Ухвала
від 30.06.2017 по справі 592/7044/17
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/7044/17

Провадження № 1-кс/592/3444/17

УХВАЛА

про тимчасовий доступ до речей та документів

30 червня 2017 року м.Суми

Слідчий судя Ковпаківського районного суду м.Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , без фіксації процесуальної дії за допомогою технічних засобів, розглянувши клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Сумської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 32017200000000013 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України,

в с т а н о в и в:

30.06.2017 року до Ковпаківського районного суду м. Суми надійшло клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 , погодженого з прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Сумської області ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до документів, яке мотивується тим, що службові особи ПФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) з січня 2016 року по лютий 2017 року внаслідок здійснення операцій з сумнівними контрагентами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ) безпідставно завищили податковий кредит з ПДВ, в результаті чого ухилилися від сплати податку на додану вартість у сумі 1 066 414 гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в продовж 2014-2017 років невстановлені особи з метою надання податкової вигоди ПФ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та іншим реальнодіючим підприємствам зареєстрували на підставних осіб: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код НОМЕР_5 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код НОМЕР_6 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код НОМЕР_7 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код НОМЕР_8 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код НОМЕР_10 ).

Крім того, досудовим слідством встановлено, що вищезазначені підприємства не мають трудових ресурсів, основних фондів, зареєстрованих транспортних засобів, що свідчить про безтоварність проведених фінансово-господарських операцій, на вищезазначених підприємствах здійснився обрив ланцюга постачання ТМЦ та реалізувався товар відмінний від придбаного.

Як зазначено у клопотанні, що під час проведення досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні виникла необхідність дослідження обставин проведення фінансово-господарських операцій з вище переліченими підприємствами при вищевказаних обставинах, для чого необхідно отримати доступ до документів договорів, додаткових угод, специфікацій, рахунків-фактур, платіжних доручень, банківських виписок, видаткових накладних, прибуткових накладних, накладних, приймально-здавальних актів, товарно-транспортних накладних, тощо по фінансово-господарським-взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ), за весь період взаємодії, які мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні №32017200000000015. Вищеперераховані документи нададуть можливість встановити порушення податкового законодавства України службовими особами ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », а саме подію кримінального правопорушення, вид та розмір шкоди, яку було завдано та будуть використані в подальшому як речові докази. Крім того, вищезазначені документи необхідні для проведення у вказаному кримінальному провадженні судово-почеркознавчої експертизи з метою встановлення виконавців підписів у первинних бухгалтерських документах, виписаних від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ).

Згідно інформаційної бази даних «податковий блок» ГУ ДФС у Сумській області ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » зареєстровано за адресою: АДРЕСА_1 .

Органи досудового розслідування вважають, що вказані документи можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, необхідно отримати тимчасовий доступ до документів - договорів, додаткових угод, специфікацій, рахунків-фактур, платіжних доручень, банківських виписок, видаткових накладних, прибуткових накладних, накладних, приймально-здавальних актів, товарно-транспортних накладних, тощо по фінансово-господарським-взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ) за весь період діяльності.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання вважаю, що воно підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, з матеріалів справи вбачається, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32017200000000013 розпочатому 13.04.2017 за фактом вчинення невстановленими особами кримінального правопорушення, передбаченого ст. 212 ч.1 КК України.

Відповідно до п. 3 ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документине становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Так, інформація зазначена у клопотанні знаходиться у віданні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » і має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, так як містить відомості, які можуть бути використані як докази.

З огляду на викладене, клопотання підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст. 159, 160, 163, 164 КПК України, слідчий суддя

п о с т а н о в и в:

Клопотання начальника другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати начальнику другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Сумській області ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів договорів, додаткових угод, специфікацій, рахунків-фактур, платіжних доручень, банківських виписок, видаткових накладних, прибуткових накладних, накладних, приймально-здавальних актів, товарно-транспортних накладних, тощо по фінансово-господарським-взаємовідносинам ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код НОМЕР_11 ) з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код НОМЕР_9 ) та можливість вилучення.

Тимчасовий доступ до документів має надати відповідальна особа ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - тридцять днів з дня постановлення ухвали.

Роз`яснити ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », що відповідно до вимог ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.06.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67496007
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів у кримінальному провадженні № 32017200000000013 внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.04.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —592/7044/17

Ухвала від 30.06.2017

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Чернобай О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні