Ухвала
від 10.07.2017 по справі 640/10282/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/10282/17

н/п 1-кс/640/5469/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" липня 2017 р. м. Харків

Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1

за участю секретаря - ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань у приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУНП України в Харківській області підполковника поліції ОСОБА_4 по кримінальному провадженню № 12017220000000786 від 12.06.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

05.07.2017 до Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУНП України в Харківській області підполковника поліції ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Харківської області радником юстиції ОСОБА_5 , про надання тимчасового доступу до речей і документів в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: вилучення належним чином завірених копій усіх документів, які містяться в реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ПП « ОСОБА_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »» код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ПП « ОСОБА_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 .

На обґрунтування клопотання сторона обвинувачення зазначає, зокрема, що 12.06.2017 до СУ ГУНП в Харківській області звернулась ОСОБА_8 засновник та директор ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_2 , код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , р/р НОМЕР_7 у банку ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_6 ", МФО НОМЕР_8 . В період з 2015 року по теперішній час, заступник директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », за допомогою невідомих їй осіб та їх підприємств, а саме Приватного підприємства " ОСОБА_7 ", код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »», код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », ФОП ОСОБА_9 шляхом укладення фіктивних договорів здійснювали незаконне переміщення товарно-матеріальних цінностей з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на вище зазначені підприємства. Після незаконного виведення товарів з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », заступник директора зазначеного підприємства укладав від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » договори з різними підприємствами на придбання раніше викрадених товарів, з метою створення фіктивної кредиторської заборгованості з метою подальшого заволодіння підприємством. Про одну з таких фіктивних угод ОСОБА_8 дізналась під час розгляду справи в господарському суді Харківської області по справі №922/631/17, а саме ПП " ОСОБА_7 " просило стягнути з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » на свою користь суму основного боргу за договором поставки №15/09/16 від 15.09.2016 у розмірі 3293146,00 грн. Про фіктивність даного договору свідчить той факт, що жодних договорів поставки для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » вона не укладала, печатка підприємства є тільки в неї, як у директора, та крім того, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » є єдиними постачальником продукції ТМ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » на територію України, а також придбання цієї продукції у кого-небудь на території України даного товару є просто неможливим, оскільки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » самостійно його завозить та розмитнює. Таким чином заступник директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » Незаконні дії заступника директора призвели до спричинення вказаному підприємству матеріальної шкоди у великих розмірах.

Згідно з інформацією ДП « ІНФОРМАЦІЯ_10 » реєстраційні справи наступних підприємств, а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ПП « ОСОБА_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »» код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ПП « ОСОБА_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У зв`язку із викладеним, в ході досудового розслідування зазначеного кримінального провадження виникла необхідність встановити всі обставини кримінального правопорушення, а саме: встановити фактичне місцезнаходження приватного підприємства " ОСОБА_7 " код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 »» код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ПП « ОСОБА_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , місцезнаходження офісних та складських приміщень, їх дійсних володільців, а також встановити усі обставини заволодіння майном ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем.

Крім того, необхідно встановити повне коло засновників та власників вказаних підприємств, тобто всіх осіб причетних до їх створення та функціонування, повного кола повноважень директорів підприємств, які закріплюються в статутних та установчих документах, період виникнення повноважень у керівників, час їх обрання та призначення на відповідні посади, усіх осіб, якими вчинялися реєстраційні дії від імені вказаних підприємств, які тягли за собою відповідні юридичні наслідки, наявність довіреностей, на підставі яких здійснювалися вказані реєстраційні дії з метою подальшої перевірки їх справжності та дійсності на момент вчинення реєстраційних дій та подання документів для реєстрації на підставі вказаних довіреностей.

Таким чином в ході досудового розслідування, виникла потреба в отриманні тимчасового доступу до речей і документів в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованій за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: вилучення належним чином завірених копій усіх документів, які містяться в реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ПП « ОСОБА_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »» код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ПП « ОСОБА_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 .

Сторона обвинувачення зазначає, що довести обставини, які необхідно дослідити за допомогою вищевказаних речей і документів, іншими способами неможливо, тому що інформація, яка міститься в речах і документах, які знаходяться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , може бути отримана тільки у порядку, передбаченому главою 15 Кримінального процесуального кодексу України.

В судовому засіданні слідчий підтримав подане клопотання.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 , будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду клопотання слідчого, в судове засідання не з`явився, про причини нявки суд не повідомив. Неприбуття цих осіб за судовим викликом, відповідно до ч.4 ст. 163 КПК України, не є перешкодою для розгляду цього клопотання.

Слідчий суддя, вислухавши думку сторін кримінального провадження, дослідивши Витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12017220000000786 від 12.06.2017, надані докази, вважає клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

За змістом ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

За вимогами ч. 6 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Сторона обвинувачення довела наявність достатніх підстав вважати, що ці документи, перебувають або можуть перебувати у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; відомості, що містяться в цих речах і документах, можуть бути використані як докази; іншими способами неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, а тому клопотання підлягає задоволенню.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Керуючись ст.ст. 107, 159, 163, 164, 165, 166, 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУНП України в Харківській області підполковника поліції ОСОБА_4 по кримінальному провадженні № 12017220000000786 від 12.06.2017, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.191 КК України, про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Дозволити старшому слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУНП України в Харківській області підполковнику поліції ОСОБА_4 право тимчасового доступу з можливістю вилучення належним чином завірених копій усіх документів, які містяться в реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ПП « ОСОБА_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »» код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ПП « ОСОБА_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 , які на теперішній час знаходиться в ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованій за адресою: АДРЕСА_1 .

Зобов`язати ІНФОРМАЦІЯ_1 , який знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , забезпечити старшому слідчому відділу розслідування особливо важливих справ та злочинів, учинених організованими групами, злочинними організаціями, СУ ГУНП України в Харківській області підполковнику поліції ОСОБА_4 право тимчасового доступу з можливістю вилучення належним чином завірених копій усіх документів, які містяться в реєстраційних справах ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , ПП « ОСОБА_6 » код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 »» код ЄДРПОУ НОМЕР_4 , ПП « ОСОБА_7 » код ЄДРПОУ НОМЕР_5 , ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » код ЄДРПОУ НОМЕР_6 .

Встановити строк дії цієї ухвали один місяць, тобто до 10.08.2017.

Роз`яснити ІНФОРМАЦІЯ_1 , що у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала підлягає негайному виконанню після її оголошення.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.07.2017
Оприлюднено06.03.2023

Судовий реєстр по справі —640/10282/17

Ухвала від 18.10.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 18.10.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 18.10.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 18.10.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 18.10.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 10.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні