Ухвала
від 23.06.2017 по справі 753/11137/17
ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ДАРНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КИЄВА

справа № 753/11137/17

провадження № 6/753/398/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"23" червня 2017 р. Дарницький районний суд міста Києва в складі:

головуючого - судді Коренюк А.М.

при секретарі Ляшенко Ю.Ю.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Києві заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Актив+ про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: Публічне акціонерний товариства УкрСиббанк , Товариство з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія , суд -

В С Т А Н О В И В:

Заявник в особі Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Актив+ звернувся до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором. Мотивуючи свої вимоги тим, що рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 16 вересня 2013 року позовні вимоги Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором задоволено: стягнуто солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , код ЄДПРОУ - 33299113, ОСОБА_3, ідентифікаційний код платника податків - НОМЕР_1, на користь Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк 90 677 грн. 50 коп. - заборгованості за кредитним договором та 906 грн. 77 коп. - судових витрат, а всього - 91 584 (дев яносто одна тисяча п ятсот вісімдесят чотири) грн. 27 (двадцять сім) коп.

20 квітня 2013 року ПАТ УкрСиббанк відступило ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія відповідно до Договору факторингу № 17 свої права вимоги заборгованості по кредитному договору, укладеному між ПАТ УкрСиббанк та ТОВ Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3

30 листопада 2016 року ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія відступило ТОВ Фінансова компанія Актив+ відповідно до Договору факторингу № 279/ФК-16 свої права вимоги заборгованості по кредитному договору, укладеному між ПАТ УкрСиббанк та ТОВ Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3

У разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником (ч.1 ст. 378 ЦПК України).

Питання про заміну сторони виконавчого провадження вирішується судом у десятиденний строк в судовому засіданні з повідомленням сторін та заінтересованих осіб, які беруть участь у справі. Їх неявка не перешкоджає розгляду даного процесуального питання (ч.2 ст.378 ЦПК України).

Заявник, інші заінтересовані особи в судове засідання не з явилися, належним чином повідомлені про час та місце розгляду даного питання - рекомендованою поштою з повідомлення про вручення.

Оскільки неявка вказаних осіб не перешкоджає розгляду даного процесуального питання, суд вважає за можливе розглянути заяву у їх відсутності на підставі доказів, наявних у матеріалах справи.

Суд, дослідивши матеріали заяви, матеріали цивільної справи, у їх сукупності, всебічно та повно з ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується заява, об єктивно оцінивши докази, які мають істотне значення для її розгляду і вирішення по суті, приходить до висновку про те, що заява підлягає задоволенню із наступних підстав.

У разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою сторони суд замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником (ч.1 ст. 378 ЦПК України).

Відповідно до ч.5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Рішенням Дарницького районного суду м. Києва від 16 вересня 2013 року позовні вимоги Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором задоволено: стягнуто солідарно з Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , код ЄДПРОУ - 33299113, ОСОБА_3, ідентифікаційний код платника податків - НОМЕР_1, на користь Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк 90 677 грн. 50 коп. - заборгованості за кредитним договором та 906 грн. 77 коп. - судових витрат, а всього - 91 584 (дев яносто одна тисяча п ятсот вісімдесят чотири) грн. 27 (двадцять сім) коп. (а.с.69-72).

20 квітня 2013 року ПАТ УкрСиббанк відступило ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія відповідно до Договору факторингу № 17 свої права вимоги заборгованості по кредитному договору, укладеному між ПАТ УкрСиббанк та ТОВ Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3 (140-145-151)

30 листопада 2016 року ТОВ Фінансова компанія Довіра та Гарантія відступило ТОВ Фінансова компанія Актив+ відповідно до Договору факторингу № 279/ФК-16 свої права вимоги заборгованості по кредитному договору, укладеному між ПАТ УкрСиббанк та ТОВ Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3 (170-177)

Зважаючи на вищенаведене, з урахуванням того, що правонаступником за правом вимоги по кредитному договору боржників ТОВ Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3 перед ПАТ УкрСиббанк є ТОВ Фінансова компанія Актив+ , на підставі ст. 378 ЦПК України, суд приходить до висновку про те, що заява є обґрунтованою та доведеною й підлягає задоволенню; підстав для її відмови судом не встановлено.

На підставі вищевикладеного та, керуючись ст. 378 ЦПК України, ч.5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", суд -

У Х В А Л И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Актив+ про заміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: Публічне акціонерний товариства УкрСиббанк , Товариство з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія , - задовольнити.

Замінити сторону (стягувача) виконавчого провадження по виконанню рішення Дарницького районного суду м. Києва від 16 вересня 2013 року по справі за позовом Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк до Товариства з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3 про стягнення заборгованості за кредитним договором, з Публічного акціонерного товариства УкрСиббанк / Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія на його правонаступника - Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Актив+ .

Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Копію ухвали невідкладно надіслати на адресу заявника, заінтересованих осіб.

Суддя: Коренюк А.М.

Дата ухвалення рішення23.06.2017
Оприлюднено27.06.2017
Номер документу67326399
СудочинствоЦивільне
Сутьзаміну сторони виконавчого провадження, заінтересовані особи: Публічне акціонерний товариства УкрСиббанк , Товариство з обмеженою відповідальністю Інвест Альфа Газ , ОСОБА_3, Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова компанія Довіра та Гарантія , суд

Судовий реєстр по справі —753/11137/17

Ухвала від 23.06.2017

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коренюк А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні