Ухвала
від 07.07.2017 по справі 367/4431/17
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/4431/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2017 року Ірпінський міський суд Київської області в складі:

головуючого слідчого судді ОСОБА_1 ,

з участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши у судовому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду Київської області клопотання слідчого СВ Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області молодшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110040001795 від 30.06.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України,

в с т а н о в и в:

07.07.2017 року слідчий СВ Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області молодший лейтенант поліції ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про проведення обшуку, погодженим із прокурором у кримінальному провадженні прокурором Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_4 та просив надати дозвіл слідчому слідчого відділу Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_5 на проведення обшуку автомобіля «Renault» із д.н.з. НОМЕР_1 з причепом марки «Schmitz», д.н.з. НОМЕР_2 , який був розташований по вул. Мінеральна, 7-а, у місті Ірпінь, Київської області, та вилучення причепу марки «Schmitz», д.н.з. НОМЕР_2 , частин чотирьохсекційної 16-ти сторінкової рулонної офсетної друкарської машини «KomoriSystemLR 438 S» у розібраному стані з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання чотирьохсекційної 16-ти сторінкової рулонної офсетної друкарської машини «KomoriSystemLR 438 S» та її частин, що мають значення для розкриття кримінального правопорушення.

За змістом клопотання у провадженні Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області перебувають матеріали кримінального провадження за № 12017110040001795 від 30.06.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що в ході оперативного супроводження кримінального провадження зареєстрованого в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12015110040002562 від 30.10.2015 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 5 ст. 186, ч. 2 ст. 206 КК України 30.06.2017 було отримано оперативну інформацію про те, що невідомі використовуючи вантажні автомобілі намагаються вивезти за межі території України майно, а саме чотирьохсекційну 16-ти сторінкову рулонну офсетну друкарську машину «KomoriSystemLR 438 S», яку постановою прокурора прокуратури міста Ірпеня юристом 3 класу ОСОБА_6 від 13.11.2015 визнано речовим доказом у кримінальному провадженні № 12015110040002562 та передано на відповідальне зберігання ОСОБА_7 .

Окрім того на чотирьохсекційну 16-ти сторінкову рулонну офсетну друкарську машину «KomoriSystemLR 438 S», що знаходиться за адресою: Київська область, місто Вишневе, вулиця Ломоносова, 42 та належить ТОВ «ТРИАДА-ПРІНТ» (юридична адреса: 01004, місто Київ, Печерський район, вулиця Крутий узвіз 6/2а, ідентифікаційний код: 31751880) ухвалою слідчого судді Ірпінського міського суду Київської області від 11.11.2015 справа № 367/7886/15-к накладено арешт.

Допитаний як свідок ОСОБА_8 30.06.2017 повідомив, що близько десяти днів тому невстановлені особи демонтували та вивезли чотирьохсекційну 16-ти сторінкову рулонну офсетну друкарську машину «KomoriSystemLR 438 S» зі складу,що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 . Обладнання завантажено та переміщується у транспортних засобах: державний номер вантажівки НОМЕР_3 , державний номер причепу НОМЕР_4 , державний номер причепу НОМЕР_5 , державний номер причепу НОМЕР_6 , державний номер причепу НОМЕР_7 з метою подальшого його вивезення за межі території України.

Допитаний як свідок ОСОБА_9 30.06.2017 повідомив, що неофіційно працює торговим представником компанії «Марат Медікал», офіс якої розташований за адресою: Київська область, місто Вишневе, вулиця Ломоносова, 42. Поруч з офісом «Марат Медікал», на відстані приблизно 50 метрів розташоване окреме складське приміщення, де приблизно з 17.06.2017 до 20.06.2017 почав помічати осіб, які були одягнуті в чорний одяг та мали при собі зброю, можливо вогнепальну (пістолети та автомати). Протягом вищевказаного проміжку часу троє озроєних осіб постійно знаходились на вулиці поблизу в`їздних воріт на територію, де розміщені офісні приміщення. Крім того, у вказаний період, інші особи, перебуваючи на даній території за допомогою автокрана здійснювали завантаження металевих конструкцій зі складського приміщення до причепів вантажних транспортних засобів, кількістю приблизно 6 штук. При цьому озброєні люди здійснювали охорону процесу завантаження.

У зв`язку із цим, в ході досудового розслідування у сторони обвинувачення виникла необхідність у проведенні обшуку автомобіля «Renault» із д.н.з. НОМЕР_1 з причепом марки «Schmitz», д.н.з. НОМЕР_2 , який був розташований по вул. Мінеральна, у місті Ірпінь, Київської області та в ході проведення якого 30.06.2017 виявлено та вилучено причеп марки «Schmitz»д.н.з. НОМЕР_2 , частини чотирьохсекційної 16-ти сторінкової рулонної офсетної друкарської машини «KomoriSystemLR 438 S» у розібраному стані.

Підставою проведення обшуку є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення його мети, а саме виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання майна, яке було незаконно вивезено зі складу розташованого за адресою: АДРЕСА_1 та має значення для розкриття правопорушення.

На наявність обґрунтованих підстав для проведення обшуку вказує наявність обґрунтованої підозри сторони обвинувачення в тому, що чотирьохсекційна 16-ти сторінкова рулонна офсетна друкарська машина «KomoriSystemLR 438 S», може бути знищена, пошкоджена, втрачена (шляхом вивезення за межі території України) або можуть настати інші наслідки, які можуть перешкодити розслідуванню кримінального провадження.

Отримати чотирьохсекційну 16-ти сторінкову рулонну офсетну друкарську машину «KomoriSystemLR 438 S» неможливо в інший спосіб, окрім проведення обшуку з підстав викладених вище.

Метою проведення обшуку євідшукання чотирьохсекційної 16-ти сторінкової рулонної офсетної друкарської машини «KomoriSystemLR 438 S» та її частин.

Вказані речі які планувалося відшукати мають важливе значення для розкриття правопорушення та встановлення факту причетності конкретних осіб до вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 388 (Незаконні дії щодо майна, на яке накладено арешт, заставленого майна або майна, яке описано чи підлягає конфіскації) КК України.

Отримати та зафіксувати відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення у інший спосіб неможливо, окрім як проведення обшуку та з підстав викладених вище.

Окрім того, було досягнуто мету проведення обшуку та виявлено і зафіксовано відомості про обставини вчинення кримінального правопорушення, а саме відшукано та вилучено частини чотирьохсекційної 16-ти сторінкової рулонної офсетної друкарської машини «KomoriSystemLR 438 S» у розібраному стані.

Таким чином 30.06.2017 у сторони обвинувачення були наявні достатні підстави для проведення обшуку автомобіля «Renault» із д.н.з. НОМЕР_1 з причепом марки «Schmitz», д.н.з. НОМЕР_2 , який був розташований по вул. Мінеральна, 7-а, у місті Ірпінь, Київської області без ухвали слідчого судді.

Слідчий та прокурор надали письмові заяви про розгляд клопотання в їх відсутності, клопотання підтримують та просять задовольнити.

Відповідно до ч. 4 ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Вивчивши клопотання та додані до нього копії документів, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає до задоволення, з таких підстав.

Відповідно до ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Вивчивши клопотання та додані до нього документи, якими слідчий та прокурор обґрунтовують доводи клопотання, слідчий суддя прийшов до висновку про наявність підстав проведення 30.06.2017 року обшуку слідчим слідчого відділу Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_5 обшуку автомобіля «Renault» із д.н.з. НОМЕР_1 з причепом марки «Schmitz», д.н.з. НОМЕР_2 , який був розташований по вул. Мінеральна, 7-а, у місті Ірпінь, Київської області з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання предметів кримінального правопорушення без ухвали слідчого судді, у звязку із чим клопотання слід задовольнити.

У звязку з тим, що клопотання розглядається в порядку ч. 3 ст. 233 КПК України строк дії ухвали слідчий суддя не визначає.

Керуючись ст. ст. 233, 234, 237 КПК України, слідчий суддя, -

п о с т а н о в и в:

Клопотання слідчого задовольнити.

Надати дозвіл слідчому слідчого відділу Ірпінського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області ОСОБА_5 на проведення обшуку автомобіля «Renault» із д.н.з. НОМЕР_1 з причепом марки «Schmitz», д.н.з. НОМЕР_2 , який був розташований по вул. Мінеральна, 7-а, у місті Ірпінь, Київської області та вилучення причепу марки «Schmitz», д.н.з. НОМЕР_2 , частин чотирьохсекційної 16-ти сторінкової рулонної офсетної друкарської машини «KomoriSystemLR 438 S» у розібраному стані з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення та відшукання чотирьохсекційної 16-ти сторінкової рулонної офсетної друкарської машини «KomoriSystemLR 438 S» та її частин.

Ухвала відповідно до ст. 309 КПК України оскарженню не підлягає.

Слідчий Суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.07.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67742575
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017110040001795 від 30.06.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 388 КК України

Судовий реєстр по справі —367/4431/17

Ухвала від 24.07.2019

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 26.07.2017

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 07.07.2017

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

Ухвала від 07.07.2017

Кримінальне

Ірпінський міський суд Київської області

Пархоменко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні