Ухвала
від 22.06.2017 по справі 4/113-б
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області


10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

Від "22" червня 2017 р. Справа № 4/113-Б

За заявою Бердичівського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (м. Бердичів, Житомирська область) та Головного управління Державного Казначейства України в Житомирській області (м.Житомир)

До боржника ОСОБА_1 акціонерного товариства "Бердичівський комбінат хлібопродуктів" (м.Бердичів, Житомирська область)

про визнання банкрутом

Суддя Костриця О.О.

В засіданні прийняли участь:

- від кредиторів: ОСОБА_2 - представник Бердичівської ОДПІ ГУ ДФС у Житомирській області, дов. від 03.05.2017

- від боржника: ОСОБА_3 - ліквідатор боржника

В провадженні Господарського суду Житомирської області перебуває справа №4/113-Б про банкрутство ОСОБА_1 акціонерного товариства "Бердичівський комбінат хлібопродуктів".

22.06.2017 до суду від ліквідатора боржника ОСОБА_3 надійшов супровідний лист про долучення до матеріалів справи копії скарги на бездіяльність Бердичівського відділу поліції ГУ Національної поліції у Житомирській області та копії відповіді Бердичівського відділу поліції ГУ Національної поліції у Житомирській області №2696/203/03-2017 від 26.05.2017.

22.06.2017 до суду від ліквідатора боржника ОСОБА_3 надійшло клопотання №02-04/бкх/9 від 21.06.2017 про скасування обтяжень накладених на майно боржника.

Розглянувши клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_3 про скасування обтяжень накладених на майно боржника, суд вважає за необхідне прийняти та призначити його до розгляду.

22.06.2017 на адресу суду від ліквідатора боржника ОСОБА_3 надійшло також клопотання №02-04/бкх/10 від 21.06.2017 про витребування доказів по справі.

В засіданні суду розглядається клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_3 №02-04/бкх/10 від 21.06.2017 про витребування у Приватного нотаріуса Житомирського нотаріального округу ОСОБА_4 (свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю №2257), належним чином завіреної копії договору застави від 16.07.2011 року, зареєстрованого в реєстрі за №1895.

В обґрунтування зазначеного клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_3 зазначає, що вказаний оригінал договору їй не передавався попереднім ліквідатором, та оскільки предмет даного правочину стосується майна банкрута, існує необхідність витребування договору для залучення відповідної копії до матеріалів даної справи.

Ліквідатор боржника в засіданні суду підтримала вищезазначене клопотання у повному обсязі, з підстав викладених у клопотанні.

Представник кредитора в засіданні суду не заперечив проти зазначеного клопотання.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши учасників судового процесу, суд вважає за необхідне зазначити наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 5 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Згідно зі ст. 4-5 Господарського процесуального кодексу України господарські суди здійснюють правосуддя шляхом прийняття обов'язкових до виконання на усій території України рішень, ухвал, постанов.

Відповідно до положень ст. 38 Господарського процесуального кодексу України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У клопотанні повинно бути зазначено: який доказ витребовується; обставини, що перешкоджають його наданню; підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація; обставини, які може підтвердити цей доказ. Господарський суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

У п. 2.1 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26 грудня 2011 року № 18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" зазначено, що згідно з частиною другою статті 43 ГПК та статтею 33 ГПК кожна сторона повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень. Якщо подані сторонами та іншими учасниками судового процесу докази є недостатніми, господарський суд може за їх клопотанням чи за власною ініціативою витребувати в порядку підготовки справи до розгляду необхідні для цього письмові і речові докази, інші матеріали (пункти 3, 4, 6, 8 і 11 статті 65 ГПК), притому не лише від учасників судового процесу, а й від інших підприємств, установ, організацій, державних органів. У разі неможливості самостійно подати необхідні для розгляду справи докази сторона, прокурор, третя особа вправі звернутися до господарського суду, в тому числі й апеляційної інстанції, з клопотанням про витребування доказів; при цьому обґрунтування такої неможливості покладається на особу, що заявляє відповідне клопотання.

Відповідно до ч. 8 ст. 8 Закону України "Про нотаріат", довідки про вчинені нотаріальні дії та інші документи надаються нотаріусом протягом десяти робочих днів на обґрунтовану письмову вимогу суду, прокуратури, органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування у зв'язку з кримінальним провадженням, цивільними, господарськими, адміністративними справами, справами про адміністративні правопорушення, що знаходяться в провадженні цих органів, з обов'язковим зазначенням номера справи та прикладенням гербової печатки відповідного органу.

Таким чином, нотаріальна таємниця за своїм правовим режимом відноситься до таємної інформації з обмеженим доступом, розголошення якої може завдати шкоди особі, суспільству й державі. У зв'язку із цим вона суворо оберігається законодавством України. Проте встановлений законом режим нотаріальної таємниці не має абсолютного характеру, оскільки передбачено правомірні правові дії щодо розкриття такого виду інформації. Саме на суд як орган державної влади покладено обов'язок у кожному конкретному випадку оцінити нагальну потребу в розкритті такої інформації.

З огляду на те, що витребувані документи є необхідними для всебічного, повного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_3 №02-04/бкх/10 від 21.06.2017 та зобов'язати Приватного нотаріуса Житомирського нотаріального округу ОСОБА_4 (свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю №2257), надати належним чином завірену копію договору застави від 16.07.2011 року, зареєстрованого в реєстрі за №1895.

У судовому засіданні ліквідатор ОСОБА_3 повідомила про хід ліквідаційної процедури, вимоги ухвали суду від 25.05.2017, виконала частково.

Ураховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку про відкладення розгляду остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Керуючись ст.ст.38, 77,86 ГПК України, статтями 22 - 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" в редакції чинній до 19.01.2013, Господарський суд Житомирської області

УХВАЛИВ:

1. Прийняти та призначити до розгляду в засіданні суду клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_3 №02-04/бкх/9 від 21.06.2017 про скасування обтяжень накладених на майно боржника.

2. Задовольнити клопотання ліквідатора боржника ОСОБА_3 №02-04/бкх/10 від 21.06.2017.

3. Зобов'язати Приватного нотаріуса Житомирського нотаріального округу ОСОБА_4 (свідоцтво про право на зайняття нотаріальною діяльністю №2257) надати суду, у визначений чинним законодавством строк, належним чином завірену копію договору застави від 16.07.2011 року, зареєстрованого в реєстрі за №1895.

4. Відкласти розгляд остаточного звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

5. Призначити наступне засідання суду на "27" липня 2017 р. о 10:30 в приміщенні Господарського суду Житомирської області, каб. 407.

6. Зобов'язати ліквідатора ОСОБА_3 :

- надати письмові пояснення (спільно з бувшим ліквідатором ОСОБА_5Б.) стосовно розбіжностей щодо найменування майна та його кількості, вказаних в переліку майна станом на 01.09.2007, інвентаризаційних описах станом на 31.10.2007 та 01.10.2008 відповідно до проведеного ліквідатором аналізу, станом на 25.01.2017;

- надати інформацію про результат розгляду скарги №02-04/бкх/7 від 21.06.2017 на бездіяльність Бердичівського відділу поліції ГУ НП в Житомирській області;

- надати докази звернення із заявою про правопорушення, що містить ознаки злочину, передбаченого Кримінальним кодексом України;

- надати докази вжиття відповідних заходів щодо розшуку відсутнього майна;

- надати конкретну інформацію по кожному реалізованому об'єкту боржника, враховуючи при цьому норми чинного законодавства, що регулювали процедуру продажу майна (рішення комітету кредиторів, докази проведеної оцінки, оголошення в засобах масової інформації, докази реалізації, направлення отриманих від реалізації коштів, тощо);

- надати конкретну інформацію по кожному окремо списаному майну (рішення комітетів кредиторів, накази про створенню комісії на списання, відповідні акти списання, тощо);

- вчинити дії щодо вилучення запису з Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна (реєстраційний номер обтяження 2980953);

- надати правове обгрунтування зобов'язання Відділу з питань державної реєстрації Бердичівської міської ради скасувати обтяження накладені на нерухоме майно боржника;

- надати докази звернення до Відділу з питань державної реєстрації Бердичівської міської ради та Приватного нотаріуса ОСОБА_4 щодо скасування обтяження накладеного на нерухоме майно боржника та повідомити про результати їх розгляду;

- ознайомитись з наданими бувшим ліквідатором ОСОБА_5 поясненнями - проконтролювати та проаналізувати надану ним інформацію.

4. Зобов'язати кредиторів ВАТ "Бердичівський комбінат хлібопродуктів" :

- ознайомитись з остаточним звітом ліквідатора та, при наявності, надати свої заперечення на нього з документальним обгрунтуванням.

5. Зобов'язати гр. ОСОБА_5 (бувшого ліквідатора):

- надати письмову інформацію стосовно відсутності доказів реалізації чи списання майна, виявленого за результатами інвентаризації, а саме: асфальтної площадки - 4 найменування на загальну суму 96442,49 грн.; б о м б о с х о в и щ а на суму 18517,20 грн., випрямувача (охор.) на суму 480 грн., зерноочисної машини ОВС-25 на суму 7804,20 грн., джерела БПІА 500 на суму 1635 грн., макаронної лінії на суму 5000грн., метал. огорожі на суму 15715,30 грн., мехбункера БМ-62 на суму 1435,50грн., мехточки (скл.2) на суму 10024,86 грн., огорож. бетон.1 на суму 6375,20грн., проїзної дороги на суму 2200,50 грн., робочої башні на суму 57728,33грн., факсу на суму 1631,30 грн., фотореле на суму 110,16 грн., холодильника Кодра на суму 74,68, циклона на суму 154,75 грн., шкаф каси на суму 89,40 грн., вентилятора на суму 5 грн., водопониж. опор. АПВ2 на суму 12,10 грн., ременів подв.подм. на суму 71,20 грн., вентилятора №4 на суму 1652,03 грн.

Суд звертає увагу учасників процесу та, зокрема, бувшого ліквідатора ОСОБА_5., на ту обставину, що ненадання витребуваної судом інформації або ухилення від її надання, слугуватиме підставою для звернення до правохоронних органів.

Викликати в засідання суду повноважних представників учасників провадження у справі про банкрутство, гр. ОСОБА_5 та ліквідатора.

Ухвала суду набирає законної сили в установленому чинним законодавством порядку.

У зв'язку із запровадженням автоматизованої системи документообігу у господарському суді будь-які заяви та клопотання у письмовому вигляді повинні бути зареєстровані в канцелярії суду до початку судового засідання.

Суддя Костриця О.О.

1-до справи;

2 - ліквідатору ОСОБА_6 (02095, м.Київ, вул. Срібнокільська, б.24, а/с70)- (рек. з повідомл.)

3 - Бердичівське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області (13312, м. Бердичів, вул. Карастоянової, 29) (рек.)

4 - ВВД ФСС НВВ та ПЗ у м. Бердичеві (рек.)

5 - Бердичівський міський центр зайнятості (13300, Житомирська обл., місто Бердичів, вул. К.МАРКСА, будинок 26) (рек.)

6 - Житомирське обласне відділення ФСС ТВП (м. Житомир) (рек.)

7- Бердичівській ОДПІ ГУ ДФС у Жит. обл. (13113, м. Бердичів, вул. Б. Хмельницького, 24-а) (рек.)

8 - Бердичівське управління Державної Казначейської служби України (13300, Житомирська обл., м. Бердичів, вул. Вячеслава Чорновола, 9) (рек.)

9 - Державне агентство резерву України, 01601, м. Київ, вул. Пушкінська, 28 (рек.)

10 - ОСОБА_5 - м. Бердичів, вул. Свердлова (пров. Віннницький),57 кв. 63 (реком. з повідомл.)

11- Приватному нотаріусу Житомирського нотаріального округу ОСОБА_4 (м.Бердичів, вул. Європейська, буд.79)(реком. з повід.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення22.06.2017
Оприлюднено29.06.2017
Номер документу67347674
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —4/113-б

Ухвала від 05.10.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 27.07.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 22.06.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 25.05.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 18.04.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.03.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 26.01.2017

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 29.11.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 07.11.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 13.06.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Бобрович В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні