Ухвала
від 10.03.2017 по справі 911/4172/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Симона Петлюри, 16, м. Київ, 01032, тел. (044) 235-95-51, е-mail: inbox@ko.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"10" березня 2017 р. Справа № 911/4172/16

За заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «Східно-європейський асистанс» , Київська обл., м. Фастів

про порушення справи про банкрутство

Суддя - Мальована Л.Я.

Ліквідатор: ОСОБА_2 (дов. б/н від 25.11.2016 року).

Обставини справи:

Постановою господарського суду Київської області від 20.01.2017 року визнано боржника банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено ОСОБА_3

Ухвалою суду від 24.02.2017 року призначено до розгляду звіт та ліквідаційний баланс.

В судовому засіданні ліквідатор просив суд затвердити звіт та припинити провадження у справі у зв'язку з відсутністю майна або інших активів боржника.

Розглянувши поданий звіт та ліквідаційний баланс, заслухавши пояснення ліквідатора, суд встановив:

Для визначення ліквідаційної маси ліквідатором було проведено інвентаризацію майна, що підтверджено відповідними інвентаризаційними актами, які наявні в матеріалах справи, та з яких вбачається, що у банкрута відсутнє майно, основні засоби, товарно-матеріальні цінності, об'єкти права інтелектуальної власності, грошові кошти.

Відповідно до ч. 2 ст. 48 Закону про банкрутство, до винесення господарським судом ухвали про ліквідацію юридичної особи - банкрута ліквідатор зобов'язаний забезпечити збереженість архівних документів банкрута і за погодженням із спеціально уповноваженим центральним органом виконавчої влади у сфері архівної справи і діловодства або з уповноваженою ним архівною установою визначити місце подальшого їх зберігання.

Згідно довідки ліквідатора від 22.02.2017 р. б/д останній пояснив, що у зв'язку з відсутністю документів банкрута, які є необхідними для передачі на зберігання до архіву, ліквідатором відповідна документація не передавалася до архівної установи.

Згідно звіту ліквідатора, з метою формування ліквідаційної маси ліквідатором направлено низку запитів до реєструючих та контролюючих органів, у тому числі: Головного управління регіональної статистики щодо наявності підприємств, засновником яких є банкрут; Державної авіаційної служби України щодо прав банкрута на авіаційні судна; ГУ Держгеокадастру у Київській області щодо перебування у власності чи користуванні земельних ділянок; Державної служби інтелектуальної власності щодо наявності відповідних прав інтелектуальної власності; Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку щодо перебування у власності цінних паперів; Регіонального сервісного центру МВС в Київській області щодо наявності у боржника транспортних засобів; ГУ держпраці у Київській області щодо інформації про зареєстровані за банкрутом відповідні споруди та техніку; Державної інспекції сільського господарства в Київській області щодо зареєстрованої за банкрутом техніки; Департаменту дозвільних процедур Державної архітектурно-будівельної інспекції України стосовно наявності у банкрута відповідних дозволів; Київської міської митниці ДФС щодо інформації про здійснення зовнішньоекономічної діяльності; Державної інспекції з безпеки на транспорті щодо прав банкрута на морські чи річкові судна.

Копії відповідних запитів та відповідей реєструючих органів додані ліквідатором до звіту.

Так, згідно довідки Головного управління регіональної статистики № 23-19/17635-4 від 09.02.2017 р., боржник не значиться засновником суб'єктів господарської діяльності.

Державна авіаційна служба України листом № 1.19-7751 від 07.02.2017 р. повідомила, що за товариством повітряні судна не зареєстровані.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку листом № 09/01/17488 від 08.02.2017 р. повідомила про відсутність товариства серед власників, які володіють значними пакетами акцій емітентів (10 відсотків і більше статутного капіталу).

Згідно листа Регіонального сервісного центру МВС в Київській області № 31/10-3845 від 10.02.2017 р., за боржником автотранспортні засоби не обліковуються.

Відповідно до листа Головного управління держпраці у Київській області № 11/10641 від 16.02.2017 р., за банкрутом великовантажні та інші технологічні транспортні засоби, що не підлягають експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування не зареєстровані.

Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції України листом № 10/10-29/3412/02 від 15.02.2017 р. повідомив ліквідатора про відсутність інформації щодо наявності у боржника документів, які дають право на виконання підготовчих та будівельних робіт і засвідчують прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів.

Згідно листа Київської міської митниці ДФС б/н б/д, боржник митного оформлення товарів в зоні діяльності Київської митниці ДФС не здійснював.

Також ліквідатором надана довідка Державної служби України з безпеки на транспорті № 2681/20/15-17 від 10.02.2017 р., із якої вбачається, що у товариства відсутні судна та плавзасоби.

Крім цього, з метою виявлення майна, ліквідатором було отримано витяги з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та з Державного реєстру обтяжень рухомого майна, з яких вбачається, що у банкрута відсутнє будь-яке майно.

За наслідками вчинення ліквідатором дій щодо формування ліквідаційної маси, останнім на підставі відомостей щодо інвентаризації майна банкрута, а також на підставі відповідей реєструючих органів встановлено, що у банкрута відсутнє майно, кошти, які можна віднести до ліквідаційної маси.

Як вбачається з матеріалів справи, у ТОВ Східно-європейський асистанс наявна та визнана заборгованість перед ТОВ Тітан Ко у сумі 460 000, 00 грн. та ПАТ РВС Банк у сумі 60 092 054, 79 грн.

Ліквідатором поданий ліквідаційний баланс банкрута станом на 22.02.2017 р., згідно якого у боржника відсутні будь-які активи, за рахунок яких можна провести розрахунки з даними кредиторами.

Згідно звіту ліквідатора банкрута та доданих до нього документів, матеріалів справи, останнім не виявлено майна, яке є предметом застави; майно, яке б знаходилось у третіх осіб на зберіганні або передавалось іншим особам, та за яке не отримані кошти, не виявлено; у боржника відсутня заборгованість з виплати заробітної плати.

Таким чином судом встановлено, що вимоги кредиторів ТОВ Тітан Ко та ПАТ РВС Банк не можуть бути погашенні в зв'язку з відсутністю майна.

Отже, у зв'язку з відсутністю майна та будь-яких інших активів у банкрута, за рахунок реалізації яких можливе задоволення вимог вищезазначених кредиторів, вказані вимоги вважаються погашеними.

Врахувавши вищевикладене, судом встановлено, що ліквідатором в ході ліквідаційної процедури здійснено всі необхідні заходи, передбачені Законом про банкрутство.

Згідно п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону про банкрутство, господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджений звіт ліквідатора в порядку, передбаченому цим Законом.

Керуючись ст. 86 ГПК України, ст. 46, 83, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , суд, -

УХВАЛИВ:

1. Затвердити звіт ліквідатора ОСОБА_3 та ліквідаційний баланс ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Східно-європейський асистанс (08500, Київська область, м. Фастів, вул. Івана Мазепи, 8, код ЄДРПОУ 35918788).

2. Ліквідувати юридичну особу ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Східно-європейський асистанс .

3. Зобов'язати державного реєстратора та орган державної статистики за місцем знаходження боржника провести державну реєстрацію припинення юридичної особи - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Східно-європейський асистанс та виключити його з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

4. Зобов'язати ліквідатора повідомити Головне територіальне управління юстиції у Київській області про завершення ліквідаційної процедури.

5. Вимоги ТОВ Тітан Ко у сумі 460 000,00 грн., ПАТ РВС Банк у сумі 60 092 054,79 грн. та вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Законом України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

6. Провадження у справі № 911/4172/16 припинити.

7. Копію ухвали направити боржнику, державній виконавчій службі за місцезнаходженням боржника, державному реєстратору за місцезнаходженням боржника та Відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції у Київській області.

Суддя Л.Я. Мальована

Дата ухвалення рішення10.03.2017
Оприлюднено29.06.2017
Номер документу67348143
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство

Судовий реєстр по справі —911/4172/16

Ухвала від 10.03.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 24.02.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Постанова від 20.01.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 11.01.2017

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

Ухвала від 23.12.2016

Господарське

Господарський суд Київської області

Мальована Л.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні