Ухвала
від 12.07.2017 по справі 511/1183/17
РОЗДІЛЬНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Роздільнянський районний суд Одеської області

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 511/1183/17

Номер провадження: 2/511/560/17

"12" липня 2017 р. Роздільнянський районний суд Одеської області в складі:головуючого судді Ільяшук А. В.

при секретарі Палтега Т.В.,

за участю представника позивача ОСОБА_1, представника відповідача ОСОБА_2,

розглянувши позовну заяву Публічного акціонерного товариства Одесагаз в особі підрозділу Роздільнянське управління експлуатації газового господарства до Кучурганської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про відшкодування матеріальної шкоди, ціна позову 14269,39 грн.

ВСТАНОВИВ:

21.06.2017 року Публічне акціонерне товариства Одесагаз в особі підрозділу Роздільнянське управління експлуатації газового господарства звернулось до суду із позовною заявою, в якій просить суд стягнути з Кучурганської сільської ради Роздільнянського району Одеської області матеріальну шкоду у розмірі 14269,39 грн.

В обгрунтування позовної заяви вказує, що Кучурганською сільською радою Роздільнянського району Одеської області 06.04.2017 року без дозволу позивача проводились неузгоджені екскаваторні роботи за адресою: с.Кучурган вул.Гагаріна Роздільнянського району Одеської області, в наслідок чого було пошкоджено газопровід середнього тиску, який перебуває у користуванні та на обслуговуванні у ОСОБА_3 управління експлуатації газового господарства на підставі договору на користування складовими Єдиної газотранспортної системи України. Аварійна заявка про пошкодження газопроводу у с.Кучурган надійшла до аварійної служби ОСОБА_3 УЕГГ 06 квітня 2017 року о 12 годин 20 хвилин та була прийнята до виконання. Пошкодження газопроводу було усунено 06 квітня 2017 року близько 16 годин 30 хвилин бригадою монтажників ОСОБА_3 УЕГГ. На місці авараї в селі Кучурган Роздільнянського району Одеської області працівниками ОСОБА_3 УЕГГ в присутності голови Кучурганської сільської ради ОСОБА_4 було складено акт про порушення №82 від 06.04.2017 року. Даним актом встановлено факт проведення земляних робіт в охороній зоні газопроводу середнього тиску, виявлено пошкодження поліетиленової труби діаметром 63 мм в двох місцях приватною особою на екскаваторі ЮМЗ-6. Замовникам робіт виступила Кучурганська сільська рада. Для відновлення пошкодженого поліетиленового газопроводу середнього тиску ДУ 63 мм по вул.Гагаріна с.Кучурган Роздіільнянського району Одеської області позивачем ОСОБА_3 УЕГГ витрачено матеріалів та виконано робіт на загальнуу суму 14 269,39 грн. Позивач просить суд стягнути з відповідача матеріальну шкоду у розмірі 14 269, 39 грн., а також витрати по сплаті судового збору у розмірі 1600 грн.

Відповідно до ст..3 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутись до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод, чи інтересів.

За правилами ст.15 ЦПК України суди розглядають у порядку цивільного судочинства справи щодо захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів, що виникають із цивільних, житлових, земельних, сімейних, трудових відносин, інших правовідносин, крім випадків, коли розгляд таких справ проводиться за правилами іншого судочинства.

Відповідно до вимог ст.1 Господарського процесуального кодексу України підприємства, установи, організації, інші юридичні особи (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності (далі - підприємства та організації), мають право звертатися до господарського суду згідно з встановленою підвідомчістю господарських справ за захистом своїх порушених або оспорюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також для вжиття передбачених цим Кодексом заходів, спрямованих на запобігання правопорушенням. У випадках, передбачених законодавчими актами України, до господарського суду мають право також звертатися державні та інші органи, фізичні особи, що не є суб'єктами підприємницької діяльності.

До Роздільнянського районного суду звернулась юридична особа Публічне акціонерне товариства Одесагаз в особі підрозділу Роздільнянське управління експлуатації газового господарства, код ЄДРПОУ 25026035, з позовною вимогою до органу місцевого самоврядування Кучурганської сільської ради Роздільнянського району Одеської області, яка є юридичною особою, код ЄДРПОУ 04380407 .

Дана справа між сторонами, які є юридичноми особами, повинна розглядатися господарським судом Одеської області, а не Роздільнянським районним судом Одеської області в порядку цивільного судочинства.

Згідно ст. 205 ч.1 п.1 ЦПК України суддя своєю ухвалою закриває провадження у цивільній справі якщо вона не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Тому, провадження у цивільній справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства Одесагаз в особі підрозділу Роздільнянське управління експлуатації газового господарства до Кучурганської сільської ради Роздільнянського району Одеської області підлягає закриттю, так як не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

На підставі викладеного, керуючись п.1 ч.1 ст. 205 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Провадження у справі за позовною заявою Публічного акціонерного товариства Одесагаз в особі підрозділу Роздільнянське управління експлуатації газового господарства до Кучурганської сільської ради Роздільнянського району Одеської області про відшкодування матеріальної шкоди, ціна позову 14269,39 грн. - закрити, у зв"язку з тим, що справу не належить розглядати в порядку цивільного судочинства.

Роз'яснити позивачу, що спір між сторонами - юридичноми особами підлягає розгляду Господарським судом Одеської області.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Одеської області через Роздільнянський районний суд Одеської області протягом п"яти днів з дня отримання копії ухвали.

С Суддя: ОСОБА_5

З оригіналом згідно.

Рішення набрало законної сили « _____ »


2014 року

Суддя


А. В. Ільяшук

Оригінал рішення знаходиться в суді

у справі за


,

провадження


Голова Роздільнянського районного суду

Одеської області


ОСОБА_6

Дата ухвалення рішення12.07.2017
Оприлюднено12.07.2017
Номер документу67674476
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріальної шкоди, ціна позову 14269,39 грн

Судовий реєстр по справі —511/1183/17

Ухвала від 19.07.2017

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 12.07.2017

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

Ухвала від 23.06.2017

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Ільяшук А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні