Ухвала
від 19.06.2017 по справі 200/10118/17
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А Справа № 200/10118/17

Ім`ям України Провадження № 1-кс/200/6035/17

19 червня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю слідчої ОСОБА_2 ,

розглянувши у приміщенні Бабушкінського районного суду в м.Дніпрі клопотання по кримінальному провадженню № 12015040350000517 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

19 червня 2017 року слідча відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , за погодженням з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 , звернулась до суду із клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_4 .

Необхідність проведення обшуку обґрунтовує тим, що ним здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015040350000517, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст.190, ч.1, ч.1 ст.366 КК України.

Відповідно до наданого слідчим клопотання, ТОВ «ГРОПЕРС», на підставі договору купівлі-продажу від 24 червня 2015 року, укладеного з Дніпропетровською обласною спілкою споживчих товариств (далі - ДНІПРОПЕТРОВСЬКА ОБЛСПОЖИВСПІЛКА), придбало у власність об`єкти нерухомого майна, що розташовані за адресою: вул. Березнева, 3 в селі Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області, та які складають колишній КОМПЛЕКС, ДИТЯЧИЙ ОЗДОРОВЧИЙ ТАБІР ім. В. Терешкової (надалі - Комплекс). Після укладення договору купівлі-продажу за ТОВ «ГРОПЕРС» було зареєстровано право власності на вищезазначене нерухоме майно, про що в реєстрі речових прав на нерухоме майно у червні 2015 року внесено відповідний запис. У травні 2016 року на підставі договору оренди, укладеного з Дніпропетровською обласною державною адміністрацією ТОВ «Гроперс» набуло право оренди земельної ділянки, на якій розташований КОМПЛЕКС, ДИТЯЧИЙ ОЗДОРОВЧИЙ ТАБІР ім. В. Терешкової. Таким чином, станом на теперішній час єдиним власником всіх без виключення об`єктів нерухомого майна, що розташовані за адресою: вул. Березнева, 3 в селі Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області та які складають колишній КОМПЛЕКС, ДИТЯЧИЙ ОЗДОРОВЧИЙ ТАБІР ім. В. Терешкової є ТОВ «Гроперс».

Разом з тим, в ході проведення досудового розслідування було встановлено, що на об`єкт незавершеного будівництва, який є частиною КОМПЛЕКСУ та який був придбаний ТОВ «Гроперс» у ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ, існує зареєстроване під іншими адресами право власності за двома різними юридичними особами:

-за ПП «Доктор хелсі» (назва до перейменування ПП «Осіріс») - на об`єкт незавершеного будівництва, який має назву база відпочинку «Орлівщина-Піщанка» - по вул. Лісна 101, с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області (попередні власники ТОВ «ДП УКС Центр високих технологій», ПП «ДСН-ОПТСТРОЙ»);

-та за ТОВ «ДРІМСПЕЛ» - на об`єкт незавершеного будівництва, 3-х поверхову будівлю - по вул. Дачна, 180г, с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області (попередній власник ПП «ТЕРЕК»).

Встановлено, що Дніпропетровська обласна спілка споживчих товариств за час знаходження вищенаведеного нерухомого майна у її власності, не укладала жодних договорів щодо розпорядження даним об`єктом незавершеного будівництва, не передавала його у власність жодній фізичній чи юридичній особі (окрім ТОВ «Гроперс»).

Так, Дніпропетровська обласна спілка споживчих товариств була попереднім власником зазначеного комплексу на підставі Свідоцтва про право власності на нерухоме майно, виданого Орлівщинською сільською радою 14.03.2003 року на підставі рішення 5 сесії 24 скликання Орлівщинської сільської ради від 04.02.2003 року.

Відповідно до вказаного свідоцтва до складу комплексу входить зокрема будівля незакінчена будівництвом, літ. К, яка і є тією будівлею, якій було присвоєно декілька адрес та, яка протиправно була передана у власність третіх осіб.

Відповідно до технічного паспорту на Дитячий оздоровчий табір ім. В. Терешкової, виготовленого 13.08.2002 року, до складу табору входить, зокрема, будівля незакінчена будівництвом, літ. К, з ганком, основною площею 331,5 кв. м., та 30,2 кв.м. площа ганку, побудована 1984 році. Окрім цього, спілка була користувачем земельної ділянки на якій розташований об`єкт незавершеного будівництва з 1974 року, що підтверджується документами, які перебувають у володінні спілки.

Таким чином, є підстави вважати про протиправність набуття права власності на зазначений об`єкт незавершеного будівництва, як зі сторони ТОВ «ДП УКС Центр високих технологій» - ПП «ДСН-Оптстрой» - ПП «ОСІРІС», так і зі сторони ПП «ТЕРЕК» - ТОВ «ДРІМСПЕЛ», які шляхом використання шахрайських схем та підробки офіційних документів, незаконно набули право власності на вищевказаний об`єкт.

Щодо набуття права власності на об`єкт незавершеного будівництва, який має назву база відпочинку «Орлівщина-Піщанка» - по вул. Лісна 101, с. Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області.

Так, право власності ПП «ОСІРІС» було набуто:

-ТОВ «ДП УКС Центр високих технологій» (код 36496229) визнало на підставі рішення суду від 28.08.2009 року право власності на вказану будівлю;

-ТОВ «ДП УКС Центр високих технологій» за договором купівлі-продажу від 09.10.2009 року продало будівлю ПП «ДСН-Оптстрой» (код 36094491).

-ПП «ДСН-Оптстрой» за договором купівлі-продажу від 20.10.2009 року продало будівлю ПП «ОСІРІС» (теперішня назва ПП «Доктор хелсі»).

Згідно інформації, наданої КП «Новомосковське міське бюро технічної інвентаризації» ДОР встановлено, що колишнє КП БТІ «Інвентаризатор» було реорганізовано шляхом приєднання до КП «Новомосковське міське бюро технічної інвентаризації» ДОР. Всі реєстраційні та інвентарні справи, реєстрові книги й інші матеріали, що стосуються реєстрації прав власності на нерухоме майно та технічної інвентаризації нерухомого майна, розташованого на території Новомосковського району Дніпропетровської області, які є власністю територіальної громади сіл, селищ та міст Дніпропетровської області не були передані комісії з припинення КП «Новомосковське районне БТІ» ДОР». Встановлено, що до 2012 року КП «Новомосковське міське бюро технічної інвентаризації» ДОР розташовувалось за адресою: Дніпропетровська область, Новомосковський район, вул. Радянська, 22, керівником являвся ОСОБА_5 . До теперішнього часу місцезнаходження інвентарних справ на об`єкти спірного майна не встановлено.

Відповідно до відомостей з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно право власності на квартиру АДРЕСА_2 , зареєстровано за ОСОБА_4 .

Слідча в судовому засіданні клопотання підтримала, прохала задовольнити.

Розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчої в його обґрунтування, дослідивши надані до нього додатки, приходжу до висновку про те, що воно підлягає частковому задоволенню, оскільки є підстави вважати, що за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_4 , можуть знаходитись докази вчинення кримінального правопорушення. Підстав надавати дозвіл на вилучення паспортів та грошових коштів, печаток та штампів немає, оскільки слідчою не надано належних доказів том, що такі речі та документи здобуті злочинним шляхом.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 107, 110, 234, 235, 309, 369, 371, 372 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання слідчого задовольнити частково.

Дозволити слідчій відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_2 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні № 12015040350000517 один раз, протягом одного місяця з дня винесення цієї ухвали, проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , що належить на праві приватної власності ОСОБА_4 , з метою виявлення та вилучення оригіналів технічного паспорту на базу відпочинку Орлівщина-Піщанка, розташованої в с. Орлівщина, Новомосковського району Дніпропетровської області, км 0+400м а/д С041026; технічний паспорт на колишній КОМПЛЕКС, ДИТЯЧИЙ ОЗДОРОВЧИЙ ТАБІР ім. В. Терешкової, розташований за адресою: вул. Березнева, 3 в селі Орлівщина, Новомосковського району, Дніпропетровської області; технічний паспорт по об`єкту незавершеного будівництва, база відпочинку Орлівщина-Піщанка, розташований за адресою: АДРЕСА_3 , технічного паспорту на базу відпочинку Орлівщина-Піщанка, розташованої в АДРЕСА_4 , реєстраційні та інвентарні справи, реєстрові книги; чорнові записи, жорсткі диски, ноутбуки, планшети, карти пам`яті, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, сім-картки мобільних операторів.

Строк дії ухвали до 19 липня 2017 року.

З цієї ухвали виготовлено лише дві копії.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудБабушкінський районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення19.06.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67474678
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —200/10118/17

Ухвала від 19.06.2017

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Литвиненко І. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні