Постанова
від 27.06.2017 по справі 761/15503/17
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/15503/17

Провадження № 3/761/3916/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 червня 2017 року суддя Шевченківського районного суду м. Києва Гуменюк Аліна Іванівна, розглянувши матеріали, що надійшли із Національного агентства з питань запобігання корупції про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, працюючої на посаді директора ТОВ Науково-технічний центр Алвіго , проживаючої за адресою: АДРЕСА_2, за статтею 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення,-

В С Т А Н О В И В:

ТОВ Науково-технічний центр Алвіго (Код ЄДРПОУ 32984659), засновником якого є акціонерне товариство Алвіго , кінцевими бенефіціарними власниками якого, в свою чергу, є іноземні громадяни ОСОБА_2 (АДРЕСА_1) та ОСОБА_3 (АДРЕСА_3) 15.11.2016 та 21.12.2016, відповідно, в порушення пункту 3 частини 1 статті 15 Закону України Про політичні партії в Україні , на рахунки політичної партії Аграрна партія України , відкриті в ПАТ КБ Приватбанк та в АТ УкрСиббанк , відповідно, було перераховано благодійні внески по 104 000 грн., відповідно. Тим самим, директор ТОВ Науково-технічний центр Алвіго ОСОБА_1 вчинила адміністративне правопорушення, передбачене ст. 212-15 КУпАП.

ОСОБА_1 в судове засідання не з'явилася. Про місце, день та час судового розгляду справи повідомлялася двічі, зокрема в телефонному режимі та шляхом направлення судової повістки за місцем роботи, відповідно. Про причини неявки не повідомила, клопотання про відкладення розгляду справи не подавала, у зв'язку з чим вбачається можливість розгляду справи у відсутність особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

За змістом статті 251 КУпАП, доказами в справі про адміністративне правопорушення є будь-які фактичні дані, на основі яких у визначеному законом порядку орган (посадова особа) встановлює наявність чи відсутність адміністративного правопорушення, винність даної особи в його вчиненні та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються протоколом про адміністративне правопорушення, поясненнями особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, потерпілих, свідків, висновком експерта, речовими доказами, показаннями технічних приладів та технічних засобів, а також іншими документами.

Крім того, за змістом 252 КУпАП, орган (посадова особа) оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному дослідженні всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом і правосвідомістю.

Дослідивши матеріали справи про адміністративне правопорушення, вбачаю підстави для притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ст. 212-15 КУпАП, з таких підстав.

За змістом п. 1 ч. 2 ст. 14 Закону України Про політичні партії в Україні , надання фінансової підтримки політичним партіям здійснюється у формі внесків на підтримку партій.

Крім того, за змістом п. 3 ч. 1 ст. 15 Закону України Про політичні партії в Україні не допускається здійснення внесків на підтримку політичних партій іноземцями, а також юридичними особами, кінцевими власниками (контролерами) яких є іноземці.

В ході розгляду справи, встановлено, що ОСОБА_1 є директором ТОВ Науково-технічний центр Алвіго , яке, 15 листопада та 21 грудня 2016 року, відповідно, на рахунки, які відкриті в ПАТ КБ Приватбанк та в АТ УкрСиббанк , та які належать політичній партії Аграрна партія України перерахувало благодійні внески по 104 000 грн., відповідно. Засновником ТОВ Науково-технічний центр Алвіго є акціонерне товариство Алвіго , кінцевими бенефіціарними власниками якого є іноземні громадяни ОСОБА_2 (АДРЕСА_1) та ОСОБА_3 (АДРЕСА_3). Вказані факти було виявлено 29 березня 2017 року, під час проведення аналізу звіту політичної партії про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру, про що було складено відповідний Акт.

За змістом ст. 212-15 КУпАП, порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії, тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від ста до ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією суми внеску на підтримку політичної партії, наданої з порушенням закону.

З огляду на викладене, оскільки ТОВ Науково-технічний центр Алвіго , засновником якого є акціонерне товариство Алвіго , кінцевими бенефіціарними власниками якого є іноземні громадяни, здійснило благодійні внески на загальну суму 208 000 грн. на рахунки політичної партії Аграрна партія України , відкриті в банківських установах, які останньою були повернуті ТОВ Науково-технічний центр Алвіго , ОСОБА_1, як директор вказаного товариства підлягає притягненню до адміністративної відповідальності в межах санкції ст. 212-15 КУпАП, а вказані кошти у розмірі 208 000 грн. підлягають конфіскації.

Крім того, відповідно до Закону України Про судовий збір із ОСОБА_1 на користь держави підлягає стягненню судовий збір у розмірі 320 грн.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 212-15, 307, 308 Кодексу України про адміністративні правопорушення

П О С Т А Н О В И В :

Визнати ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1) винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 212-15 КУпАП і застосувати до неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі ста тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 2210,00 грн., з конфіскацією суми внеску у розмірі 208 000,00 грн. на підтримку політичної партії Аграрна партія України , наданого з порушенням закону.

Стягнути із ОСОБА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1) судовий збір на користь держави у розмірі 320 (триста двадцять) гривень.

Штраф має бути сплачений порушником не пізніше як через п'ятнадцять днів з дня вручення йому постанови про накладення штрафу, а в разі оскарження постанови - не пізніше як через п'ятнадцять днів з дня повідомлення про залишення скарги без задоволення.

У разі несплати правопорушником штрафу у строк, установлений частиною першою статті 307 цього Кодексу, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання правопорушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом. У порядку примусового виконання постанови про стягнення штрафу за вчинення адміністративного правопорушення з правопорушника стягується: подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті цього Кодексу.

Постанова суду підлягає зверненню до виконання протягом трьох місяців з дня її винесення.

На постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути подано скаргу до Апеляційного суду м. Києва протягом десяти днів з дня винесення постанови. В разі пропуску зазначеного строку з поважних причин цей строк за заявою особи, щодо якої винесено постанову, може бути поновлено органом (посадовою особою), правомочним розглядати скаргу.

СУДДЯ: А.І. Гуменюк

Дата ухвалення рішення27.06.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67479393
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —761/15503/17

Постанова від 06.10.2017

Адмінправопорушення

Апеляційний суд міста Києва

Фрич Тетяна Вікторівна

Постанова від 27.06.2017

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд міста Києва

Гуменюк А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні