Ухвала
від 06.07.2017 по справі 372/1981/17
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/1981/17

У Х В А Л А

іменем України

06 липня 2017 року Слідчий суддя Обухівського районного суду Київської області ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю слідчого СВ Обухівського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3

розглянувши у залі судових засідань Обухівського районного суду Київської області клопотання слідчого СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

Слідчий СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області звернувся до суду із клопотанням про обшук у кримінальному провадженні № 42017111200000233, яке погоджено прокурором Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області.

На обґрунтування клопотання слідчий зазначив, що кримінальне провадження внесене 08.05.2017 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 275 КК України.

Слідчий посилається на те, що 04 травня 2017 року до Обухівського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області надійшло звернення голови Обухівської районної державної адміністрації Київської області ОСОБА_4 про те, що на даний час на території Обухівського району Київської області розташована велика кількість газових заправних станцій, які є потенційно небезпечними об`єктами. Крім того, в період з 2014 року по теперішній час відділом містобудування та архітектури Обухівської РДА Київської області, який уповноважений на надання містобудівних умов та обмежень на розміщення газових заправних станцій дозвільні документи на розміщення таких об`єктів не видавалися, що свідчить про можливі порушення під час будівництва правил, що стосується безпечної експлуатації такого виду споруд на території Обухівського району Київської області.

08 травня 2017 року відомості про вчинення даного кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42017111200000233, відомості про яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 08 травня 2017 року, за ознаками кримінального правопорушення - злочину, передбаченого ч. 1 ст. 275 КК України та розпочато розслідування за фактом порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов`язана дотримувати таких правил, якщо це створило загрозу загибелі людей чи настання інших тяжких наслідків.

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території Обухівського району Київської області розташовані газові заправні станції, що є потенційно небезпечними об`єктами, однак до відділу містобудування та архітектури Обухівської РДА Київської області, який уповноважений на надання містобудівних умов та обмежень на розміщення газових заправних станцій жодна особа не зверталася, що свідчить про незаконність розміщення таких об`єктів.

Крім того, встановлено, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Нікатрансгаз» здійснює роздрібну торгівлю паливом на автозаправній станції, розташованій за адресою : Київська область, місто Обухів, вулиця Чумацький Шлях, будинок 37, без відповідних документів, зокрема схеми організації дорожнього руху та розміщення технічних засобів організації дорожнього руху, які на даний час знаходяться на стадії виготовлення.

Згідно із поясненням заступника директора Товариство з обмеженою відповідальністю «Нікатрансгаз» - ОСОБА_5 останній повідомив, що дійсно схема організації дорожнього руху та розміщення технічних засобів організації дорожнього руху на даний час відсутні та знаходяться на стадії виготовлення.

Відповідно до вимоги від 30 травня 2017 року за № 41 Товариство з обмеженою відповідальністю «Нікатрансгаз» з метою належної організації дорожнього руху та розміщення технічних засобів організації дорожнього руху на території АЗС, що за адресою : Київська область, місто Обухів, вулиця Чумацький Шлях, будинок 37, зобов`язано надати схему організації дорожнього руху, узгоджену з відповідним підрозділами Національної поліції України.

Згідно із приписом від 31 травня 2017 року за № 42 заступника директора Товариство з обмеженою відповідальністю «Нікатрансгаз» - ОСОБА_5 зобов`язано розробити схему організації дорожнього руху та узгодити її з відповідним підрозділами Національної поліції України, а також облаштувати АЗГС «Нікатрансгаз», що за адресою : Київська область, місто Обухів, вулиця Чумацький Шлях, будинок 37, технічними засобами організації дорожнього руху.

Крім того, 31 травня 2017 року винесено постанову про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі серії БР № 311448, відповідно до якої на заступника директора Товариство з обмеженою відповідальністю «Нікатрансгаз» - ОСОБА_5 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 140 КУпАП.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, щодо об`єкта нерухомого майна за № 90883699 від 30 червня 2017 року, на праві приватної власності власником будинку АДРЕСА_1 , на земельній ділянці з кадастровим номером 3223110100:01:097:0005, є Товариство з обмеженою відповідальністю «Жовтневий сад», код ЄДРПОУ 38735425.

Згідно із статтею 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення, а також беручи до уваги те, що іншим чином неможливо отримати інформацію, що цікавить досудове розслідування, а саме про протиправну діяльність пов`язану із порушення під час проектування чи будівництва правил, що стосуються безпечної експлуатації будівель і споруд, особою, яка зобов`язана дотримувати таких правил та приймаючи до уваги наявність інформації про те, що за адресою : АДРЕСА_1 , містяться докази вчинення вищевказаного злочину, а в інший спосіб перевірити дану інформацію неможливо.

Заслухавши слідчого, який підтримав внесене клопотання, вважаю клопотання таким, що не підлягає задоволенню зважаючи на наступне.

Згідно ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Згідно ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вважаю, що клопотання слідчого не відповідає вимогам ч. 3 ст.234 КПК України, оскільки в ньому не містяться відомості про підстави для огляду, про речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Згідно ч.5 ст.234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що:

1) було вчинено кримінальне правопорушення;

2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування;

3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Вважаю, що внесене слідчим клопотання не відповідає вимогам закону, оскільки не містить достатніх відомостей для надання дозволу в порядку ст.ст. 234-235 КПК України.

Оскільки недоліки клопотання унеможливлюють висновок про наявність передбачених ст. 234 КПК України підстав для надання дозволу на обшук іншого володіння особи, вважаю відповідні підстави недоведеними.

За таких обставин, в задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись ст.ст. 233, 234, 309, 369-372, 532 КПК України, слідчий суддя,

У Х В А Л И В:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Обухівського відділу поліції ГУ НП в Київській області про дозвіл на проведення обшуку у кримінальному провадженні № 42017111200000233 відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення, оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.07.2017
Оприлюднено06.03.2023
Номер документу67637880
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —372/1981/17

Ухвала від 26.09.2018

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 06.07.2017

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 06.07.2017

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 06.07.2017

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

Ухвала від 06.07.2017

Кримінальне

Обухівський районний суд Київської області

Кравченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні