Рішення
від 05.11.2009 по справі 2о-60/09
ВІНЬКОВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2о-60/09

Р і ш е н н я

Імене м УКРАЇНИ

05 листопада 2009 року Віньковецьки й районний суд Хмельницької області в складі : головуюч ого - судді Волкової О.М.

п ри секретарі Заєць М.З.

за участю заявника -- ОСОБ А_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі су ду смт. Віньківці цивільну сп раву за заявою ОСОБА_1 пр о встановлення факту , що має ю ридичне значення,

В С Т А Н О В И В :

ОСОБА_1 звернулась до суду із заявою про встано влення факту родинних відно син Просила встановити , що ОСОБА_2 був її батьком. Сво ї вимоги обґрунтовувала тим , що її батько помер ІНФОРМА ЦІЯ_1 року ,і у свідоцтві про смерть батька вказано ім' я ОСОБА_2. Разом з тим у її св ідоцтві про народження бать ко значиться як ОСОБА_2 . У свідоцтві про шлюб по батько ві вона записана також як ОСОБА_1. У зв' язку з такими р озбіжностями вона позбавле на можливості оформити пенсі ю .

У судовому засіданні ОС ОБА_1 свою заяву підтримала , просила задовольнити. Поясн ила , що в управлінні Пенсійн ого Фонду України оформляє п енсію як інвалід дитинства. О днак при перевірці документі в було виявлено , що в правовс тановлюючих документах є роз біжності у написанні імя її б атька ,який значиться як О СОБА_2 та ОСОБА_2.

Представник заінтересован ої особи у суд на розгляд спра ви не з' явився , хоча про день та час розгляду справи був по відомлений належним чином.

Суд , вислухавши пояснення заявника , свідків , дослідивш и матеріали справи вважає ,щ о заява ОСОБА_1 доведена належними доказами і підляга є задоволенню.

Із матеріалів справи вбача ється , що заявник народилас ь ІНФОРМАЦІЯ_2 року в смт . Віньківці . У її свідоцтві п ро народження , виданому Ві ньковецьким ЗАГС згідно поно вленого 24.02.1962 року актового зап ису , батьком записаний ОСО БА_2. У свідоцтві про одруже ння , виданому 25 жовтня 2001 року з аявниця по батькові значитьс я також як ОСОБА_1.

Згідно свідоцтва про смерт ь , виданого 24 вересня 2009 року , ІНФОРМАЦІЯ_1 року в смт. Ві ньківці помер ОСОБА_2.

У судовому засіданні свідк и ОСОБА_3 та ОСОБА_4 ко жна окремо пояснили , що з дит инства проживають на одній в улиці по сусідству із заявни ком. Батька ОСОБА_1 , який п омер у ІНФОРМАЦІЯ_1 році , н а вулиці називали по різному -- і ОСОБА_2 і ОСОБА_2.

Проаналізуваши досліджені у судовому засіданні докази у сукупності , які повністю м іж собою узгоджуються , суд п риходить до висновку , що бат ьком заявниці був ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 року.

Відповідно до ст.. 234 ЦПК Укра їни суд в порядку окремого пр овадження розглядає цивіль ні справи про підтвердження наявності або відсутності ю ридичних фактів , що мають зн ачення для охорони прав та ін тересів особи або створення умов здійснення нею особист их немайнових чи майнових пр ав.

Відповідно до ст.. 256 ЦПК Укр аїни суд розглядає справи пр о встановлення факту родинни х відносин між фізичними осо бами , коли цей факт безпосере дньо породжує юридичні наслі дки .

Згідно постанови Пленуму В ерховного Суду України від 31 б ерезня 1995 року №5 «Про судову пр актику в справах про встанов лення фактів , що мають юридич не значення » /із змінами та доповненнями / суд не може ві дмовити в розгляді заяви про встановлення факту родинних відносин з мотивів , що заявни к може вирішити це питання ш ляхом встановлення неправил ьності запису в актах громад янського стану .

На підставі викладеного т а керуючись ст.. ст.. 8, 60, 212,213,256,259 ЦП К України, суд,

Р І Ш И В :

Заяву ОСОБА_1.зад овольнити.

Встановити ,що ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 р оку в смт. Віньківці , був бать ком ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ _2 року народження.

На рішення може бути подана апеляція в апеляційний суд Х мельницької області через Ві ньковецький районний суд шля хом подання заяви про апеляц ійне оскарження протягом де сяти днів з дня проголошення рішення та апеляційної скар ги протягом двадцяти днів пі сля подання заяви про апеляц ійне оскарження.

Суддя Волкова О.М.

Дата ухвалення рішення05.11.2009
Оприлюднено08.12.2009

Судовий реєстр по справі —2о-60/09

Ухвала від 26.06.2009

Цивільне

Суворовський районний суд м.Херсона

Кузьміна Оксана Іванівна

Рішення від 27.11.2009

Цивільне

Первомайський районний суд Автономної Республіки Крим

Забара Г.Я.

Рішення від 10.12.2009

Цивільне

Якимівський районний суд Запорізької області

Нестеренко Тетяна Василівна

Рішення від 05.11.2009

Цивільне

Віньковецький районний суд Хмельницької області

Волкова Оксана Миколаївна

Рішення від 14.08.2009

Цивільне

Крижопільський районний суд Вінницької області

Файдюк В.В.

Рішення від 22.06.2009

Цивільне

Ізяславський районний суд Хмельницької області

Янішевська О.С.

Ухвала від 07.05.2009

Цивільне

Нижньогірський районний суд Автономної Республіки Крим

Чернецька В. В.

Рішення від 23.01.2009

Цивільне

Краснолуцький міський суд Луганської області

Чехов Є.М.

Рішення від 26.01.2009

Цивільне

Гайсинський районний суд Вінницької області

Кравець В.І.

Рішення від 03.02.2009

Цивільне

Залізничний районний суд м. Сімферополя

Адаменко О.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні