Ухвала
від 10.07.2017 по справі 552/4272/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Київський районний суд м. Полтави

Справа № 552/4272/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 липня 2017 року слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання начальника відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження № 42017170000000044 від 01.02.2017 року, -

В С Т А Н О В И В:

Начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку приміщень за адресою: АДРЕСА_1 , що належать Кременчуцькій міській раді Полтавської області.

Посилався на знаходження в провадженні слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області кримінального провадження за № 42017170000000044 від 01.02.2017 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

Вказував, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 42017170000000044 здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області.

Зокрема у ході досудового слідства встановлено, що ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_3 ), ОСОБА_8 (і.п.н. НОМЕР_4 ), ОСОБА_9 (і.п.н. НОМЕР_5 ), ОСОБА_10 (і.п.н. НОМЕР_6 ), будучи службовими особами, засновниками та представниками ТОВ «Велс» (код ЄДРПОУ 30131912) та ТОВ «Велс Україна» (код ЄДРПОУ 33584597), використовуючи родинні та дружні зв`язки, шляхом внесення недостовірних відомостей до первинних бухгалтерських та податкових документів щодо виробництва та реалізації товарно-матеріальних цінностей, сприяли ухиленню від сплати податків зазначених підприємств, що призвело до ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

Відповідно до рапорту старшого оперуповноваженого з ОВС ОУ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_11 від 27.06.2017 встановлено, що ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_3 ), ОСОБА_8 (і.п.н. НОМЕР_4 ), ОСОБА_9 (і.п.н. НОМЕР_5 ), ОСОБА_10 (і.п.н. НОМЕР_6 ) будучи службовими особами, засновниками та представниками ТОВ «Велс» (код ЄДРПОУ 30131912), ТОВ «Велс Україна» (код ЄДРПОУ 33584597) та здійснюючи свою діяльність як фізичні особи підприємці платники єдиного податку ІІ групи, використовують не обліковані в податкових органах банківські рахунки, без відображення фактичних обсягів реалізації у податковій звітності, в результаті чого перевищено граничні обсяги валового доходу суб`єкта - платника єдиного податку та занижено податок на доходи фізичних осіб у особливо великих розмірах.

Також встановлено, що дані особи, з метою ухилення від сплати податків та розподілення прибутків, зареєстрували за винагороду у якості фізичних осіб підприємців ФОП ОСОБА_12 (і.п.н НОМЕР_7 ) та ФОП ОСОБА_13 (і.н.п. НОМЕР_8 ), на розрахункові рахунки яких надходять кошти від терміналів встановлених у фірмових магазинах «VELS».

Крім того встановлено, що в Полтавській області знаходиться магазин «VELS» за адресою: м.Кременчук, вул.Соборна, 21.

У зв`язку з вищевикладеним на даний час виникла необхідність у вилученні оригіналів, а у разі їх відсутності копій фінансово-господарських та бухгалтерських документів, у т.ч. договорів та додатків до них, додаткових угод та додатків до них, документів, що стосуються проведення конкурсних торгів, тендерної документації, технічної документації, специфікацій, сертифікатів, рахунків, рахунків-фактур, накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних; актів, у т.ч. приймання-здачі виконаних робіт (послуг), актів звірки; довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, декларацій, у т.ч. вантажно-митних, платіжних доручень, касових ордерів та платіжних квитанцій до них, документів бухгалтерського обліку, головних книг, журналів-ордерів, оборотно-сальдових відомостей, відомостей по бухгалтерським рахункам, виписок по рахункам в установах банків, реєстрів бухгалтерського обліку, карток складського обліку, журналів складського обліку, журналів виїзду та в`їзду автотранспорту, складських книг, документів про відвантаження продукції, переміщення, реалізацію та використання товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), розрахункових документів (виписок по банках, платіжних доручень, касових документів), банківських пластикових карток для обслуговування карткових, розрахункових, депозитних та кредитних рахунків, а також інших документів і предметів, які стосуються господарської діяльності ТОВ «Велс», ТОВ «Велс Україна», ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 за період з січня 2014 року по теперішній час, інших документів підприємств, комп`ютерної та оргтехніки, магнітні носії інформації, USB флеш-накопичувачі інформації, кошти, отримані незаконним шляхом, печаток, штампів, бланків документів з реквізитами підприємств, що мають ознаки фіктивності, чорнових записів щодо такої діяльності, а також наказів на призначення службових осіб підприємств, у т.ч. директора, головного бухгалтера, всіх інших працівників бухгалтерії, заяв, у т.ч. про прийняття на роботу, надання відпусток, виплати матеріальної допомоги, відомостей про перебування на лікарняних та лікарняних листів, посадових інструкцій директора, головного бухгалтера та працівників бухгалтерії ТОВ «Велс», ТОВ «Велс Україна», ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 , а також інших документів, предметів та речей, які підтверджують ведення незаконної господарської діяльності та мають значення для досудового розслідування.

Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №90588901 від 26.06.2017 право власності на нерухоме майно за адресою: АДРЕСА_1 належить Кременчуцька міська рада Полтавської області (код ЄДРПОУ 24388300), ТОВ «ТРК» «Кременчук» (код ЄДРПОУ 34397674), «Лезімук Холдінг ЛТД», ТОВ «МіС» (код ЄДРПОУ 31194504), ПСП «Майбородівське».

Вказані документи мають значення для забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування обставин у даному кримінальному провадженні, встановлення осіб, які вчинили кримінальне правопорушення та причетні до його вчинення, а також проведенні судових експертиз, у т.ч. почеркознавчої і потребують вилученню.

Так, на даний час по кримінальному провадженню не встановлено особу, а відсутність у кримінальному провадженні оригіналів документів фінансово-господарської діяльності, наказів на призначення осіб на відповідні посади, перебування їх у відповідні періоди на певних посадах, а також виконання відповідних, передбачених їх посадовими обов`язками функціональних обов`язків, порушення виконання яких призвело до ненадходження до бюджету коштів у значному розмірі, унеможливлює встановлення відповідної особи, яка безпосередньо вчинила кримінальне правопорушення.

Так, у оригіналах документів містяться підписи осіб, що вказуватиме на осіб, які вчинили правопорушення, причетні до його вчинення або являтимуться свідками у даному кримінальному провадженні та вкажуть на винну особу, що дасть можливість знайти винного та повідомити даній особі про підозру.

Не надання можливості проведення обшуку та вилучення саме оригіналів зазначених документів може призвести до неможливості доведення вини слідчим у вчиненні даного кримінального правопорушення винній особі, не повідомлення про підозру (за наявності частини доказів) у повному обсязі чи повідомлення її за наявності отримання лише обвинувальних даних та за відсутності виправдувальних, внаслідок ненадання судом дозволу на проведення заходу забезпечення кримінального провадження.

Вилучення саме оригіналів документів, а не їх копій, необхідно як для проведення судово-почеркознавчої експертизи, адже у більшості випадків проведення зазначеної експертизи по копіям не здійснюється. Так, при наданні висновку за копіями документів експерт може прийти до невірного висновку або неможливості надання висновку, що призведе до безпідставного витрачання бюджетних коштів на проведення експертизи, у той час, як фактично існуватимуть оригінали зазначених документів.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Розглянувши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що з нього вбачається достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, що відшукуванні речі та предмети мають значення для досудового розслідування, відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, вказані речі та предмети знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщень та території магазину " ІНФОРМАЦІЯ_1 ", розташованого за адресою: Полтавська область, м. Кременчук, вул. Соборна, 21, у будівлі, що належить Кременчуцькій міській раді Полтавської області (код ЄДРПОУ 24388300), ТОВ «ТРК» «Кременчук» (код ЄДРПОУ 34397674), «Лезімук Холдінг ЛТД», ТОВ «МіС» (код ЄДРПОУ 31194504), ПСП «Майбородівське», з метою виявлення та вилучення оригіналів, а у разі їх відсутності копій усіх фінансово-господарських та первинних документів ТОВ «Велс» (код ЄДРПОУ 30131912), ТОВ «Велс Україна»(код ЄДРПОУ 33584597), ФОП ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_1 ), ФОП ОСОБА_6 (і.п.н. НОМЕР_2 ), ФОП ОСОБА_7 (і.п.н. НОМЕР_3 ), ФОП ОСОБА_8 (і.п.н. НОМЕР_4 ),ФОП ОСОБА_9 (і.п.н. НОМЕР_5 ), ФОП ОСОБА_10 (і.п.н. НОМЕР_6 ), ФОП ОСОБА_12 (і.п.н НОМЕР_7 ), ФОП ОСОБА_13 (і.п.н. НОМЕР_8 ) за період з січня 2014 року по день виконання ухвали, у т.ч. договорів та додатків до них, додаткових угод та додатків до них, документів, що стосуються проведення конкурсних торгів, тендерної документації, технічної документації, специфікацій, сертифікатів, рахунків, рахунків-фактур, накладних, у т.ч. податкових накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних; актів, у т.ч. приймання-здачі виконаних робіт (послуг), актів звірки; довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, декларацій, у т.ч. вантажно-митних, платіжних доручень, касових ордерів та платіжних квитанцій до них, документів бухгалтерського обліку, головних книг, журналів-ордерів, оборотно-сальдових відомостей, відомостей по бухгалтерським рахункам, виписок по рахункам в установах банків, реєстрів бухгалтерського обліку, карток складського обліку, журналів складського обліку, журналів виїзду та в`їзду автотранспорту, складських книг, документів про відвантаження продукції, переміщення, реалізацію та використання товарно-матеріальних цінностей (робіт, послуг), розрахункових документів (виписок по банках, платіжних доручень, касових документів), банківських пластикових карток для обслуговування карткових, розрахункових, депозитних та кредитних рахунків, а також інших документів і предметів, які стосуються господарської діяльності ТОВ «Велс», ТОВ «Велс Україна», ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 за період з січня 2014 року по день виконаня ухвали, інших документів підприємств, комп`ютерної та оргтехніки, магнітні носії інформації, USB флеш-накопичувачі інформації, кошти, отримані незаконним шляхом, печаток, штампів, бланків документів з реквізитами підприємств, що мають ознаки фіктивності, чорнових записів щодо такої діяльності, а також наказів на призначення службових осіб підприємств, у т.ч. директора, головного бухгалтера, всіх інших працівників бухгалтерії, заяв, у т.ч. про прийняття на роботу, надання відпусток, виплати матеріальної допомоги, відомостей про перебування на лікарняних та лікарняних листів, посадових інструкцій директора, головного бухгалтера та працівників бухгалтерії ТОВ «Велс», ТОВ «Велс Україна», ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ФОП ОСОБА_8 , ФОП ОСОБА_9 , ФОП ОСОБА_10 , ФОП ОСОБА_12 , ФОП ОСОБА_13 , а також інших документів, предметів та речей, які підтверджують ведення незаконної господарської діяльності та мають значення для досудового розслідування.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

10.07.2017

Дата ухвалення рішення10.07.2017
Оприлюднено03.03.2023
Номер документу67663375
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження № 42017170000000044 від 01.02.2017 року

Судовий реєстр по справі —552/4272/17

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні