Ухвала
від 06.07.2017 по справі 346/1164/17
КОЛОМИЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 346/1164/17

Провадження № 2-зз/346/11/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 липня 2017 р. м. Коломия Коломийський міськрайонний суд Івано - Франківської області

у складі головуючої судді Беркещук Б.Б.,

секретаря Матушевської Г.Д.,

представника заявника ОСОБА_1

представника відповідачів ОСОБА_2

представника відповідача ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Коломиї заяву ОСОБА_4 про скасування заходів забезпечення позову по справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінанс ОСОБА_5" до ОСОБА_4, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 про солідарне стягнення заборгованості та звернення стягнення на предмет іпотеки,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_4 подала до суду клопотання про скасування заходів забезпечення позову Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінанс ОСОБА_5" про солідарне стягнення заборгованості та звернення стягнення на предмет іпотеки, мотивуючи його тим, що вжиті заходи забезпечення позову є неспівмірними із заявленими вимогами. Крім того, на даний час власником приватного підприємства "Панорама Прикарпаття" є ОСОБА_10, який не є стороною в справі про стягнення заборгованості та звернення стягнення на предмет іпотеки і накладена заборона порушує його права, як власника. Просить скасувати усі заходи забезпечення по справі.

Представник заявника в судовому засіданні клопотання підтримав та просить скасувати зходи забезпечення позову, вказані в ухвалі суду від 28.03.2017 року.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінанс ОСОБА_5" в судове засідання не з явився, належним чином повідомлявся про час та місце розгляду справи.

Представник відповідачів ОСОБА_2 в судовому засіданні проти скасування заходів забезпечення позову не заперечив.

Представник відповідача ОСОБА_3 в судовому засіданні заперечив проти скасування заходів забезпечення позову, посилаючись на те, що згідно позовних вимог Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінанс ОСОБА_5" передбачено солідарну відповідальність відповідачів, а ОСОБА_4 своїми діями бажає перекласти всі обов"язки по кредитному договору на ОСОБА_9. Теперішній власник приватного підприємства "Панорама Прикарпаття" ОСОБА_10 є чоловіком ОСОБА_4, а тому остання фактично залишилась власником вказаного підприємства.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши матеріали справи, суд прийшов до наступних висновків.

Згідно ст.154 ЦПК України заходи забезпечення позову можуть бути скасовані судом, який розглядає справу і питання про скасування заходів забезпечення позову вирішується в судовому засіданні з повідомленням осіб, які беруть участь у справі.

Судом встановлено, що 09 березня 2017 року Товариство з обмеженою відповідальністю "Фінанс ОСОБА_5" в особі представника звернувся до суду із позовною заявою до ОСОБА_4, ОСОБА_6, ОСОБА_7, ОСОБА_8, ОСОБА_9 про солідарне стягнення заборгованості та звернення

стягнення на предмет іпотеки.

Ухвалою Коломийського міськрайонного суду від 28 березня 2017 року за заявою представника Товариства з обмеженою відповідальністю "Фінанс ОСОБА_5" в рахунок забезпечення позову було :

- заборонено до закінчення розгляду справи по суті державним реєстраторам будь-яких органів (місцевого самоврядування, виконавчих комітетів, місцевих державних адміністрацій, акредитованих підприємств, Міністерства юстиції України), а також нотаріусам та особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, які маютьвідповідні повноваження щодо внесення будь-яких відомостей та/або змін з будь-яких питань до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, проводити реєстраційні дії відносно приватного підприємства "Панорама Прикарпаття", юридична адреса : м. Коломия, вул. Пекрська, 6/8, Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 33278774) щодо зміни відомостей про власника частки у розмірі 100% статутного капіталу приватного підприємства "Панорама Прикарпаття", що належить ОСОБА_4, ідентифікаційний номер : НОМЕР_1, жительці м. Коломия, вул. Мазепи, 204, Івано-Франківської області, в тому числі щодо виключення останньої зі складу власників приватного підприємства "Панорама Прикарпаття";

- заборонено приватному підприємству "Панорама Прикарпаття", юридична адреса : м. Коломия, вул. Пекрська, 6/8, Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 33278774), його уповноваженим особам та/або представникам за довіреністю вчиняти будь-які дії щодо розпорядження нерухомим майном, а саме: їдальнею № 40, загальною площею 745,1 кв.м., що знаходиться в м. Івано-Франківськ, вул. Є.Коновальця (вул. Дадугіна), буд. 86;

- накладено арешт на нерухоме майно, яке належить на праві власності приватному підприємству "Панорама Прикарпаття", юридична адреса : м. Коломия, вул. Пекрська, 6/8, Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 33278774), а саме : їдальню № 40, загальною площею 745,1 кв.м., що знаходиться в м. Івано-Франківськ, вул. Є.Коновальця (вул. Дадугіна), буд. 86, до набрання законної сили рішенням у даній справі;

Як вбачається з ОСОБА_3 з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань з 27 лютого 2017 року власником приватного підприємства "Панорама Прикарпаття" є ОСОБА_10.

З врахуванням вищенаведеного суд вважає, що оскільки власником приватного підприємства "Панорама Прикарпаття" є ОСОБА_10 тобто особа, яка не є стороною по справі про про стягнення заборгованості та звернення стягнення на предмет іпотеки, тому заява ОСОБА_4 про скасування заходів забезпечення позову, підлягає до задоволення.

Що стосується заперечень представника відповідача ОСОБА_3, то суд їх до уваги не приймає так як такі недоведені в судовому засіданні та спростовуються вищенаведеним.

На підставі наведеного та керуючись ст. 154 ЦПК України,-

У Х В А Л И В :

Скасувати заходи забезпечення позову вжиті згідно ухвали Коломийського міськрайонного суду від 28 березня 2017 року, а саме :

- заборону до закінчення розгляду справи по суті державним реєстраторам будь-яких органів (місцевого самоврядування, виконавчих комітетів, місцевих державних адміністрацій, акредитованих підприємств, Міністерства юстиції України), а також нотаріусам та особам, уповноваженим на виконання функцій державних реєстраторів, які маютьвідповідні повноваження щодо внесення будь-яких відомостей та/або змін з будь-яких питань до ЄДР юридичних осіб, фізичних осіб та громадських формувань, проводити реєстраційні дії відносно приватного підприємства "Панорама Прикарпаття", юридична адреса : м. Коломия, вул. Пекрська, 6/8, Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 33278774) щодо зміни відомостей про власника частки у розмірі 100% статутного капіталу приватного підприємства "панорама Прикарпаття", що належить ОСОБА_4, ідентифікаційний номер : НОМЕР_1, жительці м. Коломия, вул. Мазепи, 204, Івано-Франківської області, в тому числі щодо виключення останньої зі складу власників приватного підприємства "Панорама Прикарпаття";

- заборону приватному підприємству "Панорама Прикарпаття", юридична адреса : м. Коломия, вул. Пекрська, 6/8, Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 33278774), його уповноваженим особам та/або представникам за довіреністю вчиняти будь-які дії щодо розпорядження нерухомим майном, а саме: їдальнею № 40, загальною площею 745,1 кв.м., що знаходиться в м. Івано-Франківськ, вул. Є.Коновальця (вул. Дадугіна), буд. 86;

- арешт на нерухоме майно, яке належить на праві власності приватному підприємству "Панорама Прикарпаття", юридична адреса : м. Коломия, вул. Пекрська, 6/8, Івано-Франківської області (код ЄДРПОУ 33278774), а саме : їдальню № 40, загальною площею 745,1 кв.м., що знаходиться в м. Івано-Франківськ, вул. Є.Коновальця (вул. Дадугіна), буд. 86, до набрання законної сили рішенням у даній справі.

Ухвала підлягає до негайного виконання.

Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом пяти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом пяти днів з дня отримання копії ухвали.

Суддя Беркещук Б. Б.

Дата ухвалення рішення06.07.2017
Оприлюднено11.07.2017
Номер документу67589955
СудочинствоЦивільне
Сутьсолідарне стягнення заборгованості та звернення стягнення на предмет іпотеки

Судовий реєстр по справі —346/1164/17

Ухвала від 03.03.2022

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Постанова від 25.01.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Постанова від 25.01.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 24.01.2022

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Девляшевський В. А.

Ухвала від 30.11.2021

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Горейко М. Д.

Ухвала від 12.11.2021

Цивільне

Івано-Франківський апеляційний суд

Горейко М. Д.

Рішення від 11.10.2021

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

П'ятковський В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні