Ухвала
від 31.05.2017 по справі 344/6999/17
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/6999/17

Провадження № 1-кс/344/1920/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2017 року м. Івано-Франківськ

Слідчий суддя Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчому з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС в Івано-Франківській області лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 яке погоджено з Прокурор у кримінальному провадженні -начальник відділу прокуратури Івано-Франківської області старший радник юстиції ОСОБА_4 , про проведення обшуку в рамках кримінального провадження № 32017090000000022 від 27.04.2017р.,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий звернувся з вказаним клопотанням, в обґрунтування якого покликався на те, що розпорядженням Богородчанської РДА №282 від 30.07.2012 ДП "Борогодчанинафтогаз" перетворено (реорганізовано) у ПАТ "Борогодчанинафтогаз". 11.09.2012 кількома фізичними особами, у тому числі керівником ПАТ "Борогодчанинафтогаз", засновано ТОВ "Богородчанинафта", яке з моменту створення не отримувало прибутків та не володіло будь-якими активами.

Разом з тим ТОВ "Богородчанинафта" спільно із ПАТ "Борогодчанинафтогаз" виступили засновниками створеного 08.10.2012 ТОВ "Богородчанинафтогаз" із статутним капіталом 614 660 грн.

При цьому ПАТ "Борогодчанинафтогаз" внесло як внесок спеціальні дозволи на користування надрами Богрівської, Дзвиняцької, Кітванської та Яблунька-Кричківської площ вартістю 307 330 грн., а ТОВ "Богородчанинафта" грошові кошти в сумі 307 330 грн.

Таким чином ТОВ "Борогодчанинафтогаз" отримало майно та майнові права, в тому числі спеціальні дозволи (ліцензії) ПАТ "Борогодчанинафтогаз", що повністю належало державі.

Після цього 24.12.2012 ТОВ "Богородчанинафта" ліквідовано унаслідок злиття з ТОВ "Борогодчанинафтогаз", а ПАТ "Борогодчанинафтогаз" 28.10.2013 за заявами повязаних із ТОВ "Борогодчанинафтогаз" підприємств визнано банкрутом та 28.04.2014 ліквідовано.

Таким чином службові особи ТОВ "Богородчанинафтогаз" та ПАТ "Борогодчанинафтогаз" заволоділи державним майном шляхом отримання його в приватну власність з використанням спеціально створеного ТОВ "Богородчанинафта", а надалі ПАТ "Борогодчанинафтогаз", яке було державним підприємством, довели до банкрутства, що завдало великої матеріальної шкоди.

З метою встановлення фактичного місцезнаходження ТОВ "Борогодчанинафтогаз" проведено огляд юридичної адреси останнього, що знаходиться в смт. Богородчани, вул. Б. Хмельницького, 15, за наслідками чого встановлено, що товариство за вказаною адресою не знаходиться, а податкову звітність подає із ІР-адреси, яка належить ПП "Калан" та яка підключена за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Ребета, 8Г, де й фактично знаходиться.

Згідно відомостей із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно нежитлові приміщення, які знаходяться у м. Івано-Франківську по вул. Ребета, 8Г, на праві власності належать ПП "Калан" (код ЄДРПОУ 30474477) та ТОВ "Крокус-Станіслав" (код ЄДРПОУ 38162070).

Слідчим зазначено, що в досудового слідства є достатні підстави вважати, що в нежитлових приміщеннях, що знаходяться за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Ребета, 8Г, знаходяться документи, предмети, речі, що мають доказове значення в кримінальному провадженні, зокрема, документи, які стосуються перетворення ДП "Борогодчанинафтогаз" у ПАТ "Борогодчанинафтогаз", створення ТОВ "Борогодчанинафта" та ТОВ "Борогодчанинафтогаз", діяльності ПАТ "Борогодчанинафтогаз", ТОВ "Борогодчанинафта" та ТОВ "Борогодчанинафтогаз" упродовж 2012-2014 років, ліквідації ТОВ "Борогодчанинафта", а також визнання банкрутом та ліквідації ПАТ "Борогодчанинафтогаз", а саме заяви (пропозиції, клопотання, звернення), подання, зобов`язання, висновки, плани, рішення (розпорядження) уповноважених суб`єктів (органів), установчі та реєстраційні документи, рішення суду, документи, згідно яких передавалося державне майно та майнові права, документи, складені за результатами оцінки майна, інвентаризації тощо.

Вищевказані документи мають важливе значення для досудового розслідування, оскільки містять на собі сліди злочину та нададуть можливість виявити та зафіксувати відомості про обставини вчиненого кримінального правопорушення.

Слідчий клопотання підтримав, покликаючись на викладені в ньому обставини, просив клопотання задоволити.

Заслухавши слідчого та дослідивши матеріали клопотання вважаю наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

У ч. 5 ст. 234 КПК України передбачено підстави, за наявності яких слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, зокрема якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З матеріалів клопотання вбачається, що на даний час з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення виникла необхідність в проведенні обшуку нежитлових приміщень, що знаходяться за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Ребета, 8Г.

Наведені обставини у своїй сукупності відповідно до ст.234 КПК України є достатніми підставами для проведення обшуку.

Отже, враховуючи вищенаведене, вважаю, що необхідність проведення такої слідчої дії, як обшук, відповідає завданням кримінального провадження, тому клопотання слід задоволити.

Керуючись ст.ст. 234, 235, 309 КПК України,

У Х В А Л И В:

Клопотання задоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку слідчими слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС в Івано-Франківській області нежитлових приміщень, що знаходяться за адресою м. Івано-Франківськ, вул. Ребета, 8Г, які на праві власності належать ПП "Калан" (код ЄДРПОУ 30474477) та ТОВ "Крокус-Станіслав" (код ЄДРПОУ 38162070), з метою виявлення та вилучення документів, предметів та речей, а саме документів, у тому числі електронних, що стосуються перетворення ДП "Борогодчанинафтогаз" у ПАТ "Борогодчанинафтогаз" (код ЄДРПОУ 20539924), створення ТОВ "Борогодчанинафта" (код ЄДРПОУ 38140888) та ТОВ "Борогодчанинафтогаз" (код ЄДРПОУ 38285759), діяльності ПАТ "Борогодчанинафтогаз", ТОВ "Борогодчанинафта" та ТОВ "Борогодчанинафтогаз" упродовж 2012-2014 років, ліквідації ТОВ "Борогодчанинафта", а також визнання банкрутом та ліквідації ПАТ "Борогодчанинафтогаз": заяв (пропозицій, клопотань, звернень), подань, зобов`язань, висновків, планів, рішень (розпоряджень) уповноважених суб`єктів (органів), установчих та реєстраційних документів, рішень суду, документів, згідно яких передавалося державне майно та майнові права, документів, складених за результатами оцінки майна, інвентаризації тощо.

Ухвала діє до 30 червня 2017 року включно та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення31.05.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67511407
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку в рамках кримінального провадження № 32017090000000022 від 27.04.2017р

Судовий реєстр по справі —344/6999/17

Ухвала від 31.05.2017

Кримінальне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Островський Л. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні