Рішення
від 23.06.2017 по справі 613/822/16-ц
БОГОДУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №613/822/16-ц Провадження № 2/613/28/17

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2017 року Богодухівський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Шалімова Д.В.,

при секретарі Макушинській О.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Богодухові цивільну справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області, ТОВ СП Родіна , сектору державної реєстрації Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області, про визнання незаконними та скасування рішень,-

ВСТАНОВИВ:

Позивачі звернулись до суду з позовом в якому просять: визнати незаконними та скасувати рішення Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області: № 22- VII від 04 грудня 2015 року Про визнання та передачу права власності на земельну ділянку ТОВ СП Родіна для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в с. Крисине ; № 79- VII від 25 березня 2016 року Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом площею 15,01 га в с. Бабенки Богодухівського району Харківської області ТОВ СП Родіна ; скасувати рішення державного реєстратора прав №28128801 від 08 лютого 2016 року, про реєстрацію права власності ТОВ СП Родіна на земельну ділянку площею 1,62 га для товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 6320885001:00:001:008, судові витрати стягнути з відповідача.

Свої вимоги позивачі мотивують тим, що вони є членами Крисинської сільської територіальної громади, представницьким органом якої є Крисинська сільська рада Богодухівського району Харківської області, депутатами якої вони є у складі чинного на даний час 7-го скликання, а ОСОБА_4 є членом виконкому сільської ради. Рішення Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області № 22- VII від 04 грудня 2015 року Про визнання та передачу права власності на земельну ділянку ТОВ СП Родіна для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в с. Крисине порушує їх права, як співвласників комунальної власності територіальної громади та права територіальної громади. Відповідно до змісту вказаного рішення, сільська рада, керуючись ст.ст. 22, 120 Земельного Кодексу України, ст.377 Цивільного Кодексу України, визнала правові вимоги ТОВ СП Родіна , щодо права власності на земельну ділянку без зміни цільового призначення, площею 1,62 га (господарський двір) на якій розташовані сільськогосподарські будівлі та споруди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (землі сільськогосподарського призначення - несільськогосподарські угіддя), кадастровий номер 6320885001:00:001:008 та передала зазначену земельну ділянку у власність ТОВ СП Родіна . На підставі даного рішення, 03 лютого 2016 року державним реєстратором Богодухівського районного управління юстиції, відповідно до рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень №28128801 від 08 лютого 2016 року, здійснено державну реєстрацію права власності земельної ділянки за ТОВ СП Родіна . Аналогічним чином сільською радою порушені їх права як власників комунального майна територіальної громади прийняттям нею неправомірного рішення № 79- VII від 25 березня 2016 року Про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом площею 15,01 га в с. Бабенки Богодухівського району Харківської області ТОВ СП Родіна . Відповідно до змісту рішення, сільська рада для передачі в оренду надала ТОВ СП Родіна дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом, орієнтовною площею 15,01 га на якій розташований ставок в с. Бабенки Богодухівського району Харківської області в межах Крисинської сільської ради для рибогосподарських потреб (землі підводою) та інші землі. Вважають, що даними рішеннями сільська рада у протиправний спосіб позбавила їх, як співвласників, територіальну громаду, права власності на спірну земельну ділянку на користь приватної юридичної особи ТОВ СП Родіна .

Позивачі та їх представник ОСОБА_5 в судовому засіданні позов підтримали, просили його задовольнити. ОСОБА_5 пояснив, що спірна земельна ділянка була передана ТОВ СП Родіна безоплатно на підставі рішення Крисинської сільської ради Богодухівського району від 04 грудня 2015 року. Тобто, на даний час земельна ділянка перебуває у власності ТОВ СП Родіна . До 2012 року зазначена земельна ділянка перебувала у комунальній власності, а потім була передана ТОВ СП Родіна в оренду на строк 49 років, тому ТОВ СП Родіна не могло на законних підставах отримати її у власність. Крім того, законодавством не передбачена передача земельних ділянок у власність фізичним чи юридичним особам. У 2007 році ТОВ СП Родіна набуло право власності на будівлі та споруди на спірній земельній ділянці у процесі реорганізації КСП Родіна . Згідно чинного на той час законодавства, земельна ділянка під такими будівлями та спорудами, могла перейти у власність на підставі цивільно-правових угод, а право користування - на підставі договору оренди. ТОВ СП Родіна та Крисинська сільська рада не були в договірних відносинах щодо відчуження будівель та споруд, а рішення сільської ради не є договором, що визначає право користування земельною ділянкою. Також, договором не передбачено перехід права власності на земельну ділянку, як це зазначено у рішенні сільської ради. Дана земельна ділянка повинна бути в комунальній формі власності. Що стосується питання щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом, то для того, щоб отримати даний дозвіл необхідно провести торги. Земельна ділянки під даним водним об'єктом повинна бути комунальною власністю та може бути передана виключно на підставі проведених торгів, отже, ТОВ СП Родіна не мало право на її реєстрацію.

Відповідач: представник Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області ОСОБА_6 в судовому засіданні проти задоволення позову заперечувала. Пояснила, що на момент ухвалення рішення сільської ради, земельна ділянка не була в комунальній формі власності. Що стосується питання надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом, то громаді ніякої шкоди заподіяно не було, оскільки рішення було ухвалено з метою, щоб ТОВ СП Родіна допомогло виготовити технічну документацію на водний об'єкт, так як у сільській раді коштів на це немає. В подальшому виготовлена документація повинна була бути передана Крисинській сільській раді і потім вони б приймали рішення щодо передачі даного водного об'єкту в оренду. Кому саме передавати майно в оренду не вирішувалось.

Відповідач: представник ТОВ СП Родіна ОСОБА_7 в судовому засіданні проти позову заперечував, пояснив, що доводи позивачів не відповідають дійсності, оскільки у них ніколи права власності на спірну земельну ділянку не було і не могло бути, будь-яких доказів про належність їм цієї земельної ділянки ними до суду надано не було. Крім того, спірна земельна ділянка є земельною ділянкою під сільськогосподарським двором, на якій розташовані будівлі та споруди, що належать на праві приватної власності ТОВ СП Родіна . В обґрунтування заперечень представник відповідача зазначає, що землі під господарськими будівлями та дворами колишніх колективних сільськогосподарських підприємств не підлягали паюванню, державні акти на право колективної власності не скасовувались, рішення про передачу земель у колективну власність не скасовувалися, земельні ділянки під господарськими будівлями та дворами досі перебувають у колективній власності колишніх КСП, до особи, яка набула право власності на будівлі та споруди, переходить право власності на земельні ділянки, що знаходяться під ними та необхідні для їх обслуговування, в тому самому об'ємі, що було у попереднього власника. Попереднім власником будівель було КСП, отже до нового власника переходить право власності на земельні ділянки під ними. Указом Президента України Про порядок паювання земель, переданих в колективну власність сільськогосподарським підприємствам та організаціям № 720/95 від 08 серпня 1995 року, паюванню підлягали виключно сільськогосподарські угіддя. Таким чином, несільськогосподарські угіддя не підлягали паюванню і залишилися у колективній власності КСП Родіна . Відповідно до ч. 2 ст. 22 Земельного кодексу України, до земель сільськогосподарського призначення належать в тому числі і несільськогосподарські угіддя - землі під господарськими будівлями та дворами. Після отримання членами КСП Родіна своїх паїв все інше майно залишається у власності підприємства, в тому числі земельні ділянки, що залишилися після розпаювання. Отже позивачі необґрунтовано зазначають про те, що спірна земельна ділянка була у комунальній власності на законних підставах, доказів цього ними до суду також надано не було. Цей висновок підтверджується і юридичним аналізом меморандуму юридичної фірми ОМР, а також наведеною в ньому судовою практикою. Отже і підстав для скасування рішення державного реєстратора прав № 28128801 від 08 лютого 2016 року - немає. По другій вимозі представник відповідача зазначає, що позивачі не зрозуміли правову природу рішення сільської ради від 25 березня 2016 року, оскільки ТОВ СП Родіна ніхто земельну ділянку в оренду не передавав, ніяких прав на оренду ТОВ СП Родіна на підставі цього рішення не отримало, а отже юридичних підстав для скасування рішення сільської ради від 25 березня 2016 року не має.

Відповідач: представник сектору державної реєстрації Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області в судове засідання не з'явився, про місце, день та час розгляду справи повідомлений належним чином.

Суд, заслухавши сторони, дослідивши матеріали справи в їх сукупності, приходить до слідуючого:

Судом встановлено, що згідно копії постанови Крисинської сільської виборчої комісії Богодухівського району Харківської області від 29 жовтня 2015 року Про результати виборів депутатів Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області в одномандатних виборчих округах , затверджено обраних депутатів в одномандатні виборчі округи Крисинської сільської ради згідно списку, до яких увійшли ОСОБА_1, ОСОБА_2 Є,С., ОСОБА_3

Відповідно до копії рішення Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області № 39-VII від 05 лютого 2016 року Про внесення змін до № 23 рішення III сесії VII скликання вбачається, що внесено зміни до рішення № 23 III сесії VII скликання від 25 грудня 2015 року Про утворення і затвердження персонального складу виконавчого комітету і комісій при виконавчому комітеті , а саме: виключено із складу виконавчого комітету ОСОБА_8 та обрано до складу виконкома ОСОБА_4 членом виконкома.

Згідно копії рішення Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області № 22 VII від 04 грудня 2015 року Про визнання та передачу права власності на земельну ділянку ТОВ СП Родіна для ведення товарного сільськогосподарського виробництва в с. Крисине , визнано правові вимоги ТОВ СП Родіна щодо права власності на земельну ділянку без зміни цільового призначення площею 1, 62 га (господарський двір), на якій розташовані сільськогосподарські будівлі та споруди для ведення товарного сільськогосподарського виробництва (землі сільськогосподарського призначення несільськогосподарські угіддя) кадастровий номер 6320885001:00:001:0008 та передано вищезазначену земельну ділянку у власність ТОВ СП Родіна .

Відповідно до копії Інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо об'єкта нерухомого майна від 13 червня 2016 року, земельна ділянка площею 1,62 га за адресою: с. Крисине, вул. Центральна Богодухівського району Харківської області (земельна ділянка 51), яка призначена для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, кадастровий номер 6320885001:00:001:0008, на підставі рішення органу місцевого самоврядування, а саме Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області від 04 грудня 2015 року на праві приватної власності належить ТОВ СП Родіна .

Як вбачається з копії свідоцтва на нерухоме майно від 15 лютого 2007 року серії ЯЯЯ №815536, комплекс за адресою: с. Крисине вул. Центральна, 51 на праві приватної власності належить ТОВ СП Родіна .

Згідно копії витягу про реєстрацію права власності на нерухоме майно від 19 лютого 2007 року серії ССС № 068285, комплекс за адресою: с. Крисине вул.. Центральна, 51 на підставі свідоцтва про право власності серії ЯЯЯ № 815536 від 15.02.2007 року належить на праві приватної власності ТОВ СП Родіна .

Згідно змісту договору оренди землі від 26 листопада 2012 року, Крисинська сільська рада Богодухівського району Харківської області надала ТОВ СП Родіна в строкове платне користування земельну ділянку, площе. 1,62 га., для ведення товарного сільського господарського виробництва за рахунок земель сільськогосподарського призначення (господарські будівлі та двори) на території Крисинської сільської ради в межах населеного пункту с. Крисине, кадастровий номер 6320885001:00:001:0008. Договір укладено на 49 років.

Відповідно до акту прийому - передачі земельної ділянки від 14 грудня 2012 року, вбачається , що Крисинська сільська рада передала ТОВ СП Родіна земельну ділянку розміром 1,62 га. для ведення товарного сільського господарського виробництва в межах населеного пункту с. Крисине на території Крисинської сільської ради.

Згідно листа відділу Держгеокадастру у Богодухівському районі Харківської області за №29-20.12-0.3-2095/2-16 від 19 вересня 2016 року, земельна ділянка з кадастровим номером 6320885001:00:001:0008 станом на 14 грудня 2012 року відносилась до земель комунальної форми власності.

Відповідно до змісту постанови Судової палати у цивільних справах Верховного Суду України від 12 жовтня 2016 року у справі № 6-2099цс16 встановлено, право власності на земельну ділянку у набувача нерухомості виникає одночасно із виникненням права власності на зведені на земельній ділянці об'єкти.

Отже, земельна ділянка перейшла у власність ТОВ СП Родіна разом із комплексом, що розташований за адресою: с. Крисине вул.. Центральна, 51. Тому підстав вважати, що земельна ділянка відноситься до земель колективної власності немає.

Також суд не враховую наданий договір оренди, оскільки він не посвідчений належним чином, тому не є доказом, відповідно до ст. 60 ЦПК України.

Відповідно до копії витягу з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 22 лютого 2013 року, комплекс за адресою: с. Крисине вул.. Центральна, 51 на праві приватної власності належить ТОВ С Родіна .

Відповідно до приписів ст.328 та ч.4 ст. 334 Цивільного кодексу України право власності набувається на підставах, що незаборонені законом. Право власності вважається набутим правомірно, якщо інше прямо не випливає із закону або незаконність набуття права власності не встановлена судом. Права на нерухоме майно, які підлягають державній реєстрації, виникають з дня такої реєстрації.

Частиною 1 ст. 7 Закону України Про колективне сільськогосподарське підприємство передбачено, що об'єктами права колективної власності підприємства є земля, інші основні та оборотні засоби виробництва, грошові та майнові внески його членів, вироблена ними продукція, одержані доходи, майно, придбане на законних підставах. Об'єктами права власності підприємства є також частки у майні та прибутках міжгосподарських підприємств та об'єднань, учасником яких є підприємство.

Відповідно до ч. 1 ст. 120 Земельного кодексу України, у разі набуття права власності на жилий будинок, будівлю або споруду, що перебувають у власності, користуванні іншої особи, припиняється право власності, право користування земельною ділянкою, на якій розташовані ці об'єкти. До особи, яка набула право власності на жилий будинок, будівлю або споруду, розміщені на земельній ділянці, що перебуває у власності іншої особи, переходить право власності на земельну ділянку або її частину, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення.

Згідно ч. 1 ст. 377 Цивільного кодексу України, до особи, яка набула право власності на житловий будинок (крім багатоквартирного), будівлю або споруду, переходить право власності, право користування на земельну ділянку, на якій вони розміщені, без зміни її цільового призначення в обсязі та на умовах, встановлених для попереднього землевласника (землекористувача).

Будівлі та земельна ділянка, зайнята такими будівлями перебували у власності колишнього колективного сільськогосподарського підприємства Родіна . Указом Президента України Про порядок паювання земель, переданих в колективну власність сільськогосподарським підприємствам та організаціям № 720/95 від 08 серпня 1995 року, паюванню підлягали виключно сільськогосподарські угіддя.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Земельного кодексу України, до земель сільськогосподарського призначення належать:сільськогосподарські угіддя (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги); несільськогосподарські угіддя (господарські шляхи і прогони, полезахисні лісові смуги та інші захисні насадження, крім тих, що віднесені до земель лісогосподарського призначення, землі під господарськими будівлями і дворами, землі під інфраструктурою оптових ринків сільськогосподарської продукції, землі тимчасової консервації тощо).

Отже несільськогосподарські угіддя не підлягали паюванню і залишилися у колективній власності КСП Родіна . Матеріали справи не містять відомостей про відмову КСП Родіна від права власності на земельну ділянку кадастровий номер 6320885001:00:001:0008 під будівлями сільськогосподарського двору, яка розташована за адресою: Харківська область Богодухівський район с. Крисине, вул. Центральна, 51 та про передачу цієї земельної ділянки до земель запасу.

Відповідно до статті 153 Земельного кодексу України, власник не може бути позбавлений права власності на земельні ділянки, крім випадків передбачених цим кодексом та іншими законодавчими актами.

Стаття 3 Цивільного кодексу України, також встановлює неприпустимість позбавлення права власності на майно крім випадків, встановлених Конституцією України та законами України.

Відповідно до статті 41 Конституції України, кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю. Ніхто не може бути протиправно позбавлений права власності. Примусове відчуження об'єктів права приватної власності або їх конфіскація також допускається в певних передбачених законом випадком або за рішенням суду.

Згідно ст. 10 Закону України Про колективне сільськогосподарське підприємство із змінами та доповненнями, право колективного сільськогосподарського підприємства на земельну ділянку або її частину може бути припинено у порядку і на підставах, встановлених Земельним кодексом України.

Стаття 140 Земельного кодексу України дає вичерпний перелік підстав для припинення права власності на земельну ділянку. Жодна із цих підстав не була застосована до колективного сільськогосподарського підприємства Родіна .

Отже, земельна ділянка кадастровий номер 6320885001:00:001:0008 під будівлями та спорудами, перебувала у власності колективного сільськогосподарського підприємства Родіна та перейшла до правонаступника ТОВ СП Родіна , не підлягала розпаюванню і не була розпайована, свого первинного правового статусу не змінювала, дана земельна ділянка не може бути відчужена окремо від розташованих на ній об'єктів нерухомості, не може бути використана за будь-яким іншим цільовим призначенням, її розмір та зовнішні межі за планом землекористування визначені необхідністю виключно для обслуговування будівель.

Враховуючи вищенаведене, позовна вимога про визнання незаконним і скасування рішення Крисинської сільської ради № 22-VII від 04 грудня 2015 року є необґрунтованою і задоволенню не підлягає. Вимога про скасування рішення державного реєстратора прав № 28128801 від 08 лютого 2016 року про реєстрацію права власності ТОВ СП Родіна на земельну ділянку площею 1,62 га для товарного сільськогосподарського виробництва кадастровий номер 6320885001:00:001:0008 є похідною від вимоги про визнання незаконним вищезазначеного рішення сільської ради, а тому не підлягає задоволенню з тих же підстав.

Згідно копії рішення Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області № 79-VII від 25 березня 2016 року, про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом 15,01 га в с. Бабенки Богодухівського району Харківської області ТОВ СП Родіна , вбачається, що ТОВ СП Родіна надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом орієнтовною площею 15, 01 га, на якій розташований ставок в с. Бабенки Богодухівського району Харківської області в межах Крисинської сільської ради для рибогосподарських потреб (землі під водою) та інші землі та зобов'язано ТОВ СП Родіна в особі директора ОСОБА_9 надати проект землеустрою відведення земельної ділянки під водним об'єктом до Крисинської сільської ради для затвердження та прийняття рішення про передачу в оренду.

Відповідно до копії паспорта водного об'єкта: ставка площею 7,5540 га. в с. Бабенки на території Крисинської сільської ради, замовником його виготовлення є Крисинська сільська рада, та даний паспорт було погоджено Державним агентством водних ресурсів 09 серпня 2016 року.

Згідно копії довідки ТОВ СП Родіна № 293 від 18 травня 2016 року, вбачається, що у власності підприємства знаходиться гідроспоруда водного об'єкту ( гребля, водоскид із затвором, водозлив), яка розташована в с. Бабенки на території Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області.

Відповідно до копії технічного паспорту на виробничий будинок гідротехнічна споруда, гребля, за адресою: вул. Набережна, 7 с. Бабенки виданого 10 травня 2017 року, власником є ТОВ СП Родіна .

Згідно копії дозволу на спеціальне водокористування від 03 жовтня 2016 року, ТОВ СП Родіна надано дозвіл на спеціальне водокористування ставком в с. Бабенки розташованого на р. Яр Лозовий ( р. Крисинка).

Суд не вбачає порушення прав позивачів та порушення вимог Крисинською сільською радою вимог ст.ст. 124, 134, 135 Земельного кодексу України, оскільки прийняте сільською радою рішення № 79-VII від 25 березня 2016 року, про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом 15,01 га в с. Бабенки Богодухівського району Харківської області ТОВ СП Родіна , надає дозвіл лише на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки під водним об'єктом та зобов'язує посадову особу підприємства ТОВ СП Родіна подати проект землеустрою відведення земельної ділянки під водним об'єктом для затвердження та прийняття у наступному рішення про передачу в оренду. В рішенні не зазначено, що передача в оренду водного об'єкту відбудеться саме підприємству, яке отримало дозвіл на розробку проекту землеустрою. Отже вищезазначене оспорюване рішення жодним чином не надає переваг в праві на оренду водного об'єкту відповідачеві ТОВ СП Родіна , а лише упорядковує земельну документацію в процесі інвентаризації земель Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області.

Відповідно до ч. 2 ст. 134 Земельного кодексу України не підлягають продажу на конкурентних засадах (земельних торгах) земельні ділянки державної чи комунальної власності або права на них у разі: розташування на земельних ділянках об'єктів нерухомого майна (будівель, споруд), що перебувають у власності фізичних або юридичних осіб; використання земельних ділянок для потреб, пов'язаних з користуванням надрами, та спеціального водокористування відповідно до отриманих дозволів. Представником відповідача ТОВ СП Родіна було зазначено про те, що ТОВ СП Родіна є власником гідротехнічної споруди греблі, яка розташована в с. Бабенки, вул. Набережна, 7 і знаходиться на земельній ділянці, на якій розташований водний об'єкт, (а також підприємство має дозвіл на спеціальне водокористування на водний об'єкт ставок площею 15,01 в с. Бабенки), що за умови бажання відповідача ТОВ СП Родіна взяти цей водний об'єкт в оренду наявність такого стану речей надавало би переважне право цьому підприємству на оренду поряд з іншими бажаючими.

Згідно ст.60 ЦПК України , кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу. Докази подаються сторонами та іншими особами, які беруть участь у справі. Доказуванню підлягають обставини, які мають значення для ухвалення рішення у справі і щодо яких у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, виникає спір.

Позивачі не довели своїх позовних вимог, що є їх обов'язком відповідно до засад змагальності процесу за ст.10 ЦПК України.

Керуючись ст. 41 Конституції України, ст.ст. 3, 328, 334, 377 Цивільного кодексу України, ст.ст. 22, 120, 124, 134, 135, 140, 153 Земельного кодексу України, ст.ст. 7, 10 Закону України Про колективне сільськогосподарське підприємство , ст.ст. 3, 60, 114, 208, 209, 213 - 218 Цивільно-процесуального кодексу України,-

В И Р І Ш И В:

В задоволенні позову ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 до Крисинської сільської ради Богодухівського району Харківської області, ТОВ СП Родіна , сектору державної реєстрації Богодухівської районної державної адміністрації Харківської області, про визнання незаконними та скасування рішень - відмовити.

Рішення може бути оскаржене в Апеляційний суд Харківської області через Богодухівський районний суд Харківської області шляхом подачі апеляційної скарги на рішення суду протягом десяти днів з дня його проголошення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

СУДДЯ

Дата ухвалення рішення23.06.2017
Оприлюднено27.06.2017
Номер документу67328456
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —613/822/16-ц

Постанова від 05.09.2018

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Гулько Борис Іванович

Ухвала від 20.10.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Мазур Лідія Михайлівна

Ухвала від 26.09.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Мазур Лідія Михайлівна

Ухвала від 30.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кісь П. В.

Ухвала від 30.08.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кісь П. В.

Ухвала від 12.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кісь П. В.

Ухвала від 05.07.2017

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Кісь П. В.

Рішення від 23.06.2017

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Рішення від 19.06.2017

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

Ухвала від 27.06.2016

Цивільне

Богодухівський районний суд Харківської області

Шалімов Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні