Ухвала
від 04.07.2017 по справі 905/1360/17
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

61022, м.Харків, пр. Науки, 5

У Х В А Л А

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ ПРО БАНКРУТСТВО

04.07.2017р. Справа № 905/1360/17

за заявою боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м. Маріуполь (код ЄДРПОУ 40167942)

про порушення справи про банкрутство на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ,

Суддя Тарапата С.С.

Представники сторін:

від боржника - ОСОБА_2 (за довіреністю).

Ухвалою господарського суду Донецької області від 21.06.17р. прийнято до розгляду заяву ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м. Маріуполь про порушення провадження у справі про банкрутство на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , підготовче засідання суду призначено на 04.07.17р.

Враховуючи додане до заяви клопотання боржника про покладання обов'язку ліквідатора на ОСОБА_3 у порядку ч.2 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , яке судом визнано обгрунтованим, суд, керуючись п. 11 ст. 65 ГПК України, при прийнятті заяви не здійснював заходи для автоматичного визначення кандидатури арбітражного керуючого.

03.07.17р. до господарського суду Донецької області від ліквідатора надійшло клопотання №29-06 від 29.06.17р. про розгляд заяви про порушення провадження у справі про банкрутство за наявними документами, які є достатніми для прийняття рішення по суті. До вказаного клопотання додано витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №52696141 від 29.06.17р.

04.07.17р. до господарського суду Донецької області надійшло клопотання за підписом представника боржника №29-06 від 29.06.17р., яке за своїм змістом відповідає клопотанню ліквідатору №29-06 від 29.06.17р., що надійшло до суду 03.07.17р.

Розглянувши у судовому засіданні 04.07.17р. заяву боржника та додані до неї документи, заслухавши представника боржника, суд встановив:

В силу ч.2 ст. 4 -1 ГПК України господарські суди розглядають справи про банкрутство у порядку провадження, передбаченому цим Кодексом з врахуванням особливостей, встановлених Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Згідно ч. 1 ст. 2 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч.1 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» якщо вартості майна боржника-юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Порядок ліквідації юридичної особи регламентовано ст.ст. 105, 110, 111 Цивільного кодексу України, ст.ст.17, 25 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (в редакції, чинній на момент прийняття загальними зборами учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м. Маріуполь рішення щодо припинення (ліквідації) товариства).

На підтвердження проведення досудової процедури ліквідації заявником надано:

- протокол №01/2017 від 30.03.17р. загальних зборів учасників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м.Маріуполь, на яких прийнято рішення про припинення діяльності товариства шляхом ліквідації та про призначення голови ліквідаційної комісії;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань станом на 26.05.17р., із зазначенням відомостей про перебування боржника в стані припинення за рішенням засновників та про визначений засновниками строк для заявлення кредиторами своїх вимог;

- перелік кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м.Маріуполь;

- статут ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м.Маріуполь;

- докази направлення повідомлення про припинення підприємницької діяльності на адресу податкового органу (заява форми №8-ОПП) та на адресу органів Пенсійного фонду України та фондів соціального страхування;

- проміжний ліквідаційний баланс боржника на 06.06.17р.;

- інвентаризаційний опис основних засобів станом на 28.04.17р. та акти інвентаризації №3, №4 та №5 від 28.04.17р.;

- протокол загальних зборів учасників «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м.Маріуполь №02/2017 від 07.06.17р., на яких прийнято рішення про затвердження проміжного ліквідаційного балансу та про звернення до господарського суду Донецької області із заявою про порушення справи про банкрутство;

- відомості про відсутність розрахункових рахунків та рахунків в цінних паперах;

- витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №52696141 від 26.06.17р.;

- та інші документи.

Дослідивши вказані документи, судом встановлено дотримання заявником порядку добровільної ліквідації юридичної особи, визначеної законодавством України, який передує зверненню до суду із заявою про порушення справи про банкрутство на підставі ч.1 ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

З наданих документів вбачається недостатність активів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м.Маріуполь, необхідних для погашення кредиторської заборгованості.

На загальних зборах 07.06.17р. учасниками ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю. «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м.Маріуполь прийнято рішення про звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство (протокол №02/2017 від 07.06.17р.).

Факти, які б свідчили про недостовірність наданих ліквідатором документів, судом не встановлені.

В судовому засіданні 04.07.17р. представник боржника звернулася з усним клопотанням про прийняття судом рішення про порушення провадження у справ про банкрутство і про визнання боржника банкрутом в даному судовому засіданні.

В силу ч.2 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого. Вирішення питання щодо визнання боржника банкрутом здійснюється в судовому засіданні, що проводиться не пізніше чотирнадцяти днів після порушення провадження у справі в загальному порядку, визначеному цим Законом.

Згідно ч.6 ст. 16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» за наслідками розгляду заяви про порушення справи про банкрутство та відзиву боржника господарський суд виносить ухвалу про: порушення провадження у справі про банкрутство; відмову у порушенні провадження у справі про банкрутство.

Стаття 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» , яка регламентує особливості застосування процедури банкрутства до боржника, що ліквідується власником, регулює спрощений порядок розгляду справ про банкрутство, оскільки положення вказаної статті не передбачають застосування процедур розпорядження майном боржника та санації.

Відповідно до ч.9 ст.16 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в ухвалі про порушення провадження у справі про банкрутство зазначається про порушення провадження у справі про банкрутство та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

З огляду на зазначене, суд встановив наявність підстав для порушення провадження у справі про банкрутство, передбачених ст.ст. 10, 16, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» та введення мораторію на задоволення вимог кредиторів.

Беручи до уваги достатність документів, необхідних як для проведення підготовчого засідання та порушення провадження у справі про банкрутство, так і для проведення засідання з розгляду питання щодо визнання боржника банкрутом, а також усне клопотання представника боржника, суд визнає за можливе розглянути питання про визнання боржника банкрутом в даному засіданні. За результатами розгляду даного питання судом винесена постанова від 04.07.17р.

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 1, 2, 10, 11, 16, 19, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції від 22.12.11р., ст.ст. 4 -1 , 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

У Х В А Л И В:

Порушити провадження у справі №905/1360/17 за заявою боржника - ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю «МОСТ БІЗНЕС ТРЕЙД» , м.Маріуполь (87515, Донецька обл., м.Маріуполь, пр.Миру (Леніна), буд.54/46; код ЄДРПОУ 40167942) про порушення провадження у справі про банкрутство на підставі ст.95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» .

Ввести мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Суддя С.С. Тарапата

2.

3.Призначити справу до розгляду в судовому засіданні на 04.07.17 о 10:15,

яке відбудеться у приміщенні господарського суду Донецької області каб.

Суддя С.С. Тарапата

Дата ухвалення рішення04.07.2017
Оприлюднено04.07.2017
Номер документу67529445
СудочинствоГосподарське
Сутьвідновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ,

Судовий реєстр по справі —905/1360/17

Ухвала від 11.10.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 15.09.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 17.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 03.08.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 04.07.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Постанова від 04.07.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

Ухвала від 21.06.2017

Господарське

Господарський суд Донецької області

С.С. Тарапата

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні