Ухвала
від 27.06.2017 по справі 802/375/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

м. Вінниця

27 червня 2017 р. Справа № 802/375/16-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Крапівницької Н. Л.,

розглянувши в письмовому провадження в м. Вінниці заяву Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Теплицькому районі Вінницької області до сільськогосподарського виробничого кооперативу "Сокирянський" про стягнення заборгованості, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходилась адміністративна справа за позовом управління Пенсійного фонду України в Теплицькому районі Вінницької області до сільськогосподарського виробничого кооперативу "Сокирянський" про стягнення заборгованості.

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 10.05.2016 року адміністративний позов задоволено, стягнуто з сільськогосподарського виробничого кооперативу "Сокирянський" (код ЄДРПОУ 30796721) на користь управління Пенсійного фонду України у Теплицькому районі Вінницької області (код ЄДРПОУ 24903066) заборгованість з відшкодування фактичних витрат по виплаті та доставці пенсій, призначених на пільгових умовах, за період з вересня 2015 року по лютий 2016 року в сумі 7154 грн. 00 коп. ( сім тисяч сто п'ятдесят чотири грн. 00 коп.).

На адресу суду надійшла заява Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про заміну управління Пенсійного фонду України в Теплицькому районі Вінницької області на його правонаступника Гайсинське об'єднане управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області. Дана заява мотивована тим, що згідно додатку № 1 до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" управління Пенсійного фонду України в Гайсинському районі Вінницької області та управління Пенсійного фонду України в Теплицькому районі реорганізовано шляхом злиття в Гайсинське об'єднане управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Представники сторін у судове засідання не з'явились, про дату, час і місце судового розгляду повідомлені належним чином, що підтверджується повідомленнями про вручення поштових відправлень.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, про розгляд даного питання в порядку письмового провадження.

Вирішуючи питання про заміну сторони правонаступником, суд виходив з наступного.

Судом встановлено, що постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 10.05.2016 року стягнуто з сільськогосподарського виробничого кооперативу "Сокирянський" на користь управління Пенсійного фонду України у Теплицькому районі заборгованість у сумі 7154 грн.

Згідно ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно із ст. 1 Закону України "Про виконавче провадження" від 02.06.2016 № 1404-VIII виконавче провадження як завершальна стадія судового провадження і примусове виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) (далі - рішення) - сукупність дій визначених у цьому Законі органів і осіб, що спрямовані на примусове виконання рішень і проводяться на підставах, у межах повноважень та у спосіб, що визначені Конституцією України, цим Законом, іншими законами та нормативно-правовими актами, прийнятими відповідно до цього Закону, а також рішеннями, які відповідно до цього Закону підлягають примусовому виконанню.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", сторонами виконавчого провадження є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа чи держава, на користь чи в інтересах яких видано виконавчий документ.

Боржником є визначена виконавчим документом фізична або юридична особа, держава, на яких покладається обов'язок щодо виконання рішення.

У разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив (ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження").

Таким чином, заміна однієї із сторін її правонаступником можлива лише за наявності відкритого виконавчого провадження з виконання відповідного судового рішення.

Однак, представником Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області не надано суду відомостей про відкрите виконавче провадження з виконання судового рішення у справі № 802/375/16-а. Отже, відсутні правові підстави для заміни стягувача у даній справі.

Керуючись ст.ст. 55, 165, 186, 254, 264 КАС України суд, -

У Х В А Л И В:

В задоволенні заяви Гайсинського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони відмовити.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України. Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя підпис ОСОБА_1

Копія вірна Суддя:

Секретар:

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.06.2017
Оприлюднено03.07.2017
Номер документу67421378
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/375/16-а

Ухвала від 18.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 11.11.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Жданкіна Наталія Володимирівна

Ухвала від 26.07.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 14.07.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Ухвала від 27.06.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

Ухвала від 15.05.2017

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Крапівницька Н. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні