Ухвала
від 21.06.2017 по справі 756/7406/17-к
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

У Х В А Л А

21 червня 2017 року місто Київ

Суддя судової палати з розгляду кримінальних справ Апеляційного суду міста Києва ОСОБА_1 , перевіривши на відповідність ст. 396 КПК України апеляційну скаргу представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна Компанія Вектор Капітал» - ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 16 червня 2017 року, -

ВСТАНОВИВ:

УхвалоюОболонського районного суду міста Києва від 16 червня 2017 року задоволено клопотання прокурора про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки підприємств, зокрема Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна Компанія Вектор Капітал» (далі ТОВ «ІК Вектор Капітал»).

Таке рішення слідчий суддя мотивував тим, що слідчим доведено, що проведення позапланової перевірки необхідно в обсязі, зазначеному у клопотанні.

Не погоджуючись з рішенням слідчого судді,представник ТОВ «ІК Вектор Капітал» подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати ухвалу слідчого судді та постановити нову, якою відмовити в задоволенні клопотання прокурора про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки ТОВ «ІК Вектор Капітал».

В доводах апеляційної скарги представник товариства зазначає, що вказана ухвала постановлена слідчим суддею без повного та всебічного дослідження матеріалів клопотання.

Крім того, апелянт вважає, що відповідно до Коституції України, має право на апеляційне оскарження ухвали слідчого судді.

Перевіривши подану апеляційну скаргу, приходжу до висновку про необхідність відмовити у відкритті провадження за поданою апеляційною скаргою, виходячи з наступного.

Відповідно до ст. 129 Конституції України однією з основних засад судочинства є, зокрема, забезпечення права на апеляційний перегляд справи.

Як видно з апеляційної скарги, представником ТОВ «ІК Вектор Капітал» оскаржується ухвала слідчого судді про задоволення клопотання прокурора щодо надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки ТОВ «ІК Вектор Капітал», тобто ним оскаржується рішення слідчого судді, прийняте за результатами розгляду клопотання.

Відповідно до п. 18 ч. 1 ст. 3 КПК України до повноважень слідчого судді відноситься здійснення судового контролю за дотриманням прав, свобод та інтересів осіб у кримінальному провадженні.

Повноваження слідчого судді у здійсненні судового контролю під час досудового розслідування регламентовано відповідними нормами кримінального процесуального закону, в якому визначено, які рішення слідчого судді можуть бути оскаржені до суду апеляційної інстанції.

Щодо надання судом (слідчим суддею) дозволу на призначення документальної позапланової перевірки, то таке рішення приймається відповідно до ст. 78 Податкового Кодексу України.

Оскільки кримінальним процесуальним законом чітко визначено, які рішення слідчого судді прийняті під час досудового розслідування, можуть бути оскаржені, а іншими законами не передбачено оскарження рішення суду (слідчого судді), зокрема щодо надання дозволу на призначення документальної позапланової перевірки, при вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження підстав для застосування ст. 7, ч. 6 ст. 9 КПК України немає, оскільки вони можуть бути застосовані тоді, коли положення цього Кодексу не регулюють або неоднозначно регулюють питання кримінального провадження.

Відповідно до ч. 4 ст. 399 КПК України суддя доповідач відмовляє у відкритті провадження, якщо апеляційна скарга подана на судове рішення, яке не підлягає оскарженню в апеляційному порядку.

З огляду на викладене, вважаю за необхідне відмовити у відкритті провадження за апеляційною скаргою представника ТОВ «ІК Вектор Капітал»на ухвалу слідчого судді від 16 червня 2017 року.

Крім того, апеляційний суд звертає увагу на те, що сторони кримінального провадження мають поважати остаточне рішення, прийняте судом, на що наголошує Європейський суд з прав людини у рішенні від 03 квітня 2008 року (№ 3236/03) у справі «Пономарьов проти України», відповідно до якого жодна із сторін не має права вимагати перегляду остаточного та обов`язково рішення суду просто тому, що вона має на меті добитися нового слухання справи та нового її рішення.

Керуючись ст. 399 ч. 4 КПК України, суддя доповідач, -

УХВАЛИВ:

У відкритті провадження за апеляційною скаргою представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна Компанія Вектор Капітал» - ОСОБА_2 на ухвалу слідчого судді Оболонського районного суду міста Києва від 16 червня 2017 року про задоволення клопотання прокурора про надання дозволу на проведення позапланової документальної перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю «Інвестиційна Компанія Вектор Капітал», відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ протягом трьох місяців з дня її оголошення.

Суддя ОСОБА_1

СудАпеляційний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення21.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67379280
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —756/7406/17-к

Ухвала від 21.06.2017

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Трясун Юрій Ростиславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні