Ухвала
від 29.06.2017 по справі 826/12361/13-а
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра, 8, корпус 1

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

29.06.2017 р. м. Київ № 826/12361/13-а

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Шрамко Ю.Т., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження

ВСТАНОВИВ:

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва, (також далі - суд) , від 30.08.2013 р. в адміністративній справі №826/12361/13-а за позовом Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва, (далі - позивач) , до Товариства з обмеженою відповідальністю "Власт-Група", (далі - відповідач) , про стягнення заборгованості у розмірі 87525,20 грн. позов задоволено.

18 жовтня 2013 року позивачу в адміністративній справі №826/12361/13-а видано виконавчий лист.

20 квітня 2017 року державним виконавцем Дарницького районного відділу державної виконавчої служби міста Київ Головного територіального управління юстиції у місті Києві Процом В.С. прийнято постанову про відкриття виконавчого провадження ВП №53805453 по примусовому виконанню вказаного вище виконавчого листа.

14 червня 2017 року від Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві, (далі - заявник) , до суду надійшла заява про заміну сторони у виконавчому листі у справі №826/12361/13-а з Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва на Державну податкову інспекцію у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві, (далі - подана заява) .

Подану заяву обґрунтовано тим, що згідно із Законом України від 04.07.2013 р. №406-VII "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку із проведенням адміністративної реформи" функції з контролю за сплатою єдиного соціального внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування перейшли від органів Пенсійного фонду України до органів Державної фіскальної служби, з огляду на що Управлінням Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва 01.10.2013 р. передано до Державної податкової інспекції у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві всю інформацію по фізичним та юридичним особам, які зареєстровані як платники єдиного соціального внеску, разом з інформацією про борги та суми до сплати.

Розгляд та вирішення поданої заяви судом призначено у судове засідання на 29.06.17 р.

Поряд з цим, у судове засідання представники сторін не прибули, хоча про дату, час та місце судового розгляду поданої заяви повідомлені своєчасно та належним чином.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України, (далі - КАС України ), суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України №1055 від 16.12.2015 р. "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва, управління Пенсійного фонду України в Деснянському районі м. Києва, управління Пенсійного фонду України у Дніпровському районі м. Києва реорганізовано шляхом злиття та утворено Лівобережне об'єднане управління Пенсійного фонду України в м. Києві, що є їх правонаступником.

Як вбачається з доданого до заяви витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, у Реєстр внесено запис про те, що правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва є Лівобережне об'єднане Управління Пенсійного фонду України в м. Києві.

Крім того, відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи" №406-18 від 04.07.2013 р. внесено зміни до деяких законодавчих актів, зокрема, до Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", в якому замінено слова "територіальними органами Пенсійного фонду України" словами "органом доходів і зборів".

Згідно з ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов'язковими тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне замінити сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа з Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі міста Києва на Державну податкову інспекцію у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 160, 165, 264 КАС України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити заяву Лівобережного об'єднаного управління Пенсійного фонду України в м. Києві про заміну сторони виконавчого провадження.

2. Замінити Управління Пенсійного фонду України в Дарницькому районі м. Києва (стягувача), як сторону виконавчого провадження, з примусового виконання виконавчого листа №826/12361/13-а виданого Окружним адміністративним судом міста Києва 18 жовтня 2013 року, на Державну податкову інспекцію у Дарницькому районі Головного управління ДФС у м. Києві.

Копії ухвали направити (вручити) сторонам (їх уповноваженим представникам), роз'яснивши, що ухвалу суду за результатами питання про заміну сторони виконавчого провадження може бути оскаржено у загальному порядку.

Відповідно до ст.ст. 185, 186 КАС України, ухвала може бути оскаржена повністю або частково шляхом подання до Київського апеляційного адміністративного суду через Окружний адміністративний суд міста Києва апеляційної скарги протягом п'яти днів із дня отримання копії ухвали . Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Київського апеляційного адміністративного суду.

Згідно зі ст. 254 КАС України, ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Ю.Т. Шрамко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.06.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67481493
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/12361/13-а

Ухвала від 29.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 22.06.2017

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Постанова від 30.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

Ухвала від 05.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шрамко Ю.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні