Вирок
від 13.07.2017 по справі 154/1678/17
ВОЛОДИМИР-ВОЛИНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

154/1678/17

1-кп/154/151/17

Копія.

ВИРОК

іменем України

13 липня 2017 року м.Володимир-Волинський

Володимир-Волинський міський суд Волинської області в складі:

головуючого: судді ОСОБА_1

при секретарі: ОСОБА_2

з участю прокурорів: ОСОБА_3 , ОСОБА_4

обвинуваченого: ОСОБА_5

захисника: ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Володимир-Волинський кримінальне провадження № 12017030060000345 про обвинувачення:

ОСОБА_5 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с.Бубнів, Володимир-Волинського району,

Волинської області, жителя

АДРЕСА_1 , громадянина

України, українця, освіта повна середня, одруженого,

на утриманні двоє малолітніх дітей, не працюючого, не судимого

у вчиненні кримінального правопорушення,передбаченого ч.3 ст.15, ч.3 ст.185 КК України,-

в с т а н о в и в:

23 квітня 2017 року близько 18 години, в місті Володимирі-Волинському, Волинської області, ОСОБА_5 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, керуючись корисливим мотивом та реалізуючи умисел, направлений на протиправне заволодіння чужим майном, через отвір в огорожі, проник на охоронювану територію ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор», що знаходиться по вул. Луцькій, 230, де заліз на високовольтну лінію станції промислового водопостачання та зрізав 6 метрів 19 сантиметрів високовольтного електричного кабелю марки «АСБ 6-3x120», вартість якого згідно висновку товарознавчої експертизи №257 від 30.05.2017 становить 211,60 гривень за один погонний метр, чим міг заподіяти вказаному підприємству майнову шкоду на загальну суму 1309,80 гривень, однак свої злочинні дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, не вчинив з причин, що не залежали від його волі, оскільки під час вчинення злочину його дії були виявлені та припинені охоронцями підприємства.

Обвинувачений ОСОБА_5 визнав себе у пред`явленому обвинуваченні винним повністю. Суду показав, що дійсно, 23квітня 2017 року близько 18 год в м.Володимирі-Волинському, він, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, через отвір в огорожі проник на територію ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор», попередньо взявши з собою з дому полотно пилки для різання металу, та заліз на високовольтну лінію, де за допомогою цього полотна зрізав кусок високовольтного електричного кабелю, однак його дії були виявлені охоронцями підприємства, а він сам був затриманий. Пояснив, що за виручені від крадіжки кабелю кошти він мав купити продукти харчування додому, оскільки сім`я перебуває без засобів для існування. Щиро розкаюється у вчиненому, просить вибачення за вчинене та просить суворо не карати.

На підставі ч.3 ст.349 КПК України, за згодою учасників процесу, судом визнано недоцільним дослідження доказів, стосовно тих фактичних обставин провадження, які ніким з учасників процесу не оспорюються. При цьому судом з`ясовано, що обвинувачений та інші учасники правильно розуміють зміст цих обставин, сумніву у добровільності та істинності їх позицій немає та роз`яснено, що у такому випадку вони будуть позбавлені права оскаржити ці обставини в апеляційному порядку.

При встановлених обставинах, оцінюючи зібрані докази, суд вважає, що винуватість обвинуваченого у вчиненні вищезазначеного кримінального правопорушення в судовому засіданні доведена повністю і зібраних доказів достатньо для визнання його винним.

Таким чином, враховуючи викладене, суд вважає, що своїми умисними протиправними діями, які виразились у незакінченому замаху на таємне викрадення чужого майна (крадіжці), поєднаній із проникненням в сховище, ОСОБА_5 вчинив злочин, передбачений ч. 3 ст.15, ч.3 ст. 185 КК України.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд враховує ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують його покарання.

Злочин, вчинений обвинуваченим, відноситься до категорії тяжких злочинів.

Обставинами, що пом`якшують покарання, суд визнає щире каяття у вчиненому, активне сприяння розкриттю даного злочину.

Обставиною, що обтяжує покарання, є вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Обвинувачений характеризуються негативно, однак злочин вчинив вперше, має сім`ю та на утриманні двох малолітніх дітей, а тому суд вважає, що його виправлення в даному випадку можливе без ізоляції його від суспільства і щодо нього слід обрати міру покарання, передбачену санкцією закону, за яким він повинен нести кримінальну відповідальність, у виді позбавлення волі, із застосуванням ст.ст.75, 76 КК України, що буде необхідним та достатнім для його виправлення та недопущення вчинення ним нових злочинів.

Речові докази вирішити в порядку ст.100 КПК України. Процесуальні витрати покласти на обвинуваченого. Цивільний позов не заявлено.

Керуючись ст.ст.373, 374 КПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

ОСОБА_5 визнати винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.15, ч.3 ст.185 КК України, призначивши покарання у виді позбавлення волі на строк три роки.

На підставі ст.ст.75, 76 КК України ОСОБА_5 звільнити від відбування основного покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки: періодично з`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти уповноважений орган з питань пробації про зміну місця проживання або роботи.

До набрання вироком законної сили запобіжний захід щодо ОСОБА_5 не обирати.

Цивільний позов не заявлено.

Стягнути з ОСОБА_5 в користь держави витрати за проведення товарознавчої експертизи у розмірі 395 грн. 48 коп.

Речові докази силовий електричний кабель довжиною 8 см та дві частини полотна для різки металу знищити, а силовий електричний кабель довжиною 6 м 19 см вважати повернутим потерпілому - ТзОВ ЦЗ «Володимирцукор».

Вирок може бути оскаржено до апеляційного суду Волинської області шляхом подачі апеляційної скарги, яку може бути подано через Володимир-Волинський міський суд Волинської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Головуючий:/-/ підпис.

Згідно з оригіналом.

Суддя Володимир-Волинського

міського суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.07.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67709906
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —154/1678/17

Ухвала від 30.07.2018

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Вирок від 13.07.2017

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 07.07.2017

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

Ухвала від 23.06.2017

Кримінальне

Володимир-Волинський міський суд Волинської області

Лященко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні