Постанова
від 29.05.2007 по справі 13/197-ап-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

13/197-АП-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

73000, м.Херсон, вул. Горького, 18


П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М      У К Р А Ї Н И

"29" травня 2007 р.                                                           Справа № 13/197-АП-07

Господарський суд Херсонської області у складі судді  Закуріна М. К. при секретарі Фінаровій О.Л., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу              

за позовом Прокурора Чаплинського району Херсонської області в інтересах держави в особі

позивача - Чаплинської міжрайонної державної податкової інспекції

до Колективного  сільськогосподарського  підприємства "Іллінка"  

за участю представників:

прокуратури –Мяснікова К.К. (прокурора відділу прокуратури Херсонської області),

позивача –Величко М.М. (завідуючої юридичним сектором),   

відповідача –Шевченко І.А. (представника за дорученням),

про стягнення з відповідача, з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог, податкової заборгованості  в розмірі 5726,78 грн,

                                             в с т а н о в и в:

Відповідно до позовної заяви вимоги ґрунтуються на факті несплати відповідачем зазначеної суми податкової заборгованості станом на час розгляду справи.

Відповідачем зазначені вимоги визнаються в повному обсязі.

Згідно до положень статті 6 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до початку діяльності окружного адміністративного суду адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішуються відповідним господарським судом за правилами Кодексу адміністративного судочинства України.

З матеріалів справи слідує, що відповідач перебуває на обліку у відповідача в якості платника податків, в тому числі і земельного податку з 5 січня 2006 року.

Під час господарської діяльності відповідач станом на 1 квітня 2007 року має податкову заборгованість по сплаті податку на землю в сумі 5726,78 грн, а саме 5587,81 грн недоїмки та 138,97 грн нарахованої пені, що підтверджується актом перевірки № 68/15-3386/672 від 14 березня 2007 року..

За змістом підпункту 5.3.1. пункту 5.3. статті 5 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку  для подання податкової декларації.

З метою стягнення названого податкового зобов'язання позивачем на адресу відповідача були направлені перша та друга податкові вимоги відповідно № 1/83  від 4 вересня та № 2/103 від 1 листопада 2006 року, проте вони залишилися без реагування з його боку.

У зв'язку з наявністю податкової заборгованості позивачем відповідно до статті 16 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” нарахована пеня у вказаній вище сумі.

Згідно до частини 3 пункту 1 статті 9 Закону України „Про систему оподаткування” платник податків зобов'язаний сплачувати належні суми податків та зборів (обов'язкових платежів) у встановлені законом строки, а згідно до положень статті 1 Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” податковим боргом визнається податкове зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій), самостійно узгоджене платником податків або узгоджене в адміністративному чи судовому порядку, але не сплачене у встановлений строк, а також пеня, нарахована на суму такого податкового зобов'язання. За змістом підпункту 3.1.1. пункту 3.1. статті 3 цього ж Закону активи платника податків можуть бути примусово стягнені в рахунок погашення його податкового боргу виключно за рішенням суду.

Приймаючи до уваги викладені обставини, а також враховуючи, що  відповідачем заборгованість не сплачена, позовні вимоги підлягають задоволенню в повному обсязі.

На підставі  зазначених правових норм і керуючись статтями 158-163, пунктом 3 Прикінцевих та Перехідних положень КАС України,

                                                               п о с т а н о в и в :

                                                                                                                                  

1.Позовні вимоги  задовольнити.

2.Стягнути з Колективного сільськогосподарського підприємства „Іллінка” (розташованого за адресою: Херсонська область, Чаплинський  район, смт. Асканія-Нова, вул. Степова, буд. 5; розрахунковий рахунок 26002060100929 в Херсонській філії ЗАТ КБ „ПриватБанк”, МФО 352479, код 33861672) на користь державного бюджету (рахунок 33218811700301, МФО 852010, ОКПО 24103696  Банк УДК м. Херсон, код платежу 13050100, одержувач селищна рада смт. Асканія-Нова) –5587,81 грн недоїмки з податку на землю та 138,97 грн пені.

3.Роз'яснити сторонам, що дана постанова набирає законної сили  після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не буде подано. Якщо буде подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не буде подана у строк, встановлений цим Кодексом, постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі  подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи. Заява про апеляційне оскарження постанови суду подається протягом десяти днів з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до статті 160 КАС України - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження, якщо скарга подається у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.          

             

                                                Дата підпису постанови –31 травня 2007 року.

                              Суддя                                                                  М.К. Закурін

СудГосподарський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення29.05.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу676265
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —13/197-ап-07

Постанова від 29.05.2007

Господарське

Господарський суд Херсонської області

Закурін М.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні