Ухвала
від 17.07.2017 по справі 295/7734/17
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа №295/7734/17

1-кс/295/2879/17

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17.07.2017 року м. Житомир

Слідчий суддя Богунського районного суду м. Житомира ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора Житомирської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017060020003297 від 20.06.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України, -

в с т а н о в и в:

17.07.2017 року прокурор Житомирської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного розташування Управління комунального господарства Житомирської міської ради, що за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, з метою відшукання і вилучення документів щодо виконання робіт підрядником ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» (ЄДРПОУ 03449947) з капітального ремонту вулиць м. Житомира на замовлення Управління комунального господарства Житомирської міської ради, мотивуючи це наступним.

У провадженні Слідчого відділу Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області перебуває кримінальне провадження, яке внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12017060020003297 від 20.06.2017 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

В ході проведення досудового розслідування було встановлено, що протягом 2016 між замовником в особі начальника управління комунального господарства Житомирської міської ради ОСОБА_4 та підрядником ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» (ЄДРПОУ 03449947) в особі директора ОСОБА_5 було укладено дев`ять договорів на виконання капітальних ремонтів вулиць м. Житомира, на загальну суму 6672906,4 грн. Вартість робіт відповідно до укладених договорів визначається динамічною договірною ціною. Згідно актів форми КБ-2в та довідок КБ-3 загальна сума виконаних робіт закритих актами 6149773,4 грн. Виконання робіт підтверджене інженером технічного нагляду ОСОБА_6 , ідентифікуючий код: НОМЕР_1 . Відповідність фактично понесених витрат та калькуляцій засвідчено інженером ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» (ЄДРПОУ 03449947) ОСОБА_7 . Станом на 01.01.2017р. виконані роботи по вищевказаним договорам оплачені в повному обсязі.

З метою установлення законності використання бюджетних коштів Управлінням комунального господарства Житомирської міської ради було залучено провідного державного аудитора відділу контролю у галузі промисловості, інфраструктури та ЖКГ Управління Північного офісу Держаудитслужби в Житомирській області ОСОБА_8 , в якості спеціаліста.

Відповідно до довідки спеціаліст, перевіркою наданих калькуляцій на виготовлення асфальтобетонної суміші для виконання робіт з капітальних ремонтів вулиць та видаткових накладних, встановлено невідповідність вартості включеного бітуму, що в свою чергу призвело до завищення вартості асфальтобетонної суміші включеної до актів приймання виконаних будівельних робіт на загальну суму 108847,41 грн з ПДА. Аналогічно, перевіркою наданих матеріалів встановлено, що до калькуляції на виготовлення асфальтобетонної суміші для виконання робіт з капітальних ремонтів вулиць до розділу ПММ та енергетичних ресурсів включено мазут як вид палива на якому працює асфальтобетонний завод.

В той час установлено, що асфальтобетонний завод «Гута-Юстинівка» ДС-158 працює на пічному паливі та мазуті. Перевіркою наданих оборотньо-сальдових відомостей по рахунку 205 та видаткових накладних, встановлено, що до калькуляції на виготовлення асфальтобетонної суміші включено завищену кількість фактичного використаного мазуту на загальну суму 110553, 87 грн., що в свою чергу призвело до завищення вартості асфальтобетонної суміші включеної до актів приймання виконаних робіт форми КБ 2в.

Також встановлено, що відповідно до п. 1 ст. 320 Господарського кодексу України, замовник об`єкта будівництва не має право втручатися у внутрішньогосподарську діяльність підрядника, оскільки в підрядних взаємовідносинах діє презумпція професіоналізму підрядника. Для замовника об`єкта будівництва (в даному випадку УКГ Житомирської міської ради) первинними документами виконання будівельних робіт є затверджені форми КБ-2в (акт приймання виконаних робіт) та КБ-3 (довідка про вартість виконаних будівельних робіт). Для підрядника будівництва первинними документами є накладні, рахунки-фактури та інші сертифікати якості, відповідальність за достовірність яких несуть посадові особи підрядника, які їх складали. Тобто, у зв`язку з внесенням недостовірних відомостей до офіційних документів службовими особами підрядника, відбулося завищення обсягів та вартості виконаних робіт.

В ході досудового розслідування встановлено, що документи щодо проведення робіт по виконанню капітального ремонту вулиць м. Житомира, а саме: договорів та додаткових угод, укладених між Управлінням комунального господарства Житомирської міської ради та ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» (ЄДРПОУ 03449947), актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3, проектно-кошторисної документації, пропозицій учасників конкурсних торгів, протоколів засідань тендерного комітету, документації замовника та платіжних первинних бухгалтерських документів, а також електронних носів інформації (комп`ютерної техніки, карт пам`яті, дисків для лазерних систем зчитування тощо), за допомогою яких могли бути виконані вказані документи; інших предметів, речей та документів, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, встановлення істини у справі, знаходяться за місцем фактичного розташування Управління комунального господарства Житомирської міської ради (код ЄДРПОУ 34900570), а саме: м. Житомир, майдан С.П. Корольова, 4/2.

Відповідно до Інформаційної довідки Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 04.07.2017 року власником приміщення за адресою: м. Житомир, майдан С.П. Корольова, 4/2, являється територіальна громада м. Житомира в особі Житомирської міської ради.

З урахуванням вище викладеного, з метою відшукання і вилучення документів, що містять відомості щодо проведення робіт по виконанню капітального ремонту вулиць м. Житомира та враховуючи існуючою реальну загрозу зміни або знищення документів, а також те, що вони мають значення речового доказу по кримінальному провадженню, а отримати дані відомості іншим способом неможливо, виникла необхідність у проведенні обшуку в приміщенні Управління комунального господарства Житомирської міської ради (код ЄДРПОУ 34900570), а саме: м. Житомир, майдан С.П. Корольова, 4/2, з метою вилучення оригіналів наступних документів, а саме: договорів та додаткових угод укладених між Управлінням комунального господарства Житомирської міської ради та ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» актів виконаних робіт форми КБ-2В та КБ-3, проектно-кошторисної документації, пропозицій учасників конкурсних торгів, протоколів засідань тендерного комітету, документації замовника та платіжних первинних бухгалтерських документів, а також електронних носів інформації (комп`ютерної техніки, карт пам`яті, дисків для лазерних систем зчитування тощо), за допомогою яких могли бути виконані вказані документи; інших предметів, речей та документів, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, встановлення істини у справі.

Враховуючи викладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, знаряддя кримінального правопорушення, прокурор звернувся до суду з даним клопотанням.

Прокурор в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Відповідно до ст. 107 КПК України, фіксування процесу технічними засобами не здійснювалося, оскільки таке клопотання не заявлялося.

Слідчий суддя, перевіривши клопотання заявника на дотримання вимог Кримінального процесуального Кодексу України, приходить до наступного.

З положень ч. 1 ст. 234 КПК України випливає, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді (ч. 2 ст. 234 КПК України).

Згідно ч. 3 ст. 234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: 1) найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; 2) короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; 3) правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; 4) підстави для обшуку; 5) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; 6) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; 7) речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

За таких обставин, враховуючи викладене, слідчий суддя дослідивши, матеріали клопотання, долучені до нього документи за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному, повному й неупередженому дослідженні всіх обставин провадження, керуючись законом, оцінюючи сукупність зібраних доказів - з точки зору достатності та взаємозв`язку вважає, що наявні у провадженні докази, передбачені параграфами 3-5 Глави 4 КПК України (показання, речові докази і документи та інші) свідчать про те, що клопотання є обґрунтованим, тобто містить в собі відомості передбачені ч. 3 ст. 234 КПК України, внаслідок чого воно кореспондується з положеннями ч. 3 ст. 132 КПК України, а тому у його слід задовольнити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 1-2, 7-29, 223, 234-236, 309, 369-372, 376 КПК України, слідчий суддя,-

п о с т а н о в и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл начальнику відділення СВ Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області майору поліції ОСОБА_9 , ст. слідчому СВ Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області ст. лейтенанту поліції ОСОБА_10 , слідчому СВ Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_11 слідчому СВ Житомирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Житомирській області лейтенанту поліції ОСОБА_12 або за його дорученням оперативним працівникам Управління захисту економіки в Житомирській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, дозвіл на проведення обшуку за місцем фактичного розташування Управління комунального господарства Житомирської міської ради, що за адресою: м. Житомир, майдан ім. С.П. Корольова, 4/2, з метою відшукання і вилучення документів щодо виконання робіт підрядником ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» (ЄДРПОУ 03449947) з капітального ремонту вулиць м. Житомира на замовлення Управління комунального господарства Житомирської міської ради, а саме: документація конкурсних торгів та зміни до неї; акцепт; звіти про результати проведення процедури закупівлі; звіт про виконання договору; договір генпідряду на виконання робіт щодо капітального ремонту вулиць м. Житомира, з додатковими угодами (договорами); договори підряду (субпідряду) на виконання робіт з капітального ремонту вулиць м. Житомира, з додатковими угодами (договорами); договірна ціна щодо виконання робіт з капітального ремонту вулиць м. Житомира; календарний графік виконання робіт по об`єкту; план фінансування робіт по об`єктах; акти приймання виконаних робіт з виконання робіт капітального ремонту вулиць м. Житомира форми КБ-2В та КБ-3, довідки про вартість виконання робіт з капітального ремонту вулиць м. Житомира, акти скритих (прихованих) робіт; бухгалтерські документи щодо перерахування грошових коштів замовником підряднику відповідно до укладеного договору між сторонами; первинні бухгалтерські документи щодо закупівлі матеріалів для виконання робіт з капітального ремонту вулиць м. Житомира, первинні бухгалтерські документи щодо проведення розрахунків з контрагентами за закуплені матеріалів для виконання робіт з капітального ремонту вулиць м. Житомира, електронні носії інформації (комп`ютерна техніка, карти пам`яті, диски для лазерних систем зчитування тощо), за допомогою яких могли бути виконані вказані документи з можливістю виконання копії інформації яка на них міститься; наказів на призначення керівництва підприємства та посадових інструкцій останніх, також всіх інших документів, в рамках даного кримінального провадження, з виконання робіт з капітального ремонту вулиць м. Житомира, які можуть бути використані як докази у кримінальному провадженні, в тому числі документи щодо господарських взаємовідносин ПрАТ «Житомирське шляхово-будівельне управління №19» (ЄДРПОУ 03449947) з Управління комунального господарства Житомирської міської ради (код ЄДРПОУ 34900570) та ФОП « ОСОБА_6 ».

Строк дії ухвали встановити один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, є обов`язковою і підлягає безумовному виконанню на всій території України.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.07.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67764794
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12017060020003297 від 20.06.2017 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України

Судовий реєстр по справі —295/7734/17

Ухвала від 17.07.2017

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Гумен Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні