Постанова
від 11.07.2017 по справі 518/436/17
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

11.07.2017 Справа №: 518/436/17

Провадженя № 3-в/518/20/2017

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11.07.2017 року суддя Ширяївського районного суду Одеської області Палій С.А., при секретарі Чумаченко І.Л., за участю представника Ширяївського РВ пробації ОСОБА_1, розглянувши подання інспектора Ширяївського РВ пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України про заміну виду адміністративного стягнення громадянину:

ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, не працюючому, проживаючому за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, за вчинення правопорушення, передбаченого ст.173-2 ч. 2 КУпАП, -

ВСТАНОВИВ:

26.04.2017 року Ширяївським районним судом Одеської області була винесена постанова про притягнення ОСОБА_2 до адміністративної відповідальності за ст. 173-2 ч. 2 (вчинення насильства в сім'ї, тобто умисне вчинення будь-яких дій фізичного, психологічного чи економічного характеру) та накладено адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт строком на 40 (сорок) годин.

Правопорушник в судовому засіданні факт вчинення правопорушення визнав та був повідомлений про вид стягнення за вчинене правопорушення.

13.06.2017 року до Ширяївського районного суду Одеської області надійшло подання інспектора Ширяївського РВ пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України про заміну адміністративного стягнення, з якого вбачається, що після накладення адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт, правопорушник відпрацював 12 годин громадських робіт та в подальшому став ухилятися від відбування адміністративного стягнення - на роботу не з'являвся, за вимогами до Ширяївського РВ пробації також не з'являвся без поважних причин, що унеможливлює виконання постанови суду.

Представник Ширяївського РВ пробації підтримала подання та просила суд його задовольнити.

Правопорушниця в судове засідання не з'явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином а.с. 18, про причини неявки суду не повідомив.

Відповідно до ст. 321-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення у разі ухилення порушника від відбування громадських робіт постановою суду (судді) за поданням органу центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань, невідбутий строк громадських робіт може бути замінено штрафом або адміністративним арештом.

Заміна громадських робіт арештом застосовується за умови, що санкція статті, за якою на порушника накладено адміністративне стягнення, не передбачає можливості застосування штрафу. Строк арешту визначається із розрахунку, що одна доба арешту дорівнює п'яти годинам невідбутих громадських робіт, але не може перевищувати п'ятнадцять діб.

Враховуючи вищевикладене, суд доходить висновку про необхідність заміни невідбутого строку громадських робіт адміністративним арештом.

Керуючись ст. 283, 321-4 Кодексу України про адміністративні правопорушення, суд,

ПОСТАНОВИВ:

Подання інспектора Ширяївського РВ пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України про заміну виду адміністративного стягнення - задовольнити.

Замінити - ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, не працюючому, проживаючому за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2, призначений постановою Ширяївського районного суду Одеської області від 26.04.2017 року вид адміністративного стягнення за ст. 173-2 ч. 2 КУпАП у вигляді громадських робіт строком 40 (сорок) годин - на адміністративне стягнення у вигляді адміністративного арешту строком на 5 (п'ять) діб.

Копію постанови направити до Ширяївського ВП Роздільнянського ВП ГУНП в Одеській області - до виконання.

Копію постанови направити до Ширяївського РВ пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України - до відома.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку через суд першої інстанції протягом 10-ти днів з дня її винесення шляхом подання апеляційної скарги або протесту прокурора.

Суддя:


СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення11.07.2017
Оприлюднено11.07.2017
Номер документу67649653
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —518/436/17

Постанова від 11.07.2017

Адмінправопорушення

Ширяївський районний суд Одеської області

Палій С. А.

Постанова від 26.04.2017

Адмінправопорушення

Ширяївський районний суд Одеської області

Палій С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні