Ухвала
від 27.04.2017 по справі 757/22626/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/22626/17-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

27 квітня 2017 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням прокурора відділу Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про арешт майна,-

В С Т А Н О В И В :

Прокурор відділу Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на арешт майна, в обґрунтування якого зазначив наступне.

За змістом клопотання Департаментом з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні №42016000000001264 від 17.05.2016 за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України.

Встановлено, що в період 2012-2013 р.р. ОСОБА_5 , діючи за попередньою домовленістю з громадянами Російської Федерації ОСОБА_6 і ОСОБА_7 , які займають монопольне становище на російському ринку легального та тіньового обігу тютюнових виробів, придбали ТОВ «Торгова компанія «Мегаполіс-Україна», яке в травні 2016 року перейменовано в ТОВ «Тедіс Україна», стали кінцевими беніфіціарами цього підприємства та фактично стали керувати його діяльністю.

Так, встановлено одним із співзасновників Товариства з обмеженою відповідальністю «Тедіс Україна» є Лідертано Холдінгс ЛТД. В свою чергу ТОВ "Нова Інвестиційна Компанія "Альянс" є засновником Лідертано Холдінгс ЛТД. Засновником ТОВ "Нова Інвестиційна Компанія "Альянс" є ОСОБА_5 .

Також одним із співзасновників Товариства з обмеженою відповідальністю «Тедіс Україна» є Мегаполіс Юкрейн Інвестмент Лімітед, яка є власником частки в розмірі 92,37 відсотки у статутному капіталі ТОВ «Тедіс Україна». Whiteley Engineering Limited, компанія, яка зареєстрована і діє відповідно до законодавства Республіки Кіпр, реєстраційний номер 209210, зареєстрований офіс якої розташований за адресою: Agiou Pavlou 15 LEDRA HOUSE, Agios Andreas, PC 1105, Nicosia, Cyprus є акціонером Мегаполіс Юкрейн Інвестмент Лімітед власником 50,1 відсотка акцій. Кінцевими бенефіціарними власниками Whiteley є ОСОБА_7 і ОСОБА_6 .

Так, встановлено, реалізація придбаних у ТОВ «Тедіс Україна» (код ЄДРПОУ 30622532), ПП «Торгівля та Дистрибьюція» (код ЄДРПОУ 39270131) тютюнових виробів у вказаних місцях торгівлі здійснюється за готівкові кошти без застосування реєстраторів розрахункових операцій та відповідного обліку цих операцій у бухгалтерському обліку і податковій звітності, безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

Таким чином грошові кошти на рахунках зазначених підприємств, а саме: ТОВ "ТЕДІС УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 30622532), набуті кримінально противоправним шляхом.

У своїй діяльності вказані суб`єкти підприємницької діяльності використовує рахунок, відкритий в ПАТ "БАНК ВОСТОК" МФО 307123, а саме: № НОМЕР_1 ТОВ "ТЕДІС УКРАЇНА"

Таким чином, з метою забезпечення збереження речових доказів грошей, набутих кримінально противоправним шляхом, виникла необхідність на час досудового розслідування накласти арешт на грошові кошти, які знаходяться на рахунку ТОВ "ТЕДІС УКРАЇНА" (код ЄДРПОУ 30622532), відкритого в ПАТ "БАНК ВОСТОК" МФО 307123.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав і просив задовольнити

На підставі ч. 2 ст. 172 КПК України, клопотання слідчого розглядається без повідомлення підозрюваного, обвинуваченого, іншого власника майна, їх захисника, представника чи законного представника, оскільки це є необхідним з метою забезпечення арешту майна.

При вирішенні зазначеного клопотання слідчий суддя виходив із наступного:

Відповідно до ч. 3 ст. 170 КПК України арешт може бути накладено на нерухоме і рухоме майно, майнові права інтелектуальної власності, гроші у будь-якій валюті готівкою або у безготівковому вигляді, цінні папери, корпоративні права, які перебувають у власності у підозрюваного, обвинуваченого або осіб, які в силу закону несуть цивільну відповідальність за шкоду, завдану діяннями підозрюваного, обвинуваченого або неосудної особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, і перебувають у нього або в інших фізичних, або юридичних осіб, а також які перебувають у власності юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, з метою забезпечення збереження речових доказів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 107, 131, 132, 171173, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора відділу Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на грошові кошти та видаткові операції, цінні папери, які знаходяться на рахунку наступного підприємства:

Код ЄДРПОУ: 30622532; Назва власника рахунку: ТОВ "ТЕДІС УКРАЇНА"; № рахунку у банку: НОМЕР_1 , відкритого в ПАТ "БАНК ВОСТОК" МФО 307123, в частині видатку коштів, з можливістю зарахування на зазначені рахунки коштів, що надходять, повідомляючи правоохоронні органи усно та письмово про суму коштів, що знаходяться на цих рахунках, за першим запитом слідчого на час його надання.

Ухвала слідчого судді підлягає негайному виконанню.

Підозрюваний, його захисник, інший власник або володілець майна, які не були присутні при розгляді питання про арешт майна, мають право заявити клопотання про скасування арешту майна повністю або частково.

Ухвала про накладення арешту може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду м. Києва протягом 5 днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.04.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67534306
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —757/22626/17-к

Ухвала від 27.04.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні