Ухвала
від 03.07.2017 по справі 815/3446/17
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/3446/17

УХВАЛА

03 липня 2017 року м.Одеса

Суддя Одеського окружного адміністративного суду Самойлюк Г.П., розглянувши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради в особі філії комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради, третя особа публічне акціонерне товариство Перший Український Міжнародний Банк про скасування рішення про державну реєстрацію права власності, запису про право власності № 20212370 від 26.04.2017р.,-

В С Т А Н О В И В:

До суду надійшов адміністративний позов ОСОБА_1 до комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради в особі філії комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради, третя особа публічне акціонерне товариство Перший Український Міжнародний Банк , в якому позивач просить скасувати рішення ОСОБА_3, філія комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради про державну реєстрацію права власності, запису про право власності № 20212370 від 26.04.2017р. за публічним акціонерним товариством Перший Український Міжнародний Банк квартири АДРЕСА_1

Згідно п.6 ч.1 ст.107 КАС України суддя після одержання позовної заяви з'ясовує, чи немає інших підстав для повернення позовної заяви, залишення її без розгляду або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом.

Відповідно до ч.1 ст.2 КАС України завданням адміністративного судочинства є захист прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб у сфері публічно-правових відносин від порушень з боку органів державної влади, органів місцевого самоврядування, їхніх посадових і службових осіб, інших суб'єктів при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень, шляхом справедливого, неупередженого та своєчасного розгляду адміністративних справ.

Згідно до п.1 ч.1 ст.17 КАС України компетенція адміністративних судів поширюється на спори фізичних чи юридичних осіб із суб'єктом владних повноважень щодо оскарження його рішень (нормативно-правових актів чи правових актів індивідуальної дії), дій чи бездіяльності.

Відповідно до п.1 ч.1 ст.18 КАС України місцевим загальним судам, як адміністративним судам підсудні адміністративні справи, у яких однією зі сторін є орган чи посадова особа місцевого самоврядування, крім тих, які підсудні окружним адміністративним судам.

Згідно ч. 1 ст.5 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" №280/97-ВР від 21.05.1997р. (далі - Закон № 280/97-ВР) система місцевого самоврядування включає: територіальну громаду; сільську, селищну, міську раду; сільського, селищного, міського голову; виконавчі органи сільської, селищної, міської ради; районні та обласні ради, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст; органи самоорганізації населення.

Частиною 1 ст.11 Закону № 280/97-ВР визначено, що виконавчими органами сільських, селищних, міських, районних у містах (у разі їх створення) рад є їх виконавчі комітети, відділи, управління та інші створювані радами виконавчі органи.

Великобугаївська сільська рада (код ЄДРПОУ 04359175; місцезнаходження: 08636, Київська обл., Васильківський район, село Велика Бугаївка, вулиця Шевченка, будинок 41) є органом місцевого самоврядування.

Згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань комунальне підприємство Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради знаходиться за адресою: 08636, Київська обл., Васильківський район, село Велика Бугаївка, вул. Шевченка, будинок 41, код ЄДРПОУ 35584261.

Філія комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради (код ЄДРПОУ 40970918, місцезнаходження: 65045, Одеська обл., місто Одеса, Приморський район, вулиця Тираспольська, будинок 5, офіс 3) є відокремленим підрозділом комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради.

Вказане підприємство входить до сфери управління Великобугаївської сільської ради, яка є органом місцевого самоврядування та згідно ст. 5 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", належить до системи органів місцевого самоврядування.

Відповідно до статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 4 листопада 1950 року (далі - Конвенція) кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Європейський суд з прав людини у справі "Zand v. Austria" від 12 жовтня 1978 року вказав, що словосполучення "встановлений аконом" поширюється не лише на правову основу самого існування "суду", але й на дотримання таким судом певних норм, які регулюють його діяльність. Поняття "суд, встановлений законом" у частині першій статті 6 Конвенції передбачає "усю організаційну структуру судів, включно з питаннями, що належать до юрисдикції певних категорій судів …". З огляду на це не вважається "судом, встановленим законом" орган, котрий, не маючи юрисдикції, судить осіб на підставі практики, яка не передбачена законом.

Згідно з п.6 ч.3 ст.108 КАС України, суддя встановивши, що справа не підсудна цьому адміністративному суду повертає її позивачеві.

З урахуванням зазначеного, вважаю необхідним повернути адміністративний позов.

Керуючись ст.ст. 2, 17, 18, 108 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради в особі філії комунального підприємства Комунально-реєстраційні послуги Великобугаївської сільської ради, третя особа публічне акціонерне товариство Перший Український Міжнародний Банк про скасування рішення про державну реєстрацію права власності, запису про право власності № 20212370 від 26.04.2017р., - повернути позивачу.

Роз'яснити позивачу, що з вказаним позовом він може звернутися до місцевого загального суду як адміністративного.

Копію ухвали разом із заявою та всіма додатками до неї повернути позивачу.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя: Г.П. Самойлюк

Дата ухвалення рішення03.07.2017
Оприлюднено03.07.2017
Номер документу67497643
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —815/3446/17

Ухвала від 03.07.2017

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні