Постанова
від 11.07.2017 по справі 922/3956/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження ліквідаційного балансу

"11" липня 2017 р. Справа № 922/3956/16

вх. № 3956/16

Суддя господарського суду Яризько В.О.

при секретарі судового засідання Тютюник О.Ю.

за участю:

представника ліквідатора - Єрьоміної О.Ю. (дов.),

представника ГУ ДФС у Харківській області - Швед А.В. (дов.),

По справі за заявою приватного підприємства "Імідж - К", м. Харків,

до приватного підприємства "Імідж - К", м. Харків,

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Постановою господарського суду Харківської області від 20.12.2016 приватне підприємство "Імідж - К", код 32029738, визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором приватного підприємства "Імідж - К" призначено ОСОБА_3, зобов'язано ліквідатора в строк до 20.12.2017 р. виконати ліквідаційну процедуру, надати суду звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури

13.06.2017р. на адресу суду надійшов ліквідаційний звіт ліквідатора, в якому зазначено про життя всіх заходів у ліквідаційній процедурі, ліквідатор просить затвердити його звіт та ліквідаційний баланс, який призначено до розгляду в судове засідання.

Представник ліквідатора в судовому засіданні повідомив, що ліквідатором здійснені всі заходи по ліквідації банкрута, внаслідок вжитих заходів частково погашена заборгованість перед кредитором. На даний час ліквідатором встановлена відсутність будь-яких активів боржника, за рахунок яких можливо погасити кредиторську заборгованість, у зв'язку з чим складений ліквідаційний баланс. Представник ліквідатора просить затвердити наданий суду ліквідаційний баланс та ліквідаційний звіт, припинити провадження у справі.

У судовому засіданні присутній представник ГУ ДФС у Харківській області, який представляє інтереси Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, яка не є конкурсним кредитором.

Представник ГУ ДФС у Харківській області заперечень проти затвердження звіту ліквідатора не має.

Інші кредитори в судове засідання не з'явились, про час та місце розгляду звіту ліквідатора були повідомлені ухвалою суду, про причини неявки суду не повідомили, заперечень щодо затвердження звіту ліквідатора не надали.

Суд вважає, що нез'явлення кредиторів не перешкоджає розгляду звіту ліквідатора.

Розглянувши в судовому засіданні наданий суду звіт про роботу ліквідатора і документи, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, вислухавши представника ліквідатора, суд встановив, що після визнання ПП "Імідж - К" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором було здійснено низку заходів відповідно до ст. ст. 41-48, 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

З метою виявлення всіх кредиторів, на офіційному веб - сайті ВГСУ 22.12.2016 року за № 38658 здійснено офіційне оприлюднення оголошення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Впродовж встановленого законом місячного строку до суду надійшла заява з кредиторськими вимогами до боржника від ФО П ОСОБА_4, яка була розглянута судом.

Ухвалою суду від 08.02.2017р. визнані вимоги ФО П ОСОБА_4 в сумі 860000,00 грн., які включені до четвертої черги реєстру вимог кредиторів, витрати щодо сплати судового збору в сумі 3200,00 грн. включені до першої черги реєстру вимог кредиторів.

17.01.2017р. на адресу суду надійшла заява Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області із грошовими вимогами до банкрута на загальну суму 197517,69 грн. (основний платіж - 142138,68 грн., пеня - 55209,01 грн., штраф - 170,00 грн.). Дана заява була залишена без руху у зв'язку з несплатою заявником судового збору за її подачу з наданням строку для усунення виявлених недоліків. Виявлені судом недоліки не було усунуто у зв'язку з чим ухвалою суду від 10.02.2017р. заява з грошовими вимогами до боржника була повернута Східній ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області без розгляду.

Ліквідатором вимоги Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області в загальній сумі 197517,69 грн. включені до шостої черги погашення як такі, що не є конкурсними.

Крім того ліквідатором в ході проведення інвентаризації за власним обліком банкрута виявив наступну заборгованість перед кредиторами : перед ТОВ фірма "Скорпіон-РП" в сумі 251944,00 грн., перед ТОВ "Компанія Р-Стіл" в сумі 23144,00 грн., перед ОСОБА_5 у сумі 146704,51 грн., перед Київською ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області в сумі 12192,28 грн.

Таким чином, загальна заборгованість перед кредиторами, яка не була своєчасно заявлена, але обліковується у боржника, становить 631502,48 грн.

Згідно положень ч. 3 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу.

Ліквідатором вимоги кредиторів у загальній сумі 631502,48 грн. включені до шостої черги погашення, як такі, що не є конкурсними.

Про визнання ПП "Імідж-К" банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури ліквідатором було повідомлено наступні установи: Київську ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, УПФУ у Московському районі м. Харкова, Харківській міський центр зайнятості, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Харкові, Східну міжрайонної виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності. У вказаних повідомленнях ліквідатором було запропоновано вказаним установам у разі наявності заявити свої кредиторські вимоги до боржника.

Відповідно до листа Харківського міського центу зайнятості від 05.01.2017 р. № ХМЦЗ-02-102 у боржника відсутня заборгованість перед Харківським міським центром зайнятості.

Відповідно до Довідки виконавчої дирекції Харківського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності станом на 10.01.2017 р. заборгованості боржника перед робочим органом Фонду немає.

Ліквідатором направлено до Московського ВДВС міста Харкова ГТУЮ у Харківській області повідомлення про необхідність закінчення всіх виконавчих проваджень, які знаходяться в проваджені вказаного відділу.

З метою виявлення дебіторської заборгованості та отримання відомостей про наявність (відсутність) виконавчих проваджень щодо стягнення заборгованості з третіх осіб на користь ПП "Імідж-К", ліквідатором направлені відповідні запити до Московського ВДВС міста Харкова ГТУЮ у Харківській області, УДВС ГТУЮ у Харківській області, ВПВР ДДВС МУЮ, ДВС України.

У відповідь ГТУЮ у Харківській області надіслало лист від 05.01.2017 р. № 07.02-24/07.02-21/486, відповідно до якого виконавчі документи, за якими боржник є стягувачем у відділах ДВС ГТУЮ у Харківській області та у ВПВР УДВС ГТУЮ у Харківській області на виконанні не перебувають.

У відповідь ВПВР ДДВС МЮУ надіслало лист від 24.02.2017 р. № 60-0-33-17/20-1, відповідно до якого виконавчі документи, за якими боржник є стороною на виконанні у відділі не перебувають.

У відповідь ДДВС МЮУ надіслало лист від 18.01.2017 р. № 556-0-33-17/20.3-03, відповідно до якого виконавчі документи, за якими боржник є стороною на виконанні у відділі не перебувають.

Ліквідатором був здійснений запит до Київської ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області щодо наявних відкритих розрахункових рахунків боржника, на який отримано відповідь №301/10/20-31-08-01 від 11.01.2017 про те, що боржник не має відкритих рахунків.

З метою виявлення майнових активів банкрута ліквідатором протягом усієї процедури ліквідації було направлено запити до Регіонального сервісного центру МВС в Харківській області, Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті, Державної авіаційної служби України, Харківської митниці ДФС, Управління Держгеокадастру у м. Харкові Харківської області, Департаменту регулювання депозитарної та розрахунково - клірингової діяльності НЦЦПФР, Фонду Державного майна України, Регіонального відділення ФДМУ по Харківській області, Східного територіального управління НКЦПФР, ПАТ "Національний депозитарій", Головного управління Держпраці у Харківській області, ДП "Південна залізниця", ДП Український Державний Центр транспортного сервісу "Ліски", ДП "Головний інформаційно - обчислювальний центр Укрзалізниці", Департаменту державної архітектурно - будівельної інспекції у Харківській області.

Згідно отриманих відповідей за ПП "Імідж-К" не виявлено зареєстрованого права власності на майно та майнові права.

З метою з'ясування наявності у боржника корпоративних прав, чи являється боржник засновником (учасником) у будь-яких юридичних особах Ліквідатором отримано Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань від 13.03.2017 за № 1002310167, відповідно до якого в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань записів не знайдено.

Ліквідатором було здійснено перевірку наявності у власності боржника об'єктів інтелектуальної власності через мережу Інтернет, де відкрито безоплатний доступ до 9 баз даних та 11 інформаційно - довідкових систем щодо об'єктів промислової власності на офіційному веб-сайті Державної служби інтелектуальної власності за адресою http://sips.gov.ua/ua/systems.htm1/. За параметрами пошуку: власник: ПП "Імідж-К" інформація у інформаційно-довідкових системах відсутня, "нічого не знайдено".

Ліквідатором отримано Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна №51208449 від 05.01.2017 р. Відповідно до цього витягу в Державному реєстрі обтяжень рухомого майна наявні записи про обтяження рухомого майна. Державна реєстрація обтяжень припинена.

Ліквідатором ПП "Імідж-К" було виявлено, що на підставі рішення господарського суду Харківської області від 28.05.2012р. по справі № 5023/2200/12 визнано право власності на адміністративно-виробничу будівлю літ. "К-2", загальною площею 177,8 кв.м, у тому числі основною виробничою площею 93,2 кв.м та допоміжною площею 84,6 кв.м; на бетонно-змішувальну установку СБ 145-4А-01 літ. "Л-1" загальною площею 87,5 кв.м, у тому числі основною виробничою площею 86,6 кв.м та допоміжною площею 0,9 кв.м та на ремонтний бокс літ. "М-1" загальною площею 319,40 кв.м, які розташовані за адресою: АДРЕСА_2.

Однак, вказане майно не було зареєстровано за ПП "Імідж-К" в установленому законом порядку.

24.01.2017 р. ліквідатором ПП "Імідж-К" було зареєстровано в установленому законом порядку право власності на адміністративно-виробничу будівлю літ. "К-2", загальною площею 177,8 кв.м, у тому числі основною виробничою площею 93,2 кв.м та допоміжною площею 84,6 кв.м, які розташовані за адресою: АДРЕСА_2, та отримано Витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності.

Крім того, ліквідатором отримано Інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта № 82256922, відповідно до якої 24.01.2017 р. внесено запис про реєстрацію права власності на вищевказане нерухоме майно.

12.04.2017 р. ліквідатором ПП "Імідж-К" було зареєстровано в установленому законом порядку право власності на ремонтний бокс літ. "М-1" загальною площею 319,40 кв.м, які розташовані за адресою: АДРЕСА_2 та отримано Витяг з Державного реєстру прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності.

Крім того, ліквідатором отримано Інформаційну довідку з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна щодо суб'єкта № 88349097, відповідно до якої 12.04.2017 р. внесено запис про реєстрацію права власності на вищевказане нерухоме майно.

Також, відповідно до зазначеної інформаційної довідки в Єдиному реєстрі заборон відчуження об'єктів нерухомого майна наявний запис про арешт на невизначене майно, все майно боржника на підставі постанови про арешт майна боржника та оголошення заборони на його відчуження, 33243591, 03.07.2012, державний виконавець Московського ВДВС ХМУЮ.

У зв'язку з цим, ліквідатором на адресу Московського ВДВС міста Харків ГТУЮ у Харківській області була направлена заява про закриття виконавчих проваджень.

Всі арешти майна боржника були зняті Московським ВДВС міста Харків ГТУЮ у Харківській області.

Ліквідатором у період з 26.12.2016 по 17.04.2017 було проведено інвентаризацію активів боржника, за результатом проведення якої складений відповідні описи, акти та протокол.

За результатом проведеної інвентаризації ліквідатором встановлено, що банкрут має на праві власності лише нерухоме майно - нежитлову будівлю літ. "К-2", адміністративно - виробнича будівля загальною площею 177,8 кв. м, та ремонтний бокс літ. "М-1" загальною площею 319,40 кв.м, які розташовані у АДРЕСА_2.

Іншого майна за банкрутом не зареєстровано, дебіторської заборгованості не виявлено.

У зв'язку з тим, що ПП "Імідж-К" не мало відкритих рахунків у банківських установах, ліквідатором було відкрито рахунок в ПАТ КБ "Приватбанк" та визначеного його як ліквідаційний.

Відповідно до вимог розділу IV Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатором було організовано продаж майна боржника.

Внаслідок проведення аукціону з продажу майна банкрута 30.05.2017 р. між ПП "Імідж-К" в особі ліквідатора ОСОБА_3 та переможцем аукціону - ТОВ "ТЕХБУД-7" укладено договір купівлі - продажу нежитлової будівлі літ. "К-2", адміністративно-виробнича будівля загальною площею 177,8 кв.м, та ремонтного боксу літ. "М-1" загальною площею 319,40 кв.м, які розташовані у АДРЕСА_2, за ціною 344000,00 грн., який посвідчений приватним нотаріусом Харківського міського нотаріального округу ОСОБА_6 за № 3868.

06.06.2017 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України та на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України було оприлюднено оголошення про проведення аукціону з продажу майна ПП "Імідж-К" та реалізацію майна за ціною 344 000,00 грн.

На відкритий ліквідатором ліквідаційний рахунок надійшли кошти в сумі 309600,00 грн. (344000,00 грн. ціна продажу - 34400,00 грн. винагорода організатора = 309600,00 грн.), що підтверджується банківською випискою по рахунку ПП "Імідж-К".

Вказані грошові кошти були розподілені ліквідатором ПП "Імідж-К" наступним чином :

- 100,00 грн. - погашення заборгованості за РКО,

- 309 500,00 грн. - погашення кредиторських вимог 1 та 4 черги перед ФОП ОСОБА_4

Таким чином, залишок коштів на ліквідаційному рахунку склав 0,00 грн., ухвалою суду від 14.06.2017р. ПАТ КБ "Приватбанк" зобов'язано закрити ліквідаційний рахунок, відкритий на ім'я ПП "Імідж-К".

В результаті проведених ліквідатором дій, було реалізоване все наявне у боржника майно, за рахунок якого було погашено кредиторські 1 черги та частково вимоги 4 черги задоволення.

Печатка підприємства знищена ліквідатором, про що свідчить наданий суду акт.

У зв'язку з відсутністю документів, що відповідно до законодавства підлягають довгостроковому зберіганню та мають бути передані ліквідатором до архівної установи, документи на зберігання не передавались.

У зв'язку з відсутністю у банкрута активів, ліквідатором складений ліквідаційний баланс станом на 09.06.2017. з непогашеною кредиторською заборгованістю на загальну суму 1185,2 тис. грн.

Згідно з п. 5 ст. 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" вимоги кредиторів не задоволені за недостатністю майна вважаються погашеними.

Про завершення ліквідаційної процедури ПП "Імідж-К" та стан задоволення кредиторських вимог повідомлено кредиторів.

Також про завершення ліквідаційної процедури повідомлено контролюючі органи.

Згiдно ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд пiсля заслуховування звiту лiквiдатора або окремих кредиторiв виносить ухвалу про затвердження звiту лiквiдатора та лiквiдацiйного балансу.

Частина 2 ст. 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачає, якщо за результатами лiквiдацiйного балансу пiсля задоволення вимог кредиторiв не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про лiквiдацiю юридичної особи-банкрута.

Враховуючи, що ліквідатором проведені всі необхідні дії з ліквідації банкрута, відсутність майна та інших активів підприємства, а також надання суду ліквідаційного балансу з непогашеною кредиторською заборгованістю, суд вважає за необхідне затвердити ліквідаційний баланс, звіт ліквідатора, припинити провадження у справі та сповістити державні органи про ліквідацію банкрута.

Керуючись ст. ст. 38-48, п. 6 ч. 1 ст. 83 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд

УХВАЛИВ:

1. Затвердити наданий суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс.

2. Ліквідувати юридичну особу - приватне підприємство "Імідж-К" (код 32029738, адреса: 61142, м. Харків, вул. Гарібальді, буд. 26, кв. 225).

3. Визнати погашеними вимоги кредиторів, що не були задоволені за недостатністю майна банкрута ПП "Імідж-К", зокрема :

- ФО П ОСОБА_4 в сумі 553700,00 грн.;

- Східної ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області в сумі 197517,69 грн.;

- ТОВ фірма "Скорпіон-РП" в сумі 251944,00 грн.;

- ТОВ "Компанія Р-Стіл" в сумі 23144,00 грн.,

- ОСОБА_5 у сумі 146704,51 грн.,

- Київської ОДПІ м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області в сумі 12192,28 грн.

4. Провадження у справі припинити.

5. Зобов'язати державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань запис про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи та передати органам, які здійснювали облік, відповідне повідомлення про зняття юридичної особи з обліку.

6. Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ГУ статистики у Харківській області, Московському відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Харківській області.

Суддя Яризько В.О.

Дата ухвалення рішення11.07.2017
Оприлюднено17.07.2017
Номер документу67764061
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/3956/16

Постанова від 11.07.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 14.06.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 08.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 10.02.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 20.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 18.01.2017

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Постанова від 20.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

Ухвала від 23.11.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Яризько В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні