Ухвала
від 18.05.2017 по справі 757/27533/17-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/27533/17-к

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 травня 2017 року Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю сторони кримінального провадження слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві провадження за клопотанням слідчого в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області юрист 1 класу ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016110000000200 від 06.04.2016 за фактом організації невстановленими особами із залученням працівників ГУ ДФС у Київській області схеми привласнення грошових коштів підприємств державного сектору економіки, шляхом проведення безтоварних операцій (постачання товару, надання послуг) від імені підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 212 та ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України

Досудовим розслідуванням встановлено, що що з вересня 2015 року по теперішній час на території м. Києва та Київської області діє організована злочинна група, яка спеціалізується на систематичному заволодінні державними коштами, чужим майном, а також надає незаконні послуги діючим підприємствам з мінімізації податкового навантаження та штучного формування податкового кредиту з ПДВ, з використанням реквізитів суб`єктів підприємницької діяльності, які мають ознаки фіктивності.

Згідно матеріалів провадження, до суб`єктів підприємницької діяльності, реквізити яких використовуються для надання послуг діючим підприємствам з мінімізації податкового навантаження та штучного формування податкового кредиту з ПДВ, належать: ТОВ «Ф-АРТ» (код ЄРДПОУ 36937340), ТОВ «БІЛ-ТОРГ» (код ЄРДПОУ 38952795), ТОВ «Арім» (код ЄРДПОУ 39194978) та ТОВ «Ексітос» (код ЄРДПОУ 36856801).

Вказані суб`єкти підприємницької діяльності зареєстровані за грошову винагороду на підставних осіб, які не мають відношення до їх діяльності. В подальшому члени вказаної організованої злочинної групи з використанням зазначених фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності створили фінансовий механізм розкрадання державних коштів та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах шляхом надання незаконних послуг по транзиту та «конвертації» безготівкових коштів у готівку за грошову винагороду у вигляді відсотків від обсягів «проконвертованих» коштів від суб`єктів господарювання різних форм власності, в тому числі державних підприємств і організацій.

Проведеними заходами встановлено, що вигодонабувачем, тобто підприємством, яке скористалось вказаними послугами з мінімізації податкового навантаження та штучного формування податкового кредиту з ПДВ являється ТОВ «Візит» (код ЄДРПОУ 22206848).

Таким чином, під час досудового розслідування даного кримінального провадження виникла необхідність у виявленні та фіксації відомостей про вчинення кримінального правопорушення, пов`язаного із можливим фіктивним підприємництвом та ухиленням від сплати податків вищевказаними суб`єктами господарювання, а також причетності до даних дій службових осіб ГУ ДФС у Київській області, відшуканні та вилученні бухгалтерських документів, звітних документів, печаток, що можуть підтвердити діяльність, що пов`язана з отриманням незаконних послуг діючим підприємствам з мінімізації податкового навантаження та штучного формування податкового кредиту з ПДВ, які можуть зберігатись за місцем проживання головного бухгалтера ТОВ «Візит» ОСОБА_4 .

Відповідно до наявних у матеріалах досудового розслідування даних головний бухгалтер ТОВ «Візит» (код ЄРДПОУ 22206848) ОСОБА_4 зареєстрована та проживає у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , яка згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належить їй на праві приватної власності, може зберігати вищевказані предмети та речі, за місцем свого проживання.

Заслухавши думку слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що першим слідчим відділом слідчого управління прокуратури Київської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42016110000000200 від 06.04.2016 за фактом організації невстановленими особами із залученням працівників ГУ ДФС у Київській області схеми привласнення грошових коштів підприємств державного сектору економіки, шляхом проведення безтоварних операцій (постачання товару, надання послуг) від імені підконтрольних підприємств з ознаками фіктивності, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 212 та ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 364 КК України.

У відповідності до положень ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукування знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Приймаючи до уваги обставини вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст. 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку за місцем проживання головний бухгалтер ТОВ «Візит» (код ЄРДПОУ 22206848) ОСОБА_4 зареєстрована та проживає у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , де можуть знаходитись речі і документи, вказані слідчим у клопотанні, а від так, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В :

Клопотання слідчого в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 , про надання дозволу на проведення обшуку,- задовольнити.

Надати дозвіл слідчому в ОВС першого слідчого відділу слідчого управління прокуратури Київської області ОСОБА_3 , заступнику начальника першого відділу управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих регіональної прокуратури прокуратури Київської області ОСОБА_5 , а також слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні №42016110000000200 дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_4 що за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення предметів і документів, що підтверджують факт фінансово-господарських взаємовідносин із підприємствами з ознаками фіктивності, а саме:

- договорів, специфікацій до них, податкових накладних, накладних, рахунків фактур, платіжних доручень, векселів, актів прийому-передачі товарно-матеріальних цінностей, листів, доручень, актів виконаних робіт, актів взаємозвірок, реєстрів виданих та отриманих податкових накладних, товарно - транспортних накладних, сертифікатів якості та інших документів, що підтверджують фінансово-господарську діяльність та реєстрацію/ перереєстрацію підприємств з ознаками фіктивності, які свідчать про протиправну діяльність, чорнових записів, «тіньової» бухгалтерії «конвертаційного центру» в паперовому вигляді та на магнітних носіях, переписки організаторів за допомогою електронної пошти, та іншими програмами для спілкування через мережу Інтернет (Skype, Viber та ін.), що містяться на комп`ютерах та магнітних носія, телефонах, які використовувалися для спілкування організаторами, комп`ютерної техніки та оргтехніки, яка використовувалася для підготовки документів по реєстрації та перереєстрації, фінансово господарської діяльності підприємств з ознаками фіктивності, в тому числі встановленої системи «Клієнт-банк» для користування рахунками фізичних та юридичних осіб, банківських карток фізичних осіб, цінних паперів, договорів оренди, договорів про банківське обслуговування, довіреності на отримання готівкових коштів в установах банків, документів, що посвідчують осіб, які брали участь у реєстрації суб`єктів господарювання, бланків з відбитками печаток та інших фінансово-господарських документів по підприємствах з ознаками фіктивності, а також, чорнові записи, блокноти, щоденники, комп`ютерна техніка, ноутбуки, накопичувачі флеш пам`яті, жорсткі диски, переносні носії інформації, засоби зв`язку (мобільні телефони, планшети тощо), на яких зберігаються дані про обставини вчинення злочину, які використовувались задля можливого вчинення кримінальних правопорушень, які можуть мати важливе доказове значення під час досудового розслідування стосовно наступних суб`єктів господарювання: ТОВ «Ф-АРТ» (код ЄРДПОУ 36937340), ТОВ «БІЛ-ТОРГ» (код ЄРДПОУ 38952795), ТОВ «Арім» (код ЄРДПОУ 39194978), ТОВ «Ексітос» (код ЄРДПОУ 36856801), ТОВ «ГРАНД МАРК» (код ЄДРПОУ 35942480), ТОВ «АЙСБЕРГ СІТІ» (код ЄДРПОУ 37485878), їх печаток;

- тендерну документацію на закупівлю робіт та послуг;

- транспортно-експедиційних документів вказаних суб`єктів господарювання;

- комп`ютерної техніки й електронних носіїв інформації, на яких зберігаються підроблені документи в електронному вигляді;

- листування (у тому числі засобами електронного зв`язку), яке стосується підготовки до вчинення кримінальних правопорушень, їх вчинення та прикриття злочинної діяльності;

- чорнових записів, розрахунків і схем щодо господарських відносин вказаних підприємств;

- засобів зв`язку, які використовувалися під час вчинення кримінальних правопорушень.

Визначити строк дії ухвали тривалістю 30 днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Перший примірник - в матеріали клопотання.

Другий примірник виданий слідчому ОСОБА_3

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення18.05.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67539308
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —757/27533/17-к

Ухвала від 18.05.2017

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Тарасюк К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні