Ухвала
від 01.06.2017 по справі 757/30802/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/30802/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 червня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 про проведення обшуку,-

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12017000000000127 від 15.02.2017, відомості про яке внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 115, ч. 3 ст. 120,ч. 2 ст. 15 ч. 3 ст. 120 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що упродовж 2016-2017 років невстановлені особи, діючи умисно, за попередньою змовою, з використанням соціальної мережі «Вконтакте», створюють закриті групи, у яких розміщують заклики психологічного впливу на свідомість неповнолітніх, піддаючи сторінки їх особистих профілів несправедливій критиці та принизливому ставленню, підштовхуючи їх тим самим до нанесення собі тілесних ушкоджень у вигляді порізів та вчинення самогубства.

При цьому факти нанесення таких тілесних ушкоджень та самогубства невстановлені особи пропонують фотографувати, знімати на відео та відправляти їм в особистій переписці за допомогою тієї ж соціальної мережі.

У подальшому отримані фото та відео знімки невстановлені особи викладають у платні фото та відео контенти, за що отримують грошові кошти.

Слідством встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «В контакті» (код за ЄДРПОУ 38004331) знаходиться за адресою: 01004, м. Київ, вул. Велика Васильківська, будинок №5, офіс № 32.

На даний час у органу досудового розслідування є підставі вважати, що за місцем реєстрації та знаходження Товариства з обмеженою відповідальністю «В контакті» (код в ЄДРПОУ 38004331) за адресою: 01004, місто Київ, вулиця Велика Васильківська, будинок №5, офіс №32, можуть знаходиться предмети, речі та документи, які мають значення доказів в кримінальному провадженні, а саме: комп`ютерна техніка, серверне обладнання, з`ємні носії електронної інформації, які містять у собі відомості щодо даних «кураторів» суїцидальних спільнот «Синий кит», «Тихий дом», «Разбуди меня в 4:20», а саме: щодо їхніх анкетних даних, місця проживання, ІР-адрес особистих профілів, абонентських номерів мобільних телефонів, які використовують «куратори» вище зазначених суїцидальних спільнот для реєстрації особистих сторінок соціальної мережі «Вконтакте»,текстових повідомлень переписки між учасниками та «кураторами» суїцидальних спільнот вище зазначеної соціальної мережі із зазначенням дати, часу та місця відправлення та/або отримання таких текстових повідомлень, прогрмного забезпечення, за допомогою якої створюються та функціонують «боти» соціальної мережі «Вконтакте», бази даних словників «ботів», алгоритму дій, які останній використовують для отримання, аналізу, написання та відправлення текстових повідомлень завдань-квестів смерті учасникам спільнот смерті в соціальній мережі «Вконтакте».

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку приміщення Товариство з обмеженою відповідальністю «В контакті» (код за ЄДРПОУ 38004331) за адресою 01004, м. Київ, вулиця Велика Васильківська, будинок №5, офіс № 32.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_4 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_5 , старшому слідчому в ОВС ГСУ НП України ОСОБА_6 , слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_7 , слідчому слідчої групи ГСУ НП України ОСОБА_8 , слідчому слідчої групи ОСОБА_9 , слідчому слідчої групи ОСОБА_10 , слідчому слідчої групи ОСОБА_11 , іншим слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12017000000000127 та працівникам Департаменту кіберполіції Національної поліції України, на проведення обшуку за місцем реєстрації, фактичного знаходження та здійснення господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «В контакті» (код за ЄДРПОУ 38004331), за адресою: 01004, місто Київ, Печерський район, вулиця Велика Васильківська, будинок № 5, а також всіх побутових та інших приміщень та/або їх частин, які використовує ТОВ «В контакті» для здійснення своєї діяльності, зберігання майна, виробничих потужностей, комп`ютерного та серверного обладнання, право власності на які в зазначеному нежитловому будинку зареєстровані за ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ЗАТ «Страхова компаніяі «ТАС», Товарною біржею «Київська Агропромислова біржа», Фірмою «Апостранс Трейдінг Лімітед», Приватною компанією з обмеженою відповідальністю «Брумберг ЛТД», ТОВ «Еліт Медіа Груп», ОСОБА_18 , ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Укрсервісбуд», ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ТОВ «Право Інвест», ТОВ «Ксерінол Ентерпрайзес ЛТД», ОСОБА_21 , ОСОБА_22 , з метою відшукання, виявлення та вилучення речей, предметів та документів, а саме:

- комп`ютерної техніки: персональних комп`ютерів, ноутбуків, нетбуків, планшетів, серверів, серверного обладнання, інших електронно-обчислювальних машин, з`ємних флеш-накопичувачів, мобільних телефонів, які перебувають у приватній власності, праві оренди, володіння, користування представників Товариства з обмеженою відповідальністю «Вконтакте», що містять електронні відомості, які мають значення доказів для кримінального провадження, а саме:

- електронної інформації щодо використання користувачем соціальної мережі «Вконтакте» - потерпілою в кримінальному провадженні неповнолітньої ОСОБА_23 , ІНФОРМАЦІЯ_1 яка згідно даних досудового розслідування має право адмініструвати та використовувати особисту сторінку зазначеної соціальної мережі за Інтернет-посиланням ІНФОРМАЦІЯ_2 з нік -неймом « ОСОБА_24 » за період часу з 30.12.2016 по 18.02.2017 включно із зазначенням відомостей про всі ІР-адреси, з яких у вище вказаний період часу здійснювалось використанні потерпілою ОСОБА_23 вище зазначеної особистої електронної сторінки, відомостей щодо всіх користувачів соціальної мережі «Вконтакте», які у період з 30.12.2016 по 18.02.2017 включно надсилали за допомогою зазначеної соціальної мережі текстові повідомлення із зазначенням дати, часу отримання та відправлення кожного такого повідомлення, його текстового змісту, наявності прикріплених до кожного повідомлення електронних файлів у вигляді фото відео зображення, аудіо записів. Всіх ІD-адрес та ІР-адрес всіх користувачів соціальної мережі «Вконтакте», які у період з 30.12.2016 по 18.02.2017 відправляли та отримували від потерпілої текстові повідомлення, відомості щодо їхніх особистих сторінок, нік-неймів, анкетних даних користувача кожної такої сторінки, їх місце проживання, знаходження, мобільних телефонів, які були використані для реєстрації кожної такої сторінки, місця знаходження кожного користувача соціальної мережі «Вконтакте», його ІР-адреси за вище вказаний період часу в момент відправлення потерпілій ОСОБА_23 кожного текстового повідомлення;

- електронної інформації щодо користувача соціальної мережі «Вконтакте» - потерпілої в кримінальному провадженні ОСОБА_25 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , яка використовувала особисту сторінку соціальної мережі «Вконтакте» з нік-неймом « ОСОБА_26 », за період з 01.09.2016 по 08.12.2016 включно, а саме: про всі ІР-адреси, з яких у вище вказаний період часу здійснювалось використанні потерпілою ОСОБА_25 вище зазначеної особистої електронної сторінки, відомостей щодо всіх користувачів соціальної мережі «Вконтакте», які у період з 01.09.2016 по 08.12.2016 включно надсилали за допомогою зазначеної соціальної мережі текстові повідомлення із зазначенням дати, часу отримання та відправлення кожного такого повідомлення, його текстового змісту, наявності прикріплених до кожного повідомлення електронних файлів у вигляді фото відео зображення, аудіо записів. Всіх ІD-адрес та ІР-адрес всіх користувачів соціальної мережі «Вконтакте», які у період з 01.09.2016 по 08.12.2016 відправляли та отримували від потерпілої текстові повідомлення, відомості щодо їхніх особистих сторінок, нік-неймів, анкетних даних користувача кожної такої сторінки, їх місце проживання, знаходження, мобільних телефонів, які були використані для реєстрації кожної такої сторінки, місця знаходження кожного користувача соціальної мережі «Вконтакте», його ІР-адреси за вище вказаний період часу в момент відправлення потерпілій ОСОБА_25 кожного текстового повідомлення;

- програмного забезпечення, за допомогою якого соціальна мережа «Вконтакте» адмініструє «API VK» (інтерфейс програмного додатка) згідно інформації, розміщеній на офіційному сайті: https://vk.com/dev/bots;

- програмного забезпечення, за допомогою якого функціонує так званий «бот» « ОСОБА_27 » за посиланням ІНФОРМАЦІЯ_4

- программного забезпечення, за допомогою якого функціонує сервіс «CALLBACK API», відомостей про осіб, які здійснюють його технічну підтримку;

- електронної інформації щодо осіб, які згідно даних органу досудового розслідування можуть бути причетними до закликів неповнолітніх до вчинення самогубства, а саме наступних Інтернет-користувачів: https:vk.com/k391music https://vk.com/ide223297623; https://vk.com/id353219976; https://vk.com/id406239324; https://vk.com/bogdan.today; https://vk.com/id224601379; https://vk.com/idpkg; https://vk.com/id296105311; https://vk.com/id377148435; ІНФОРМАЦІЯ_5 ; https:vk.com/dstadnik0; https://vk.com/id225780479; https://m.vk.com/id3124185722; https://vk.com/id392758922; https://vk.com/adel_shnayder, ІР-адрес, з яких здійснювалось використання вище зазначених сторінок, анкетних даних осіб, які мають право адмініструвати та користуватися вище вказаними Інтернет сторінками, абонентських номерів телефонів, за допомогою яких здійснювалась реєстрація таких сторінок, відомостей щодо текстових повідомлень, які були направлені зазначеними особами з моменту їх реєстрації та по 01.06.2017;

- належним чином посвідчених копій документів щодо працевлаштованих осіб ТОВ «В контакті» ( код в ЄДРПОУ 38004331», а саме: наказів про призначення на посади, звільнення з посади, копії посадових інструкцій та/або функціональних обов`язків, відомостей щодо повних анкетних даних зазначених осіб та їх місця проживання;

- належним чином посвідчених копій документів, які регламентують порядок створення, адміністрування та використання в соціальній Інтернет мережі «Вконтакте» соціальних спільнот, в тому числі й суїцидального характеру, таких як «Синий кит», «Тихий дом», «Разбуди меня в 4:20», «4:20», «#Явигре» та інших, метою створення яких є доведення неповнолітніх до самогубства.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Ухвала виготовлена в двох примірниках.

Примірник 1 знаходиться в матеріалах судового провадження №757/30802/17-к.

Примірник 2 та завірена копія ухвали слідчому ОСОБА_3

Виконавець: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67344426
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/30802/17-к

Ухвала від 01.06.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні