Ухвала
від 20.06.2017 по справі 201/8769/17
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 201/8769/17

Провадження № 1-кс/201/5634/2017

УХВАЛА

20 червня 2017 року м. Дніпро

Слідчий суддя Жовтневого районного суду м.Дніпропетровська ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого в ОВС першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , погодженого з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, погодженим з прокурором, про дозвіл на проведення обшуку.

В обґрунтування заявленого клопотання слідчий посилався на те, що 07 квітня 2017 р. першим слідчим відділом прокуратури області розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 КК України відомості про яке внесено до ЄРДР за № 42017040000000383 відносно окремих посадових осіб КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» ДМР які вимагають від співробітників ТОВ «Март плюс» передати неправомірну винагороду у сумі 111 тис. грн. за укладання договорів, пов`язаних з використанням об`єктів благоустрою м. Дніпро під видом оплати консультативних послуг, що нібито надаються вказаним комунальним підприємством, що не відповідає дійсності.

20.04.2017 першим слідчим відділом прокуратури області розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 КК України про зловживання службовим становищем посадовими особами КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» ДМР під час прийняття рішень про укладання договорів щодо використання суб`єктами господарювання :ТОВ «Март Плюс», ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 об`єктів благоустрою міста не за їх цільовим призначенням.

Вказані кримінальні провадження об`єднані в одне кримінальне провадження, досудовим розслідуванням у якому встановлено, що відповідно до рішення ДМР від 29.05.2013 №39/35 «Про затвердження Порядку передачі об`єктів благоустрою м. Дніпро в тимчасове використання не за цільовим призначенням при реалізації потреб для об`єктів сфери споживчого ринку та сфери послуг», КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» ДМР надано право укладати відповідні договори з юридичними та фізичними особами використання об`єктів благоустрою міста Дніпро не за їх цільовим призначенням. Вказаним рішенням встановлюється чітка процедура за якою обчислюється розмір плати за тимчасове використання об`єктів благоустрою м. Дніпро не за їх цільовим призначенням. Разом із цим, затверджено порядок передачі об`єктів у тимчасове використання не за цільовим призначенням, п. 6.5 якого встановлено розмір плати, яка обчислюється за відповідною формулою. Стягнення інших платежів за дані послуги не передбачено. Згідно з даним рішенням, при укладанні вищевказаного договору, не передбачено проведення будь-яких аукціонів.

Разом із тим посадові особи КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» ДМР, зловживаючи своїм службовим становищем, в порушення встановленого порядку, затвердженого рішенням ДМР від 29.05.2013 за № 39/35, з метою отримання неправомірної вигоди для себе та очолюваного ними підприємства у сумі понад 111 тис грн. у продовж березня 2017 року провели аукціони з реалізації права на розміщення об`єктів господарювання з метою незаконного збільшення розміру плати за право використання об`єктів благоустрою. В подальшому, з переможцями аукціонів укладались договори про надання послуг щодо консультування з питання комерційної діяльності.

Фактично послуги з консультування комунальним підприємством не надаються, а отримані у такий спосіб грошові кошти з рахунків КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» ДМР через укладання фіктивних договорів з компаніями ТОВ «Гінекей» ЄДРПОУ № 40876698 та ТОВ «Мелант Про» ЄДРПОУ № 40868252, ТОК ПК «Сервіс Продакт» ЄДРПОУ № 39820427, привласнюються посадовими особами комунального підприємства.

Без оплати вищезазначених договорів на надання послуг з консультування з питань комерційної діяльності посадові особи КП відмовляють ТОВ «Март Плюс», ФОП ОСОБА_4 та ФОП ОСОБА_5 в укладанні договорів про тимчасове використання об`єктів благоустрою міста, чим перешкоджають їм у здійсненні їхньої господарської діяльності

На даний час виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем проживання директора ТОВ «Гінекей» ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає у АДРЕСА_1 з метою встановлення та вилучення речей, документів діяльності очолюваного ним підприємства, що підтверджують його причетність до вказаних злочинів, оскільки є достовірні підстави вважати, що вони знаходяться за місцем проживання ОСОБА_6 .

На підставі викладеного, слідчий для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, просив суд надати дозвіл на проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає у АДРЕСА_1 .

Вивчивши матеріали вказаного кримінального провадження № 42017040000000383, вважаю клопотання слідчого обґрунтованим, та таким, що підлягає задоволенню, оскільки дані викладені у матеріалах кримінального провадження, дають підстави для висновку, що з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення цього кримінального правопорушення, проведення зазначених слідчих дій є необхідним.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись ст.ст. 110, 234, 236, 309 КПК України,

УХВАЛИВ:

Дозволити слідчому в ОВС першого СВ СУ прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_2 , прокурору відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 проведення обшуку за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає у АДРЕСА_1 з метою вилучення оригіналів всіх наявних документів (угод, актів, рахунків, листування, додатків до них, бухгалтерських документів, тощо) щодо господарської діяльності, проведенні аукціонів, торгів, між КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» ДМР та ТОВ «Гінекей» ЄДРПОУ № 40876698 та ТОВ «Мелант Про» ЄДРПОУ № 40868252, ТОК ПК «Сервіс Продакт» ЄДРПОУ № 39820427, ТОВ «Март плюс», ФОП ОСОБА_4 , ФОП ОСОБА_5 та іншими суб`єктами господарювання, пов`язаними з використанням об`єктів благоустрою м. Дніпро не за їх цільовим призначенням, проведенням демонтажних робіт, (інших видів діяльності, наданні послуг, відповідно до статуту підприємства) у період 2015-2017 р.

- завірених копій документів пов`язаних з призначенням на посади, посадові інструкції, особові справи, відомості щодо обліку робочого часу, штатних розкладів з зазначенням повних анкетних даних працівників та їх посад, нарахуванням заробітних плат та отриманні премій, позик, працівниками Управління торгівлі Департаменту економіки, фінансів та міського бюджету ДМР та КП «Управління з організації контролю у сфері благоустрою та розміщення зовнішньої реклами» ДМР

- комп`ютерної техніки, матеріальних носіїв інформації, флеш накопичувачів, мобільних телефонів та сім карт, чорнових записів, на яких можуть зберігатись відомості щодо вчиненого злочину

- грошових коштів та інших матеріальних цінностей здобутих злочинним шляхом які мають доказове значення та необхідні як докази у даному кримінальному провадженні.

Доручити проведення обшуку членам слідчої групи, прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42017040000000383, а також оперативним працівникам відповідного підрозділу за дорученням слідчого, прокурора у порядку ст. ст. 36, 40, 41 КПК України.

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає і заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення20.06.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67540966
СудочинствоКримінальне
Сутьдозвіл на проведення обшуку

Судовий реєстр по справі —201/8769/17

Ухвала від 20.06.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні