверненню без розгляду.

Суд звертає увагу Заявника на те, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст. 15 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом , суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Голови ліквідаційної комісії ТОВ Коло Трейдінг б/№, б/дати (вх. № 1891/17) про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Коло Трейдінг повернути заявнику без розгляду.

Додаток заявнику: заява б/№, б/дати (вх. № 1891/17) з додатками всього на 18 (вісімнадцяти) арк.

Суддя С.Ю. Наріжний

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення22.06.2017
Оприлюднено27.06.2017
Номер документу67314082
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/1885/17

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Наріжний С.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні