Ухвала
від 07.06.2017 по справі 554/2088/17
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 07.06.2017 Справа № 554/2088/17

1кс/554/3971/2017

554/2088/17-к

УХВАЛА

про дозвіл на тимчасовий доступ до документів та їх вилучення

07.06.2017 р. слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1

за участю слідчого- ОСОБА_2

при секретарі ОСОБА_3

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області капітана поліції ОСОБА_2 про тимчасовий доступ.

Перевіривши надані матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку слідчого,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні слідчого управління ГУНП в Полтавській області перебувають матеріали кримінального провадження № 42014170000000012 від 17.01.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.366 КК України.

В ході досудового слідства встановлено, що службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ФОП ОСОБА_4 внесено недостовірні відомості до офіційних документів з метою подальшого їх використання в процедурі з розподілу деревини.

Так, відповідно до Положення «Про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини», затвердженого Наказом ІНФОРМАЦІЯ_5 від 19.02.2007 № 42 та зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 26.02.2007 за № 164/13431, передбачено закупівлю підприємствами необробленої деревини через аукціони для забезпечення потреб власного деревообробного виробництва.

Послуги з проведення аукціонів щодо реалізації необробленої деревини у відповідності до Наказу ІНФОРМАЦІЯ_5 «Щодо вдосконалення механізмів продажу необробленої деревини», надає Українська універсальна біржа. Реалізація необробленої деревини всіма лісокористувачами здійснюється через аукціони з продажу необробленої деревини на біржі.

Відповідно до п. 1.3. Положення «Про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини», аукціони з продажу необробленої деревини проводяться один раз у квартал на базі товарних бірж, розташованих в обласних центрах і створених відповідно до Закону України «Про товарну біржу» та Господарського кодексу України. Участь у торгах можуть брати суб`єкти господарської діяльності, котрі займаються переробкою деревини.

29.11.2016 ІНФОРМАЦІЯ_6 , що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , проведено аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі 1 кварталу 2017 лісовими господарствами Полтавської області. За результатами аукціону, біржею складено Звіт результатів аукціону та Бюлетень середньозважених цін аукціону з продажу необробленої деревини заготівлі 1 кварталу 2017 року лісовими господарствами Полтавської області, проведеного 29.11.2016.

В аукціоні брали участь ряд суб`єктів господарювання, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_6 ).

Встановлено, що зазначені суб`єкти господарської діяльності зареєстровані та поставлені на облік до органів статистики, Міндоходів, Пенсійного фонду України в Харківській області.

Крім того, вивченням інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, встановлено, що вказані підприємства фактично підконтрольні одній особі ОСОБА_5 .

Таким чином, значний обсяг необробленої деревини реалізовано зазначеним підприємствам, чим було позбавлено деревообробників Полтавської області можливості заповнити своє виробництво деревиною.

Згідно листа від 13.02.2017 № В-13/3 Голови ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_6 , переможцями аукціону від 29.11.2016 визнано: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » та ТОВ «» ІНФОРМАЦІЯ_2 » та відповідно з даними підприємства укладено аукціонні свідоцтва про факт продажу необробленої деревини поставок 1 кварталу 2017 року, на підставі яких укладено договори купівлі продажу необробленої деревини.

Для участі в аукціоні покупці необробленої деревини, відповідно до п.2.13. Положення «Про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини», подають біржі заяву про участь в аукціоні, до якої додаються: нотаріально засвідчена копія свідоцтва про державну реєстрацію підприємства (юридичної особи або фізичної особи - підприємця); нотаріально засвідчені копії установчих документів; копія свідоцтва про взяття на облік платника податків; довідка за підписом керівника суб`єкта господарювання щодо обсягу фактично переробленої необробленої деревини за попередній квартал, завірену печаткою; довіреність уповноваженим особам покупця з повноваженнями на участь в аукціоні та на підписання договорів купівлі-продажу; документ (копія платіжного доручення), що підтверджує перерахування гарантійного внеску.

Крім того разом з зазначеними документами передбачено надання дозволу на проведення робіт підвищеної небезпеки та експлуатації технічного устаткування.

Вивченням дозвільних документів, наданих ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ФОП ОСОБА_7 встановлено, що в усіх випадках дозволи видані на підставі висновків експертизи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » від 25.08.2015. Крім того, всі зазначені підприємства отримали дозволи на експлуатацію одного й того ж самого обладнання, а саме: пилорами стрічкової горизонтальної для розпилювання лісу ПЛГР 700 -6300, зав № б/н, 2004р., Україна, за адресою: АДРЕСА_2 , тобто за місцем реєстрації юридичної адреси ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », що викликає сумніви в реальності здійснення зазначеними підприємствами діяльності з переробки деревини для власних потреб та взагалі здійснення підприємницької діяльності відповідно до їх статутів.

Крім того, встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » є активним учасником аукціонів з реалізації необробленої деревини, заготовленої державними підприємствами ІНФОРМАЦІЯ_9 . Так, протягом 2016 року вказаним товариством у державних лісогосподарських підприємств Полтавської області придбано необробленої деревини (половник сосновий ІІ та ІІІ сортів, середня вартість 1 м.куб. 930 грн) в обсязі 3,6 тис. м. куб. на загальну суму 3,4 млн. грн. В той же час, вимитими заходами встановлено, що вказана комерційна структура не має власного деревообробного виробництва, а здійснює закупівлю необробленої деревини в державних підприємств для подальшого перепродажу в круглому вигляді.

Так, в червні 2016 року ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », згідно договору від 22.06.2016, діючи всупереч Положенню про організацію та проведення аукціонів з продажу необробленої деревини, реалізувало половник хвойний ІІ та ІІІ сорту в обсязі 2,9 м.куб. на загальну суму 5,4 млн.грн. (середня вартість м.куб. 1,9 тис.грн., що перевищує вартість деревини на аукціоні понад удвічі) до філії « ІНФОРМАЦІЯ_10 » ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (ЄДРПОУ НОМЕР_7 ).

В ході досудового слідства виникла необхідність в проведенні аналізу руху коштів на банківському рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), що дасть можливість встановити повний об`єм перерахованих та отриманих коштів та на які цілі такі кошти були перераховані чи отримані.

Встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в своїй діяльності використовує банківський рахунок № НОМЕР_8 , відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », м.Київ, МФО НОМЕР_9 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , розташований за адресою: АДРЕСА_3 .

Відомості про рух грошових коштів по банківському рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » мають значення для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема, відображають надходження на рахунок грошових коштів та їх витрати керівництвом підприємства.

Зазначена інформація перебуває в володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », м.Київ, МФО НОМЕР_9 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , за адресою: АДРЕСА_3 .

Беручи до уваги викладене вище, а також неможливість отримати відомості в інший спосіб, та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до зазначених вище документів.

Керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України

УХВАЛИВ:

Надати старшому слідчому СУ ГУНП в Полтавській області ОСОБА_2 або оперативному підрозділу за дорученням, тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », м.Київ, МФО НОМЕР_9 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , за адресою: АДРЕСА_3 , з можливістю їх вилучення в копіях, а саме: документів по рахунку № НОМЕР_8 , відкритий в АТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 », м.Київ, МФО НОМЕР_9 , код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , що становлять банківську таємницю та перебувають у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » та які містять інформацію про рух грошових коштів, що надходили на рахунок та списувались з нього, а також інших документів, які мають значення для встановлення істини по справі, а саме:

- документів про відкриття вказаного рахунку, карток із зразками підписів та відбитку печатки, свідоцтв, договорів, щодо користування вказаним рахунком та використання електронної системи "Клієнт-Банк", довіреностей та доручень, на підставі яких особи отримували та перераховували кошти, наказів, заяв, листів, що містять підписи службових осіб, грошових чеків на отримання готівки, платіжних доручень, опис документів про організаційно-правову структуру юридичної особи (юридичну справу) вказаного клієнта банку;

- контрактів, договорів та додатків до них, додаткових угод, специфікацій, угод про залік, актів, платіжних документів, які містять відомості про здійснення фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (ЄДРПОУ НОМЕР_10 );

- інформації (регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них) про рух коштів по даному рахунку, у роздрукованому вигляді на паперових носіях та в електронному вигляді, в якій зазначити:

- з якого або на який рахунок проводилось перерахування (зазначити назву та організаційну форму відповідних підприємств);

- підстава перерахування (вказати відповідний платіжний документ, а також дату та номер відповідного договору, угоди);

- призначення платежу (за що проводилось дане перерахування грошових коштів);дату та час перерахування;

- залишок грошових коштів на рахунку на момент вчинення кожної операції;

- за період з 01.01.2016 рік по кінцевий строк дії ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Строк дії ухвали 1 місяць.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей та документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукування зазначених речей та документів.

Слідчий суддя Октябрського

районного суду м. Полтави ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення07.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67325119
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/2088/17

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 07.06.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 15.03.2017

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні