Ухвала
від 08.06.2017 по справі 757/32138/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/32138/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 червня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання начальника відділення слідчого відділу Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області ОСОБА_4 , погоджене прокурором відділу прокуратури міста Києва ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення документальної позапланової виїзної перевірки, -

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання про надання дозволу на проведення у кримінальному провадженні № 22014000000000152 документальної позапланової виїзної перевірки ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» (код ЄДРПОУ 40419810, 01024, м. Київ, вул. Лютеранська, 30, кв. 44), з питань дотримання вимог податкового законодавства, а також з метою документального підтвердження господарських відносин, надання та отримання товарів, послуг, грошових коштів ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» від ОСОБА_5 (паспорт НОМЕР_1 , виданий Центральним РВ Сімферопольського МУ ГУ МВС України в Криму 24.04.1998 року), ОСОБА_6 (паспорт НОМЕР_2 , виданий Вишгородським РУ ГУ МВС України в Київській області 22.05.1998 року), ОСОБА_7 (паспорт НОМЕР_3 , виданий Макарівським РВ ГУ МВС України в Київській області 21.11.2008 року), інших підприємств, установ, організацій, фізичних та юридичних осіб, а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліках за період з 24.03.2016 по теперішній час.

Крім того, прокурор просить доручити спеціалістам органу державної фіскальної служби провести зустрічні звірки щодо документального підтвердження господарських відносин, надання, отримання товарів, послуг, грошових коштів ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» від ОСОБА_5 (паспорт НОМЕР_1 , виданий Центральним РВ Сімферопольського МУ ГУ МВС України в Криму 24.04.1998 року), ОСОБА_6 (паспорт НОМЕР_2 , виданий Вишгородським РУ ГУ МВС України в Київській області 22.05.1998 року), ОСОБА_7 (паспорт НОМЕР_3 , виданий Макарівським РВ ГУ МВС України в Київській області 21.11.2008 року), інших підприємств, установ, організацій, фізичних та юридичних осіб, а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліках за період з 24.03.2016 по теперішній час. Проведення вказаної перевірки доручити спеціалістам Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві та Головному управлінню ДФС у м. Києві.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Слідчим відділом Головного управління СБ України у м. Києві та Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22014000000000152, внесеному до Єдиного реєстру досудових за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 110 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що в квітні 2014 року службові особи Всеукраїнської громадської жіночої організації «Дар Життя», діючи за попередньою змовою із невстановленими особами, які перебували на території Російської Федерації, переслідуючи мету зміни меж території України, уклали із посадовими особами «Фонду підтримки та захисту прав співвітчизників, проживаючих за кордоном» (Російська Федерація, м. Москва) договір про надання грошових коштів в розмірі 8 млн. російських рублів (еквівалент майже 2 млн. гривень), які наприкінці квітня 2014 року надійшли на рахунок ВГЖО «Дар Життя», відкритий в ПАТ «Укрінбанк. В подальшому, після отримання на території України вказаних грошових коштів, вони мали бути використані для ведення пропагандистської роботи по дискредитації діючої влади, провокації збройних конфліктів між різними верствами населення України, розпалювання національної ворожнечі, інформаційної підтримки проведення в східних регіонах України всупереч положенням Конституції України так званих «референдумів» щодо приєднання адміністративно-територіальних одиниць України до Російської Федерації, що могло спричинити зміни існуючих меж території України та її державних кордонів.

Також, невстановленими особами вчиняються дії, направлені на забезпечення заходів, спрямованих на зміну меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, шляхом матеріального забезпечення протестних заходів у центральній частині м. Києва.

18.11.2016 у цокольному приміщенні ПФПУ «Міжнародний Центр культури та мистецтв профспілок України» («Жовтневий палац»), за адресою: м. Київ, алея Героїв Небесної Сотні, 1, під час огляду місця події виявлено та вилучено речі, які призначались для постійного проживання невстановлених осіб для організації та проведення акцій протесту з метою зміни меж території України на порушення порядку встановленого Конституцією України.

Поданий керівником ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» ОСОБА_8 до ДПІ у Печерському районі ГУ ДФС України у м. Києві ЗВІТ про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за 2016 рік Громадської організації «Антикорупційний Рух «Стоп корупція» не містить відомостей про вказане вище майно у даної Громадської організації.

Слідчий зазначає, що для встановлення обставин набуття права власності на відповідне майно Громадською організацією «Антикорупційний Рух «Стоп корупція» на адресу її керівника неодноразово скеровувалися запити про надання відомостей та копій фінансово-господарських документів. Однак, на даний час відповідні на такі запити та відомості щодо правомірності придбання матеріальних цінностей відсутні.

Крім того, встановлено, що відповідне приміщення ПФПУ «Міжнародний Центр культури та мистецтв профспілок України» (Жовтневий палац), за адресою: м. Київ, алея Героїв Небесної Сотні, 1, ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» використовувало незаконно, оформивши договір позички з орендарем ГО «Бюро підтримки бізнесу», яке не мало права передавати приміщення будь-кому.

З метою перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» (код ЄДРПОУ 40419810, м. Київ, вул. Лютеранська, 30, кв. 44) в частині дотримання вимог податкового законодавства, для документального підтвердження господарських відносин, надання та отримання товарів, послуг, грошових коштів ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» від ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліках, у слідства виникла необхідність у проведенні документальної позапланової виїзної перевірки.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Заслухавши пояснення прокурора, дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, надходжу до наступного висновку.

Згідно п. 78.1.11. ст. 78 Податкового кодексу України, передбачено, що документальна позапланова перевірка здійснюється у разі якщо отримано судове рішення суду (слідчого судді) про призначення перевірки або постанову органу, що здійснює оперативно-розшукову діяльність, слідчого, прокурора, винесену ними відповідно до закону.

Разом з цим, питання щодо доручення спеціалістам органу державної фіскальної служби проведення зустрічних звірок щодо документального підтвердження господарських відносин, надання, отримання товарів, послуг, грошових коштів ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» від ОСОБА_5 (паспорт НОМЕР_1 , виданий Центральним РВ Сімферопольського МУ ГУ МВС України в Криму 24.04.1998 року), ОСОБА_6 (паспорт НОМЕР_2 , виданий Вишгородським РУ ГУ МВС України в Київській області 22.05.1998 року), ОСОБА_7 (паспорт НОМЕР_3 , виданий Макарівським РВ ГУ МВС України в Київській області 21.11.2008 року), інших підприємств, установ, організацій, фізичних та юридичних осіб, а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, для з`ясування їх реальності та повноти відображення в обліках за період з 24.03.2016 по теперішній час, виходить за межі повноважень слідчого судді при розгляді питання про надання дозволу на призначення перевірки, оскільки відповідно до абзацу 3 п. 73.5 ст. 73 Податкового кодексу зустрічні звірки не є перевірками і проводяться в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України. У зв`язку з викладеним слідчий суддя приходить до висновку про необхідність залишення без задоволення клопотання в цій частині.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 78 Податкового кодексу України, ст. ст. 93, 110, 223, 309, 532, 534 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл на призначення у кримінальному проваджені № 22014000000000152 документальної позапланової виїзної перевірки ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» (код ЄДРПОУ 40419810, 01024, м. Київ, вул. Лютеранська, 30, кв. 44), з питань дотримання вимог податкового законодавства, а також з метою документального підтвердження господарських відносин, надання та отримання товарів, послуг, грошових коштів ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» від ОСОБА_5 (паспорт НОМЕР_1 , виданий Центральним РВ Сімферопольського МУ ГУ МВС України в Криму 24.04.1998 року), ОСОБА_6 (паспорт НОМЕР_2 , виданий Вишгородським РУ ГУ МВС України в Київській області 22.05.1998 року), ОСОБА_7 (паспорт НОМЕР_3 , виданий Макарівським РВ ГУ МВС України в Київській області 21.11.2008 року), інших підприємств, установ, організацій, фізичних та юридичних осіб, а також підтвердження відносин, виду, обсягу і якості операцій та розрахунків, що здійснювалися між ними, за період з 24.03.2016 по 08.06.2017.

Проведення документальної позапланової виїзної перевірки ГО «Антикорупційний рух «Стоп корупція» (код ЄДРПОУ 40419810) доручити спеціалістам Державної податкової інспекції у Печерському районі Головного управління ДФС у м. Києві та Головному управлінню ДФС у м. Києві в строки, встановлені Податковим кодексом України.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Ухвала не може бути оскаржена, набирає законної сили з моменту її оголошення та підлягає безумовному виконанню.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67391260
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення документальної позапланової виїзної перевірки

Судовий реєстр по справі —757/32138/17-к

Ухвала від 08.06.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні