Ухвала
від 27.06.2017 по справі 202/4237/17
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/4237/17

Провадження № 1кс/202/1240/2017

УХВАЛА

27 червня 2017 року м. Дніпро

Індустріальний районний суд м. Дніпропетровська у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

слідчого СВ Індустріального ВП Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3

прокурора Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4

розглянувши клопотання слідчого СВ Індустріального ВП Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області перебувають матеріали кримінального провадження, зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 13.02.2017 за № 42017042630000027, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

26 червня 2017 року до Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого СВ Індустріального ВП Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів.

В обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що проведеним досудовим розслідуванням встановлено, що за результатами моніторингу даних електронної системи публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( ІНФОРМАЦІЯ_1 встановлено, що 21.11.2016 року на виконання вимог Закону України «Про публічні закупівлі» до системи внесено звіт ІНФОРМАЦІЯ_2 (далі ІНФОРМАЦІЯ_3 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) про укладений договір з ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) від 21.11.2016 №160 про поставку альтанок (2 шт.) на суму 102000 грн. Місце поставки КЗО « ІНФОРМАЦІЯ_4 » ДМР за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно специфікацій, наданих ПП « ОСОБА_5 » до Відділу освіти, вартість однієї альтанки становить 42 500 грн. без ПДВ, двох - 85000 грн. без ПДВ та ПДВ у сумі 17000 грн.. Разом до сплати пред`явлено 102000 грн.

Відповідно до даних Офіційний порталу публічних фінансів України ( ІНФОРМАЦІЯ_5 з`ясовано, що 09.12.2016 року відділом освіти було проведено трансакцію грошових (бюджетних) коштів на розрахунковий рахунок ПП « ОСОБА_5 », відкритий у ВАТ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » на суму 102000 грн. за придбання альтанок згідно договору № 160 від 21.11.2016 року.

Опрацюванням відкритої інформації в мережі Інтернет щодо купівлі-продажу подібних альтанок, встановлено, що середня їх вартість становить близько 20 25 тис. грн. за одиницю залежно від розміру та матеріалу.

У зв`язку з викладеним наявні ознаки умисного завищення цін альтанок, придбаних Відділом освіти за бюджетні кошти, а також фактичного невиконання умов договору щодо поставки саме двох альтанок.

Таким чином, у діях службових осіб ПП « ОСОБА_5 » вбачаюся ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України, а саме, привласнення бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем.

При тому, що аналізом даних електронної системи публічних закупівель « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( ІНФОРМАЦІЯ_1 встановлено, що іншими як районними радами м.Дніпро, так і територіальними одиницями органів місцевого самоврядування Дніпропетровської області було здійснено закупівлі аналогічного обладнання альтанок, але за значно менший кошт, що може свідчити про наявність корупційної складової про проведення закупівель за державні кошти шляхом завищення цінової пропозиції перед початком оприлюднення конкурсних лотів, а також завищенням вартості робіт або наданих послуг, або вартості товарів.

В ході досудового розслідування слідчим Індустріального ВП ДВП ГУНП в Дніпропетровській області направлено вимогу на адресу ПП « ОСОБА_5 » щодо надання завірених належним чином документів, на підставі яких функціонує ПП « ОСОБА_5 », та документів на підставі яких було укладено договір № 160 від 21.11.2016 про поставку альтанок на суму 102000 грн., укладений між ПП « ОСОБА_5 » та ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Проте, у відповідь було отримано відмову із вказівкою на те, що запитувані документи можливо отримати від юридичної особи - ПП « ОСОБА_5 » виключно в ході реалізації судового дозволу на тимчасовий доступ.

На підставі викладеного, з метою перевірки вищезазначених обставин кримінального правопорушення, збору та аналізу документів, які можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні, а також для аналізу та порівняння документів, просить надати дозвіл на тимчасовий доступ (ознайомлення та вилучення належним чином завірених копій) до речей і документів, а саме: статут ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зі всіма змінами та доповненнями; витяг з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; виписки з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи; свідоцтво про реєстрацію платника податку; довідки про взяття на облік платника податку; штатний розклад ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зі всіма змінами та доповненнями; всі ліцензії, отримані ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на здійснення будь-яких видів господарської діяльності; всі дозволи та сертифікати, надані ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); договір № 160 від 21.11.2016 про поставку альтанок (2 шт.) на суму 102000грн., укладений між ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); специфікація до договору № 160 від 21.11.2016; документи, які підтверджують факт придбання зазначених 2-х альтанок, які є предметом договору № 160 від 21.11.2016, у інших фізичних або юридичних осіб, або документи, які підтверджуються факт придбання матеріалів для виготовлення 2-х альтанок; відповідні підтверджуючі документи на виготовлення продукції або її придбання у контрагентів; документи, які підтверджують придатність зазначених 2-х альтанок до експлуатації, з урахуванням їх використання при роботі з дітьми (санітарні висновки тощо), податкові та бухгалтерські відомості за відповідною формою (1-ДФ) відомості про найманих працівників за 2016,2017 роки, які перебувають у володінні керівництва ПП « ОСОБА_5 » в службовому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , що мають суттєве значення для проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження. Право на тимчасовий доступ просить надати слідчому СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, іншим слідчим, які входять до групи слідчих у кримінальному провадженні, визначеним у дорученні відповідним оперативним працівникам.

У судовому засіданні слідчий СВ Індустріального ВП Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 та прокурор Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 клопотання підтримали в повному обсязі та просили його задовольнити.

Заслухавши думку слідчого, прокурора, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання про тимчасовий доступ до речей та документів підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно із вимогами ч.1 ст.159 Кримінально-процесуального України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

На підставі ч.2 ст.163 КПК України, вважаю за можливе розглянути клопотання без виклику особи у володінні якої знаходяться речі та документи.

Відповідно до ч.7 ст.163 КПК України слідчий суддя в ухвалі про тимчасовий доступ до речей і документів може дати розпорядження про можливість вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей і документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до ст.165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів.

Беручи до уваги вищевикладене та враховуючи, що під час досудового слідства виникла необхідність у перевірці вищезазначених обставин кримінального правопорушення, збору та аналізу документів, які можуть бути речовими доказами у кримінальному провадженні, а також для аналізу та порівняння документів, приходжу до висновку про надання тимчасового доступу (ознайомлення та вилучення належним чином завірених копій) до наступних документів: статут ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зі всіма змінами та доповненнями; витяг з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; виписки з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи; свідоцтво про реєстрацію платника податку; довідки про взяття на облік платника податку; штатний розклад ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зі всіма змінами та доповненнями; всі ліцензії, отримані ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на здійснення будь-яких видів господарської діяльності; всі дозволи та сертифікати, надані ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); договір № 160 від 21.11.2016 про поставку альтанок (2 шт.) на суму 102000грн., укладений між ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); специфікація до договору № 160 від 21.11.2016; документи, які підтверджують факт придбання зазначених 2-х альтанок, які є предметом договору № 160 від 21.11.2016, у інших фізичних або юридичних осіб, або документи, які підтверджуються факт придбання матеріалів для виготовлення 2-х альтанок; відповідні підтверджуючі документи на виготовлення продукції або її придбання у контрагентів; документи, які підтверджують придатність зазначених 2-х альтанок до експлуатації, з урахуванням їх використання при роботі з дітьми (санітарні висновки тощо), податкові та бухгалтерські відомості за відповідною формою (1-ДФ) відомості про найманих працівників за 2016 2017 роки, які перебувають у володінні керівництва ПП « ОСОБА_5 » в службовому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , що мають суттєве значення для проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження.

Вказані відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, мають значення для досудового розслідування у кримінальному провадженні та можуть бути використані як докази під час судового розгляду та необхідні для фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою слідчого судді не здійснювалося, що відповідає вимогамст. 107 КПК України.

У ч.1 ст.309 КПК України зазначено вичерпний перелік ухвал слідчого судді, які підлягають оскарженню під час досудового розслідування, перелік цих ухвал є вичерпним і розширеному тлумаченню не підлягає, а тому дана ухвала у відповідності до ч. 3 ст. 309 КПК України не може бути оскаржена.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Індустріального ВП Дніпропетровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене прокурором Дніпропетровської місцевої прокуратури № 1 Дніпропетровської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей та документів задовольнити.

Надати дозвіл на проведення тимчасового доступу (ознайомлення та вилучення належним чином завірених копій) до документів, а саме: статут ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зі всіма змінами та доповненнями; витяг з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; виписки з Єдиного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців; свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи; свідоцтво про реєстрацію платника податку; довідки про взяття на облік платника податку; штатний розклад ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) зі всіма змінами та доповненнями; всі ліцензії, отримані ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на здійснення будь-яких видів господарської діяльності; всі дозволи та сертифікати, надані ПП « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ); договір № 160 від 21.11.2016 про поставку альтанок (2 шт.) на суму 102000грн., укладений між ПП « ОСОБА_5 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) та ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ); специфікація до договору № 160 від 21.11.2016; документи, які підтверджують факт придбання зазначених 2-х альтанок, які є предметом договору № 160 від 21.11.2016, у інших фізичних або юридичних осіб, або документи, які підтверджуються факт придбання матеріалів для виготовлення 2-х альтанок; відповідні підтверджуючі документи на виготовлення продукції або її придбання у контрагентів; документи, які підтверджують придатність зазначених 2-х альтанок до експлуатації, з урахуванням їх використання при роботі з дітьми (санітарні висновки тощо), податкові та бухгалтерські відомості за відповідною формою (1-ДФ) відомості про найманих працівників за 2016 2017 роки, які перебувають у володінні керівництва ПП « ОСОБА_5 » в службовому приміщенні, яке розташоване за адресою: АДРЕСА_2 , що мають суттєве значення для проведення повного, всебічного та об`єктивного досудового розслідування кримінального провадження.

Право на тимчасовий доступ надати слідчому СВ Індустріального відділення поліції Дніпровського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, іншим слідчим, які входять до групи слідчих у кримінальному провадженні, визначеним у дорученні відповідним оперативним працівникам.

Строк виконання ухвали встановити по 26 липня 2017 року включно.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67467127
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —202/4237/17

Ухвала від 27.07.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

Ухвала від 27.06.2017

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Волошин Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні