Ухвала
від 22.06.2017 по справі 522/12360/16-к
ПРИМОРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №522/12360/16-к Провадження№1-кс/522/11275/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 червня 2017 року м. Одеса

Слідчий суддя Приморського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , прокурора ОСОБА_4 , розглянувши клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , про надання тимчасового доступу,-

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий в ОВС слідчого відділу УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим з прокурором відділу прокуратури Одеської області ОСОБА_4 , який здійснює процесуальне керівництво досудовим розслідуванням, про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ).

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на наступне.

Слідчим відділом УСБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22016160000000083 від 29.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що відповідно до повідомлення ГВ БКОЗ Управління невстановлені посадові особи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Одеса, яке здійснює фінансово-господарську діяльність на тимчасового окупованій території України, так званої Луганської народної Республіки (м. Луганськ) здійснюють фінансування тероризму, а саме фінансове і матеріальне забезпечення діяльності незаконних військових формувань та органів влади ЛНР. Для незаконної діяльності з переведення коштів в готівку та використовуються підприємств, діяльність яких містить ознаками фіктивності, а саме ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), Філія ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » у м. Одеса код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , і використовують вказані кошти для фінансового і матеріального забезпечення діяльності незаконних військових формувань та органів влади ЛНР. Загальний розмір грошових коштів, які були отримані в результаті діяльності фіктивних підприємств, легалізовних та використаних для фінансування тероризму протягом 2016 року, складає більше 50 млн. грн.

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » та ПМП « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) визнано підприємствами, діяльність яких містить ознаками фіктивності, а директорів вказаних підприємств ОСОБА_5 та ОСОБА_6 засуджено та визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 205 КК України.

Згідно з повідомленням ГВ КЗЕ УСБУ в Одеській області до фінансування тероризму, а саме терористичної організації ДНР на тимчасово окупованій території України (м. Єнакієво, Донецької області) та легалізації грошових коштів причетні підприємства з ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ).

Директором підприємств з ознаками фіктивності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) є ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_15 , зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Крім того ОСОБА_7 до 2016 року знаходився на посаді директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ). В ході допиту ОСОБА_7 повідомив, що зареєстрував вказані раніше підприємства за грошову винагороду на прохання сторонніх осіб. Від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ) жодної господарської діяльності не проводив.

На даний час директором та засновником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 », код НОМЕР_9 , АДРЕСА_2 . є ОСОБА_8 , який є засновником та директором ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », код НОМЕР_11 , АДРЕСА_3 , діяльність якого також містить ознаки фіктивності.

ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , АДРЕСА_3 ) відкриті розрахункові рахунки № НОМЕР_15 у ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ).

Таким чином, в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що в ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) знаходиться інформація про рух грошових коштів по рахункам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), яка містить дані про проведення оплати та рух грошових коштів та банківські документи, які слугували підставою для відкриття та обслуговування розрахункових рахунків, виходячи з того, що без розкриття банківської таємниці дослідити вказану інформацію не являється можливим та вказані дані мають суттєве значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Вилучення оригіналів зазначених документів обґрунтовується необхідністю дослідження цих документів в ході досудового розслідування, використанням їх в ході проведення слідчих дій та експертиз.

Крім того, зазначені документи містять відомості, які можуть бути використані як доказ факту і обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Тому слідчий просить надати тимчасовий доступ до вказаних документів.

В судовому засіданні слідчий та прокурор підтримали клопотання, просили його задовольнити з наведених підстав.

Розгляд клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів здійснено без виклику осіб, у володінні яких вони перебувають, на підставі ч.2 ст.163 КПК України.

Заслухавши слідчого та прокурора, а також дослідивши надані матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 2 КПК України завданням кримінального провадження є захист особи, суспільства та держави від кримінальних правопорушень, охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, а також забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура.

Статтею 160 КПК України передбачено, що сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, які мають значення для встановлення як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та у разі неможливості іншим способом довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а також у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

З наданих матеріалів вбачається, що слідчим відділом УСБУ в Одеській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №22016160000000083 від 29.03.2016 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.258-5 КК України.

В судовому засіданні слідчим доведено, що зазначені документи, які перебувають у володінні ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) мають значення для кримінального провадження, відомості, які в них містяться можуть бути використані як докази, та іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих документів, неможливо.

Керуючись ст.ст.159-166 КПК України,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в ОВС слідчого відділу УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 про надання тимчасового доступу задовольнити.

Надати тимчасовий доступ, з можливістю вилучення у ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) документів, які складають банківську таємницю, старшим слідчим в ОВС СВ УСБУ в Одеській області ОСОБА_3 , за його дорученням співробітниками УСБУ в Одеській області та співробітниками Служби безпеки України, а саме:

- виписки про рух грошових коштів по розрахунковому рахунку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 , АДРЕСА_3 ) № НОМЕР_15 у ПАT " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_1 ) за період з 01.01.2016 по теперішній час, з вказівкою часу та дати проведення операції, перерахованої суми грошових коштів, призначення та кореспонденту платежу;

- копії юридичної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), в тому числі анкети, реєстраційні документи підприємства, накази про призначення службових осіб, копії паспортів засновників та службових осіб, довіреності на ім`я осіб, які мають право відкриття та розпорядження рахунком, здійснення дій від імені директора;

- копії банківських карток зі зразками підписів службових осіб та відбитками печаток ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії платіжних доручень на перерахування коштів (включаючи електронні платіжні доручення на паперових носіях), які надавались службовим особам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії документації, які свідчить про отримання від працівників банку електронної картки зі зразком підпису службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії листів, заяв та інших документів наданих для відкриття (закриття) рахунків службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), договору на розрахунково-касове обслуговування клієнта, із додатками;

- копії договорів на встановлення системи «Банк-Клієнт», актів виконаних робіт, а також технічної документації щодо проведення працівниками банку інсталяції на комп`ютер ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) вказаної системи, документів з даними про місце проведення вказаної інсталяції та документів, які підтверджують факт видачі та отримання ключів доступу до системи «Банк-Клієнт»;

- копії протоколів системи «Банк-Клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії відомостей щодо реєстрації клієнта ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ) на сервері банку та на сервері багатоканального телефонного вузда ISP (Internet Service Provaider) із зазначення телефонних номерів та повних реквізитів Інтернет-провайдера;

- копії заявок, заяв та інших документів на купівлю та конвертацію валюти (включаючи заявки зроблені за допомогою системи «Банк-Клієнт») за період з 01.01.2017 по 19.06.2017 ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії угод, договорів, контрактів, інвойсів та інших документів пов`язаних з проведенням банківських операцій ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії записів із книги видачі перепусток, де зазначена інформація про відвідування банку службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії грошових чеків, заявок на отримання готівки, заявок на отримання чекових книжок та інших документів, що підтверджують зняття грошових коштів з рахунків ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 );

- копії документів кредитної та депозитної справи ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ) з наявними договорами, додатками, додатковими угодами, заявами і дорученнями, анкетами, договорами застави та інших документів кредитної та депозитної справи, документів, підтверджуючих стан проведення розрахунків цими угодами, а також інших документів, які мають значення речових доказів.

Встановити строк дії ухвали протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя :

22.06.2017

Дата ухвалення рішення22.06.2017
Оприлюднено03.03.2023

Судовий реєстр по справі —522/12360/16-к

Ухвала від 06.07.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 07.06.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 04.06.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 05.04.2018

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Попревич В. М.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

Ухвала від 22.06.2017

Кримінальне

Приморський районний суд м.Одеси

Коваленко В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні