Ухвала
від 12.06.2017 по справі 760/18504/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№1-кс/760/8503/17

№760/18504/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12. 06. 2017 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016110000000062 від 20.10.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України,

В С Т А Н О В И В :

До слідчого судді Солом`янського районного суду м. Києва надійшло клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 - про надання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016110000000062 від 20.10.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, просив його задовольнити з підстав наведених в клопотанні.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

З матеріалів клопотання вбачається, що слідчим управлінням фінансових розслідувань головного управління ДФС у Київській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 20.10.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Службові особи ДП "Білоцерківське лісове господарство" (ЄДРПОУ 992119), ДП "Вищедубичанський Лісгосп" (ЄДРПОУ 992094), ДП "Золотоніське лісове господарство" (ЄДРПОУ 00993366), ДП «Іванківський лісгосп» (ЄДРПОУ 992088), ДП "Канівський Лісгосп" (ЄДРПОУ 993352), ДП "Київське лісове господарство" (ЄДРПОУ 00991373), ДП "Коростишівське ЛГ" (ЄДРПОУ 00991858), ДП "Макарівський Держлісгосп" (ЄДРПОУ 992160), ДП "Тетерівський Держлісгосп" (ЄДРПОУ 992071), ДП "Фастівський Лісгосп" (ЄДРПОУ 00992059), ДП "Черкаське лісове господарство" (ЄДРПОУ 00993372), ДП "Поліське лісове господарство" (код ЄДР 992125), ДП "Димерське лісове господарство" (код ЄДР 992036), ДЛГ «Дніпровсько-тетерівське» (код ЄДР 991384), ДП "Клавдієвське лісове господарство" (код ЄДР 992065), ДП "Бориспільське лісове господарство" (код ЄДР 992102), ДП Ржищівський військовий лісгосп (код ЄДР 22990204), ДП "Богуславське лісове господарство" (код ЄДР 992042), ДП "Переяслав-хмельницьке лісове господарство" (код ЄДР 992131), ДП "Тетерівліс" (код ЄДР 13722982), Київське обласне та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства (код ЄДР 35278561) шляхом зловживання своїм службовим становищем вчинили дії, щодо розтрати державного майна, а саме не облікованих вирубок лісу та підміни документів щодо вироблених лісоматеріалів без відповідного відображення в обліках.

Аналізом АІС «Податковий блок» встановлено, що ТОВ «Лісагро - техсервіс» та ПП «Ед Марліс» отримували кошти від ДП "Вищедубичанський Лісгосп" (ЄДРПОУ 992094) та ДП "Фастівський Лісгосп" (ЄДРПОУ 00992059) за нібито виконані роботи та надані послуги, які нібито виконувались підрядними фізичними особами-підприємцями або працівниками ТОВ «Лісагро - техсервіс» та ПП «Ед Марліс».

Крім того встановлено ТОВ «Лісагро - техсервіс» в період 2016 року по теперішній час виконує для ДП "Вищедубичанський Лісгосп" роботи пов`язані з виготовленням товарної продукції в цеху переробки за адресою: Київська область, Вишгородський район, с. Пірнове, вул. Київська 1.

Також, службові особи ДП "Вищедубичанський Лісгосп" при укладанні договору ТОВ «Лісагро - техсервіс» з метою заволодіння чужим майном коштами та майном державного підприємства в особливо великих розмірах на користь третіх осіб вчинили ряд наступних дій, а саме:

1. Договір по надання послуг укладено без процедури державних закупівель.

2. Надали можливість приватному підприємцю використовувати для надання послуг по переробці деревини інструменти, матеріали та обладнання державного підприємства, що дає змогу нести витрати пов`язані лише з виплатою заробітної плати, сплатою податків та відрахуванням до соціальних фондів обов`язкових платежів та як наслідок заволодіння коштами державного підприємства в сумі, що перевищує фактично понесені витрати.

3. Державне підприємство несе витрати пов`язані з утриманням цеху, обладнання, амортизаційні відрахування, оплатою електроенергії.

Під час проведення допиту ТОВ «Лісагро - техсервіс» ОСОБА_5 показав, що послуги з виготовлення продукції в цехах надаються з 08.00 год до 20.00 год. Проте допитані працівники ТОВ «Лісагро - техсервіс» показали, що послуги з виготовлення продукції надаються з 08.0 год до 00.00 год.

Слідчий зазначав, що в органу досудового розслідування наявні підстави вважати, що за в цехах переробки ДП "Вищедубичанський Лісгосп" надаються послуги щодо розпиловки, виготовлення готової продукції з не облікованої лісопродукції.

Балансоутримувачем цехів переробки за адресою: Київська область, Вишгородський район, с. Пірнове, вул. Київська 1 є ДП "Вищедубичанський Лісгосп", що підтверджується довідкою форми №2б(д) від 07.04.2017.

Слідчий зазначав, що за даною адресою зберігаються, документи, щодо проведених фінансово-господарських операцій з ТОВ «Лісагро - техсервіс», а саме: бухгалтерські документи, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), сертифікати, не облікована лісопродукція та лісопродукція без документів щодо її походження , комп`ютерна техніка, на магнітних носіях якої містяться сформовані в електронному вигляді вище вказані документи, комп`ютерна техніка та документи, які засвідчують факт ведення подвійної бухгалтерії, листування, кореспонденція документи, що підтверджують подальше використання, списання чи реалізацію товарів, робіт, послуг отриманих від ТОВ «Лісагро - техсервіс», податкова звітність, а саме: декларації з податку на додану вартість, з додатками №5, уточнюючі розрахунки до декларацій з ПДВ, декларації з податку на прибуток, акти планових та позапланових перевірок підприємства, з додатками до них, прийняті повідомлення-рішення по складеним актам, відомості щодо сплати донарахованих платежів, або документи щодо оскарження повідомлень-рішень службовими особами підприємства за період 2015-2017 років, звітні декларації за формою «1-ДФ» та відомостей по виплаті заробітної плати за період 2015-2017 років, заяви про прийняття на роботу, накази про прийняття на роботу, заяви про звільнення, накази про звільнення, накази на відрядження, авансові звітів, заяви на відпустку, заяви на вступ до профкому працівників підприємства, табелі робочого часу працюючих за період 2015-2016 років, печатки та штампи СГД із ознаками «ризикових», а також чорнові записи, аркуші з відбитками печаток, журнали квитанції.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Беручи до уваги вищевикладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даним матеріалам, для встановлення обставин у кримінальному провадженні, наведено наявність підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення та відомості, які їх містять у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду, вбачається необхідність проведення обшуку, а тому прихожу до висновку про задоволення клопотання слідчого.

Керуючись ст.ст. 131, 132, 233-236, 309, 369-372 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ ДФС у Київській області ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи та оперативним співробітникам ОУ ДФС у Київській області, що будуть діяти на підставі доручення слідчого, на проведення обшуку ДП "Вищедубичанський Лісгосп", а саме: Київська обл., Вишгородський р., с. Пірнове, вулиця Київська, 1, з метою відшукання та вилучення документів по взаємовідносинам з ТОВ «Лісагро - техсервіс» та ПП «ЕдМарліс» за період 2015-2017 років, щодо проведених фінансово-господарських операцій з підприємствами, які мають ознаки «фіктивності», а саме: бухгалтерські документи, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, доручення на отримання матеріальних цінностей, товарів (послуг), сертифікати, не облікована лісопродукція та лісопродукція без документів щодо її походження, комп`ютерна техніка, на магнітних носіях якої містяться сформовані в електронному вигляді вище вказані документи, комп`ютерна техніка та документи, які засвідчують факт ведення подвійної бухгалтерії, листування, кореспонденція документи, що підтверджують подальше використання, списання чи реалізацію товарів, робіт, послуг отриманих від ТОВ «Лісагро - техсервіс» та ПП «Едмарліс», податкова звітність, а саме: декларації з податку на додану вартість, з додатками №5, уточнюючі розрахунки до декларацій з ПДВ, декларації з податку на прибуток, акти планових та позапланових перевірок підприємства, з додатками до них, прийняті повідомлення-рішення по складеним актам, відомості щодо сплати донарахованих платежів, або документи щодо оскарження повідомлень-рішень службовими особами підприємства за період 2015-2017 років, звітні декларації за формою «1-ДФ» та відомостей по виплаті заробітної плати за період 2015-2017 років, заяви про прийняття на роботу, накази про прийняття на роботу, заяви про звільнення, накази про звільнення, накази на відрядження, авансові звітів, заяви на відпустку, заяви на вступ до профкому працівників підприємства, табелі робочого часу працюючих за період 2015-2016 років, печатки та штампи СГД із ознаками «ризикових», а також чорнові записи, аркуші з відбитками печаток, журнали квитанції, накладні.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67317360
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на обшук в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016110000000062 від 20.10.2016 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України

Судовий реєстр по справі —760/18504/16-к

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 12.06.2017

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.12.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні