Ухвала
від 18.07.2017 по справі 552/4499/17
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

Справа № 552/4499/17

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18 липня 2017 року Слідчий суддя Київського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання прокурора відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області радник юстиції ОСОБА_4 про надання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №12016170000000393, -

В С Т А Н О В И В:

Прокурор відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні та координації правоохоронної діяльності прокуратури Полтавської області радник юстиції ОСОБА_4 звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_5 .

Посилався на те, що Прокуратурою Полтавської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за №12016170000000393 від 11.08.2016 року за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.212, ч.2 ст.364 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за №12016170000000393 здійснюється слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Полтавській області.

Зазначав, що досудовим розслідуванням встановлено, що невстановлені досудовим розслідуванням особи, у період часу 2015-2016 років, використовуючи реквізити підконтрольних суб`єктів господарської діяльності, при здійсненні фінансово-господарської діяльності, порушували офіційний порядок розмитнення товарів та відображали в документах податкового та бухгалтерського обліків неправдиві відомості щодо їх подальшої реалізації, внаслідок чого ухилились від сплати податків та інших обов`язкових платежів до бюджету у особливо великих розмірах.

Проведеними заходами встановлено, що протягом 2015-2016 років БО «Християнська гуманітарна Місія «Єдність 1» (код ЄДРПОУ 35642417) проведено митне оформлення в митному режимі «імпорт», як гуманітарна допомога від благодійних організацій нерезидентів - MISSION UND RELIEF LOGISTICS BV (Нідерланди), BARNA I UKRAINA (Норвегія), NODHJAELPSDEPOTET (Данія), Internationales Hilfswerk Osteuropahilfe «Triumph des Herzens» (Швейцарія), ASORIX E.V. (Німеччина), AVC HILFSWERK SCHWEIZ (Швейцарія) б/в товару (одяг, взуття, постільна білизна, матраци, дитячі іграшки, товари для дітей, речі домашнього вжитку і т.п.).

Вказані товари, БО «Християнська гуманітарна Місія «Єдність 1», декларує, як гуманітарну допомогу, яка згідно ст.287 Митного кодексу України звільняється від сплати ввізного мита.

Згідно планів розподілу вантажів, набувачами гуманітарної допомоги відображені Релігійні та Громадські організації Полтавської, Дніпропетровської, Донецької та інших областей, а саме: БО "Благодійний фонд "Народна Армія", м.Дніпропетровськ, вул. Русанівська, 29Б, код 39341254, Віфлієм Релегійна Громада Християн Віри Євнгельської Пятидесятників, Дніпропетровська обл, смт Васильківка, вул. Фрунзе, 220, код 25974051, Комунальна Установа Полтавський обласний центер екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, м.Кременчук, вул. Воровського, 22, код 38503012, Кременчуцька Третя міська лікарня, м. Кременчук, вул. Павлова, 2, код 01999649, Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Департаменту праці та соціального захисту населення Шишацької селищної ради, с. Шишаки, вул. Партизанська 4, код 40201690.

Також, встановлено, що фактично товари, які визнано гуманітарною допомогою, реалізуються за готівкові кошти представникам торгівельних мереж «секонд-хенд» Полтавської, Житомирської, Кіровоградської областей за ціною від 2 до 4 доларів США, без відповідного відображення по бухгалтерському і податковому обліках підприємства.

Згідно рапорту ОУ ГУ ДФС у Полтавській області, ряд фізичних осіб проводили закупівлю товарів «секонд-хенд» з складських приміщень, які використовує ОСОБА_6 у своїй діяльності, а саме: ФОП ОСОБА_7 , іпн. НОМЕР_1 , зареєстрований за адресою: Житомирська обл., м. Новоград-Волинський; ОСОБА_8 , іпн. НОМЕР_2 , м. Кременчук, (мережа «Економчик»), ОСОБА_9 , іпн. НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 , ОСОБА_10 , іпн. НОМЕР_4 , Всеукраїнський благодійний фонд "ТРІУМФ СЕРЦЯ" (код ЄДРПОУ 38182668, Київська обл., с. Петропавлівська-Борщагівка), ФОП ОСОБА_11 , іпн. НОМЕР_5 , Кіровоградська обл., Онуфріївський р-н, с. Куцеволівка, ФОП ОСОБА_12 , смт Онуфріївка, ФОП ОСОБА_13 , м. Горішні Плавні та інші СГД.

Згідно рапорту ОУ ГУ ДФС у Полтавській області, Новоград-Волинський благодійний фонд "Відродження" (код ЄДРПОУ 26061789) зареєстровано за юридичною адресою Житомирська область, м.Новоград-Волинський, вул.Соборності, 14, також встановлено, що організація використовує складські приміщення за адресою: АДРЕСА_3 за зазначеними адресами перебувають та зберігаються товарно-матеріальні цінності, наявні первинні бухгалтерські та інші документи, а також оргтехніка що використовується для обліку та списання нібито розданої «гуманітарної допомоги» громадянам.

Як вбачається з даних Реєстру прав власності на нерухоме майно, власником приміщення за адресою: АДРЕСА_1 , є гр-ка ОСОБА_14 (і.п.н. НОМЕР_6 ), підставою виникнення права власності є договір дарування, попередній власник керівник НВ БФ «Відродження» гр. ОСОБА_5 (і.п.н. НОМЕР_7 ).

Посилаючись на те, що виникла необхідність у відшуканні та вилученні будь-яких документів та матеріальних носів інформації, які містять відомості, що стосуються фінансово-господарських взаємовідносин БО «ХГМ «Єдність 1» (код ЄДРПОУ 35642417), Новоград-Волинський благодійний фонд "Відродження" (код ЄДРПОУ 26061789), просив надати дозвіл на проведення обшуку.

Відповідно до ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, а також місцезнаходження розшукуваних осіб.

Розглянувши матеріали клопотання, приходжу до висновку, що з нього вбачається достатньо підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, що відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування, відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, вказані речі та документи знаходяться у зазначеному в клопотанні приміщенні.

Тому клопотання є обґрунтованим та таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.234 КПК України, -

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 , яка належить ОСОБА_5 , з метою виявлення та вилучення оригіналів первинних бухгалтерських документів, документів фінансово-господарської діяльності БО «ХГМ «Єдність 1» (код ЄДРПОУ 35642417), Новоград-Волинського благодійного фонду "Відродження" (код ЄДРПОУ 26061789) за період з 01.01.2015 по день виконання ухвали, у тому числі договорів та додатків до них, специфікацій, сертифікатів відповідності, паспортів-сертифікатів якості на продукцію, декларацій про відповідність на продукцію, рахунків-фактур, накладних, видаткових накладних, товарно-транспортних накладних, вантажних митних декларацій з додатками до них, довіреностей, у т.ч. на отримання товарно-матеріальних цінностей, документів бухгалтерського обліку, у т.ч. оборотно-сальдових відомостей по рахункам, головних книг, журналів, у т.ч. вхідної та вихідної кореспонденції, посадових інструкцій, облікових карток, наказів, у т.ч. на призначення та звільнення, надання відпусток, лікарняних, заяв, платіжних доручень, прибуткових касових ордерів та платіжних квитанцій до них, печаток, штампів, бланків документів з реквізитами підприємств, що мають ознаки фіктивності, чорнової бухгалтерії, комп`ютерної техніки, накопичувачів електронної інформації, засобів зв`язку, документів щодо ввезення, отримання та передачі гуманітарної допомоги, коштів, отриманих злочинним шляхом, товарно-матеріальних цінностей, що ввезені на митну територію України, як гуманітарна допомога, а також документів, предметів та речей, які підтверджують ведення незаконної господарської діяльності та мають значення для досудового розслідування.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

18.07.2017

Дата ухвалення рішення18.07.2017
Оприлюднено07.03.2023
Номер документу67790224
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку в межах кримінального провадження №12016170000000393

Судовий реєстр по справі —552/4499/17

Ухвала від 18.07.2017

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Самсонова О. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні